Kuzum aile içini bilemem, herkesin aile gelenekleri farklıdır, bizim mesela baba tarafım, birlik beraberlık içinde olurlar, kimse büyüğün sözü dışına çıkmaz, eşimle aynı memleletteniz, köyler farklı, mesela onlar baba tarafım gibi değil, birlik beraberlik yok, herkes ayrı gayrı, kayınbabam yazılığa gider mesela, bizim dışımızda 2 oğlu daha var, herkesi çağırır ben kalabalığı severim ayrım gaurım yapmam her işe güce atılırım, oraya gidince bakıyorum eltilerim geldikleri gibi oturur çay cekirdek vesaire yemek vaktine kadar, bir eltim el atar, büyük görümcem gelirse el atar, akşama kadar orda canım çıkıyor, kahvaltı, bulaşık, ev işi, öğle yemeği 20 25 kişinin yemeği bulaşığı, kaynanam hep bana seslenir bana sorar ne yemek yapalım diye, beş dakika oturmaşşansım olmaz, şimdiye kadar küçük kızım 9 yaşında pek sorun etmedim, gecen yıl hamileydim pek gitmedik, gece de kalmadım, kaynanam kayınbabam kal diye çok ısrar etti, ben gece wcye çok uyanıyorum anne rahat olamıyorum dedim tamam kızım dedi, 1 ay önce eşim tekrar gidelim dedi oğlum 6 aylık, eğer babanlarla biz tek orda olacaksak gidelim herkes gelecekse ben gelmem dedim, hem dinlenemiyorum hemde bebeğim sefil olacak, uyku uyumayacak, herkesin kucagında meme dahi yemeyecek dedim tamam dedi, gittik sadece bizdik, kaynanam kayınbabam yinr kalın dediler, bebek yer değiştirdiği için uyumaz huysuz olur drdim doğru tamam dediler, belki çok ısrar etseler, eşimde kalalım dese bende eve gelince sorun çıkarırdım, erkekler oturup hizmet bekliyor, bu kadın dinleniyorumu, yoruluyormu, çocuklar huylu mu huysuz mu bu düşünce yok, yanlız kalabiliyorsan evinde kal canım, gitmek daha sonra kötü şeylere yol açmasın