Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
9 aylik bebek gelisim ve ek gida yardim lutfen
0
oy
459
göst.
22 Nisan 2020
Aile & Aşk
kategorisinde
GizemAsel
(
492
puan)
tarafından
soruldu
Arkadaşlar bugün kızım 9 aylık oldu kontrolümüz vardı bu zamana kadar kilosu hep fazla gitti doğum kilosu da fazlaydı zaten 4 kilo da olmuştu bugün tartıldığında kilosu 10 buçuk boyu da 76 santim çıktı Normalde ayına göre kilosu çok iyiymiş fakat Kızım 2 ay önce 7 aylıkken 9600 du o şekilde baz alırsak çok az kilo almış gözüküyor kilo alımı sınırda dedi doktorumuz ne yaparsam yapayım kızım ek gıdayı istemiyor Sadece emiyor herhangi bir ek bir şey yemiyor sadece yoğurt yedire biliyorum onu istekli yiyor diğer şeyleri zorla verdiğimde kendini yerden yere atıp kendini kusturuyor biraz aç kalsın hemen emzirme öyle dene dedi doktor Ama o zaman da emmeyi bırakır mı acaba diye korkuyorum bu şekilde bir şey yaşayan var mı sizin bebişlerimiz 9 aylıkken kaç kiloydu ve yemek yemesi için Mesela kaç saat emzirmeden durmam gerekiyor ne yapacağımı bilemiyorum
gıda
bebek
ek
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
10
Cevaplar
0
oy
22 Nisan 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Emmek kolayina geliyo onu yemezse yine meme emicek ondan emin o yzden istemiyo ek gidayi. Acken vermeye calis. Yemezse zorlama 15 20 dakika bekle. Tekrar dene. Yine yemezse 10 15 dakika daha bekle yine dene. Hala yemediyse emzir. Zorlama ama israrci ol. Yogurduna meyve fln ekle
22 Nisan 2020
GizemAsel
(
492
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım çok fena onu da anlıyor yoğurdu nasıl olsa yiyor diye bir yoğurt bir yemek vereyim dedim yoğurdu yiyor üzerine yemek verdin mi basıyor çığlığı bu sefer tekrar yoğurdu da yemiyor
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
22 Nisan 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Ben emzirmiyorum bebegin kilosu çok iyi. Benim kizim 9 aylıktı ilk götürdük 9 kilo çikti kizim çok yiyen biri ve kilo almiyordu demekki yaramiyor yapacak bişey yok. Bebegin emmek daha çok seviyor ondan ek gida ya geçmiyor azar azar ver. Ara Sıra agzina koy yemek yaptigin zaman mutlaka her sabah yumurta yemesi gerek az da olsa canım,
22 Nisan 2020
GizemAsel
(
492
puan)
tarafından
yorumlandı
Ne yaptıysam yediremyorum canım.ya birde benim kızım doğduğundan beri gece uyumayan bir bebek gece dörde beşe kadar oturuyor Ondan sonra da bir de ikide anca algılıyor O sebeple zaten kahvaltı öğününü direkt atlamış oluyoruz
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Nisan 2020
☆Yağmur❤Çınar Ege❤
(
1,353
puan)
tarafından
cevaplandı
Yemeğin içine yogurt karistir canım zamanla azaltarak gidersin
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Nisan 2020
Akima
(
2,078
puan)
tarafından
cevaplandı
Maşallah kuzum güzel kilosu, yenidoğanla kıyaslama canım, yenidoğan ayda bir bucuk kılo kadar alır, büyüdükçe aylık kılo alımı azalır, bebeğin ayına göre 750 gr almış gayet iyi
22 Nisan 2020
GizemAsel
(
492
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım.iki ayda toplam 900 gram.almis
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Nisan 2020
kartopu88
(
3,997
puan)
tarafından
cevaplandı
canim daha ne olsun kilosu , benimki 11 aylik 9 kilo anca var
22 Nisan 2020
GizemAsel
(
492
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım zaten onu da sıkıntı yok dediğim gibi kilosu hep fazlaydı Ama son iki aydır hiç kilo almamış neredeyse o da hiç ek gıda almadığı için Emme ile demek ki böyle oluyor
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Nisan 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Masallah kilosu iyi bence. Bugun 9 ayi bitti oglumun aşısı vardı 9 kilo çıktı cnm
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Nisan 2020
Melike - Aras
(
7,935
puan)
tarafından
cevaplandı
Sınırda derken anlamadım. Oğlum 9 aylık ve 10kilo 350 gr hemşire kilosu çok iyi, iyi bakmışsın dedi, diş çıkardığı için ek gıdayı son 1 ay az yedi genelde emiyor. Doktorun tavrına şaşırdım doğrusu.
22 Nisan 2020
GizemAsel
(
492
puan)
tarafından
yorumlandı
Yok canım iki ayda kızım 900 gram almış doktor aylık başına 450 gram az almış sınır dedi
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Nisan 2020
Zisan
(
1,156
puan)
tarafından
cevaplandı
Benimki 4 ayla 6 ay arasında 400 gram almıştı sadece seninki 1 kilo almış nesi az . 6 ayla 8 ay arasında da 1 kilo almıştı ve 8 aylıkken 9200 falandı şuanda 10 aylık 9800 yani bu 2 ayda 600 gram almış hiç az kilo almıl filan demedi kimse kilosu normal dediler hep. Be seninki hayet güzel kilo almış belli bir aya geldikten sonra genelde 4-5 aydan sonra bebeklerin aylık kilo alınları düşüyor. Hareket ettikçe yakıyorlar artık. Sürekli olarak aylık 1 kilo alsalar 3 yaşında 40 kilo falan olmaları lazım düşün yani
22 Nisan 2020
GizemAsel
(
492
puan)
tarafından
yorumlandı
DPKTOR DA KILO ALIMI SINIRDA DIYINCE MORALİM BOZULDU EK GIDA DA ALMIYOR SENIN BEBISIN EK GIDA ALIMI NASIL CANIM
22 Nisan 2020
Zisan
(
1,156
puan)
tarafından
yorumlandı
Kahvaltıyı güzel yapıyor gerisi yok valla danone filan vermiyodum zatarlı diye onu beriyorum günde 2 tane bide onu güzel yiyor sebze meyve vs yemiyo yani azda olsa zorla veriyorum ama yani sevmiyo pek yemiyo. Hem ekgıda çok iyi almıyo hemde benim sütüm azaldı bineronla mama beriyorum onuda kabul etmiyor ekgıda dan ziyade bizimki temek gıda annesütü veya devam sütü onları alamıyor doğru düzgün
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Nisan 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Şuan 9 aylık ve 9 kilo oğlum ve hemşire sen buna ne verion bu kadar maşallahı var dedi canım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
22 Nisan 2020
Aysus35
(
174
puan)
tarafından
cevaplandı
Okuduğuma göre 2ayda 900 gr almış bu da ayda 450 gr a tekabül eder. Yani normal ve iyi bile kilo alımı. Siz yenidoğandaki gibi her ay 1., 2 kg alacak diye mi bekliyorsunuz?
23 Nisan 2020
GizemAsel
(
492
puan)
tarafından
yorumlandı
Doktorumuzun söyleminden dolayı sizlere sordum bende kilo alımı sınırda dedi bende ek.gida almamasina bağladım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
5
cevap
377
göst.