0 oy
921 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Çocuğunuza varlığı yokluğu öğrettiniz mi?

Öğrettiyseniz nasıl öğrettiniz ?

Bi şey mesela oyuncak istediğinde paranız varken tamam alınır ama paranız yokken ona nasıl anlatıyorsunuz...

Ağlama krizlerine giren oluyor mu istedikleri alınmayınca? 

21 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

İster çok varlıklı.olayim, ister çok yoksul olayim ,

Yada istersen dünya malı benim.olsun,

Ama çocuğum istedi diye herşeyi alıp vermem, 

Birşeyi tam değil yarım olarak vermeliyiz onlara ,

Her dediklerine tamam oğlum/kızım demek zorunda değiliz 

Cocuk bu yaşta bunları bilmezse büyüdüğünde zaptedilmez ...

tarafından
Aradığım cevap desem :)
tarafından
Seni en iyi secsem :D
tarafından
Teşekkür ederim:) umarım evlatların en iyi ve en hayırlı evlat olurlar

Rabbim bizleri çocuklarımız konusunda utandirmasin inşallah
tarafından
Amin insallah
-Reklam-
0 oy
(12,776 puan) tarafından
Şuan daha küçük ama her istediği oyuncağa tamam dememek lazım para varsa bile konuşup anlatmak lazim evde  böyle ağlarsan Bi daha götürmem diye net kural koymak lazim bence büyük konuşmuyorum tabi öyle yapmayı düşünüyorum para da olsa 2 almam 1 alirim
tarafından
Anladım haklsin doğru
0 oy
(7,607 puan) tarafından
Kızım henüz beş aylık ama ablamın çocuklarınin marketten en fazla bir tane şey alma hakları var eğer parası yok ise hiç almazlar . 
tarafından
Anladım buda mantıklı
0 oy
tarafından

Daha o asamalara gelmedik yolumuz uzun ama cocuk bakiyodum oncesinde. Annesi de bizde markete vs girdigimizde sadece 1 sey alma hakkı vardı. Mahsun mahsun bakardi yüzümüze bunu da aliym mi diye elindekini birakman gerekir o zaman çünkü o kadar paramız yok derdik. Bazen tutunurdu aglardi bazen tamam der bükerdi boynunu :D biz gizliden alirdik öteki istedigi seyi cok snra verirdik ama o an kesinlikle evet demezdik. 

(1,697 puan) tarafından
Yok ben başka bir şeyden bahsettim. Çocuğa gerçekten içinde bulundukları maddi durumu yansıttıkları müddetçe çocukta tabii ki ikilem olmaz ve böyle akıllı güzel yetişir. Bazı ebeveynler için konuştum, çocuğunu yoklukla terbiye etmeyi huy edinmişler ve çok zarar görüyor çocuklar
(2,047 puan) tarafından
Acelya hanım kardesım de aynen dediğiniz şeyi yasadık, babam varlık içinde yokluk yasattı resmen biz kabul ettık ama kardesım de ters tepti, babamın durumu cok cok iyi ama bize haftalık 50 tl harclıgı çok görürdü bunu gören kardesım babamın kartından milyarlarca alışveriş yapmış, babam parası oldugu halde telefon almadığı için annemin 2 bileziğini bozdurdu bnlarn hepsi babamn sucu eğer ölcülü şekilde harcamamıza izin verseydi suan kardesim bu psikolojide olmazdı, ben demek istediğinizi cok iyi anladım
(1,697 puan) tarafından
Örneğinizle desteklediğiniz için teşekkürler. Çoğu çocukta ters tepen yalnızca bazısında işe yarayan bir yöntem bu. Özellikle erkek çocukları belli bir yaştan sonra bu durumun isyankarlığına başlıyor ne yazık ki
(6,135 puan) tarafından
Istemsizce güldüm :) Eltim alışmış kayinvalidemden kaynatamdan geçinmeye yok yok yok yok der kaynanam kıyafetini almış amcalar oyuncak vermiş öylelikle 2 çocuk sahibi oldu ben gelinceye kadar yiyordu ben gelince köşesine çekildi en son çocuklarımın sünnetini yapın dedi ben karşı koydum ki 3 eltiyiz ve evlenmek isteyen 1 adet de kaynim var kaynatam bunu kaldıramazdı sonra sustu ztn kaynanamgile en çok onlar gider en çok onlar faydalanır esimin sülalesi 1 tl yi bile çok gören cinstendir
Benim kendi babam ise eve kısıp dışarıya yedirendir inanın en çok da bu koyuyor insana
tarafından
Anladım buda mantıklı
0 oy
tarafından
evet kzuzum cocuk bu sonucta ne gorse istiyor her istedigini almak olmaz yoksa yoklu nedir bilemez ... mesela ben oyuncaklarinyla oynarken hepsini hiraraya toplar onu basina oturtutrm .. o da gel abi gel 3 milyon 5 milyon diye bagirmaya baslar :))bend emusteri olarak giderim fiyat sorarim falan ogluma bu arabayi almak istiyorum derim :)))oglum guler tabi 3 milyon der bana bend eona ooo bu cok pahali paramiz buna yetmez diyerekten oyuncagi yerine birakirim ..... baska bi here gittigimizde bisey isteyecek olsa bende ona oyunu hatirlatirim  paramiz olmadigi zaman alamayacagamizi falan .... ona anlar bazen bazen de illa alacaksiniz der tabi onun istedigini yapmam sonra unutur zatem .... boyle boyle ogrendi 
tarafından
Anladım buda mantıklı ya
tarafından
inan en mamtiklisi bu kuzu oyunyoluyla ogretmek zorlamiyo insani
0 oy
(1,697 puan) tarafından
Bu konuda Adem Güneş’in youtubeda konuşmaları var galiba. Ondan dinlemeni öneririm
tarafından
Anladım sağolun
0 oy
tarafından
Şuan henüz küçük canım 

Ama ağlama krizine girince sakinlesince konuşmayı deniyorum

Ağlarken konuşunca beyni onu ikaz ettiğmi düşünür diye konuşmuyorum
tarafından
Anladım sağolun yinede
0 oy
tarafından
Oyuncak konusunda küçük canım ama istediği herşeyin olmadığını olamicagini öğrettim mesela bana baktıgi zaman hayır dedim ve nelere kizdigimi bilir dokunmaz hemen uyanır uyanmaz aciktiin da ağlayan çocuktu her an herşey hazır olmaz beklemeyi öğrettim sabri öğrettim hayor demeyi ağlayarak herşeyin olamicagini öğrettim ağlıyor mu ağlayabilirsin annecim diyorum izin veriyorum sakinleşince öpüp şundan dolayı o olmaz die konuşuyorum ve anladığını düşünüyorum ağladı diye başka şeyle oyalamıyorum olmadığını bilsin kandırmak değil amaç olamicagini anlamasi
tarafından
Buda doğru aslında
0 oy
tarafından
Bebiskom daha karnimda ama ogretecegim en onemli sey bu olucak
tarafından
Allah hayırlısı ile kucağına alMayı nasip etsin insallah
0 oy
(2,597 puan) tarafından
Önceleri oğlum dahaa ağzını açmadan babası koşar istediklerini aldırırdı. Baktım yok yetişemiyoruz. Hayır demeye başladım ben bu seferde ağlama krizlerine girdi. İlle istediği alınacak diye.. Baktım olmuyor bağırdım da çağırdım da konuştum da yine de anlamadı. Çünkü yok nedir bilmiyordu. Sonra yavaş yavaş hayır dediim hayır dedim hayır dedim şuan lüzumsuz birşeyi istediğinde o olmaz başka bişey alalım derim tamam der. İstediği oyuncaktan zamanla istediği yiyeceklerden de gün aralığı var. Mesela bugün cips ve çikolata istiyorsa biri alınacak başka gün de biri. Öyle öyle atlattık. Şuan çook çook nadir dir ağlama krizleri. Herkesin kendine göre çözümleri vardır illaki
tarafından
Anladım çok sağolun
0 oy
(249 puan) tarafından
Allah imkan verdikçe her istediğini alacam zaten biz yokluk çektim çocuğum çekmesin inşallah...
tarafından
İnşallah :)
0 oy
(510 puan) tarafından
İlk çocuğum ve henüz o kadar büyük değil kızım 
tarafından
Anladım ben büyük çocuğu olanlar için demistim
0 oy
(7,121 puan) tarafından
8 yaşında ki kızıma sınır koyardım hep. Evden çıkmadan anlaşırdık . Hiç sıkıntı yaşatmadi bana kuzum benim .küçük olan kızım da 5.5 aylık oda aynı şekilde olacak . 
tarafından
İyi iyi maşallah ya
0 oy
(2,078 puan) tarafından

Çocuktan çocuga deiğişiyor canım, büyük kızım 4 4 büyüttüm, istediği herşeye evet dedik, giyimi herşeyini marka alırdık, yeri geldi yokta dedik, sadece birşeyle de  sınırlandırdık, çocugun pskolojisini etkilememek için, şuan 16 yaşında yetiştirmemize göre şımarık, doyumsuz bir çocuk olması gerekirken, birşeyle idare edebilen, bir ekmekle 40 yıl idare eden biri oldu, marka takıntısı hiç yok, gereksiz buluyor, kendi harçlıkları ile kendine kitaplar alıyor, 2 çantası varsa 3. Canta almama hiç izin vermez böyle bir çocuk oldu

Büyük oğlumda hemen hemen ablası gibi yetiştirdik aralarında 3 yaş var, oğlum doyumsuz bir çocuk, oldu. Tek birşeyle mutlu olmuyor, markasız giç birşey giymiyor, 150 tllik ayakkabılara göz ucuyla bakıyor, 14 yaşında şuan, son ıkı yıldır almaya durumumuz el veridği halde çok aşırı kıstım, herşeyi elde ettiği için aldığı şeyle mutlu olmadığını farkettim, kışlık veya yazlık alılverişe çıkacağız, evdeyken ihtiyaçlar belirlenir onlar alınır, oğlum sürekli dışına çıkardı, iki sweatshirt alacaksak gözü 3. 4. de olurdu, bende eğer ihtiyacı iki şeyse birtaneye düşürdüm, 2 pantolon ihtiyacı varsa bire düşürdüm, ayakkabı markaların sezan sonunu almaya başladım, belirli bir limit verdim ayakkabı için, o limiti aşmamak için sezon sonunu takip ediyor, o diğer birer pantolon sweatshirti sorunca onlarıda diğer ay alacağımızı söylüyorum, bu 2 yılda baya işe yaradı, küçük kızımı da demiyorum o daha anlayışlı 9 yaşında :D
tarafından
Anladım sağol yorumun için :)
0 oy
(9,655 puan) tarafından
4bucuk yaşında kızım markete bi yere gittiğimizde bir tane kendi için bisi alma hakkı veririz oyuncak istediğinde herzaman olmicagini bilir paramız yok o pahalı ona okadar para vermek israf falan yetişkin gibi gerekçeleriyle neden almadığınızı almicagimizi soyluyoruz
tarafından
Aynen haklsin aslında
0 oy
(776 puan) tarafından

Bizde henüz kucuguz ve koca insan bile o oyuncak dunyasinda kendini kaybederken çocuğu dusunemiyorum tabi herşeyi de almamak da gerek ben kumbara yontemi uygulamayi düşünüyorum arada babasila annesinin destegide olabileceği mesela markette para olmadığı vs icin degil yemesi gerekn bir kontenjan oldugu zararli olduğu için sınır koymayi planliyorum tâbi tam bir kabus markete aglayip tepinen cocuklar insallah oyle olmayiz :ermm:

tarafından
İnşallah amin yani bende çok gördüm pazarda annesinin elini tutup giden ama çok ağlayan inşallah biz yapabiliriz güzel terbiye ahlak verebiliriz
0 oy
tarafından
Eşim kızıma çok şeyler aliyor getiriyor daha 9 aylık alma diyorum sonra önüne gecemeyiz dinlemiyor acısı benden çikacak. Büyüse iki dk çarşiya insek herşeyi istiyecek ozmn konuşmayı düşünürüm. Ben çok almama taraftariyim ama eşim öyle degil
tarafından
Anladım
0 oy
tarafından
2 3 ay boyunca bi oyuncak istedi.. dükkanın önünden her gelip geçmeye yanına gidip almak istiyordu  tatlım elimde onun için para yok babadan izin alalım baba ile çıkınca alırız vb şeyler diyince eve gelirdi. Bir kaç lere de babasıyula gidince istedi eşim de para varken alalım dedi aldı ha her istediğini alır mıyım hayır ona alınacak ve alınmayacak diye anlatırım 22 aylık ama anladığından eminim şimdiden markete gidince sadece bir paket ürün alma hakkı veriyorum mesela. Bunu çok iyi öğrendi birşey alırsa diğer elindekini bırakır 
tarafından
Anladim
0 oy
tarafından
Annem bize çok güzel öğretti zamanında benim oğlan daha çok minik ama ben de öyle öğretcem inşallah anneme sorcam ona göre hareket etcem
tarafından
Anladım
0 oy
tarafından
Elhamdulillah durumumuz iyi ama ben  her istedini almam oğluma cunku herseyi alirsam hic birseyin kiymeti kalmaz nasil olsa herseyim var diye gönlü cabuk gecer ilk oldugu icin biraz simarttik iki senedir her istedii olmuyo artk daha olgun bi cocuk :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 343 göst.
0 oy
4 cevap 135 göst.
14 Aralık 2023 Diğer kategorisinde eylul_ (1,836 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 266 göst.
12 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Poyrazeynep (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 110 göst.
31 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meryem 04 (46 puan) tarafından soruldu

403,974 soru

12,101,963 cevap

36,416 kullanıcı

...