0 oy
553 göst.
Diğer kategorisinde (7,591 puan) tarafından
Kızlar imsak İstanbul da 26 gece giriyor ama bizim camiler 29 gece başladı . Öyle olmasa bile 26 da başlasa nerdeyse 2-3 dk sürüyor bitmesi . Oruçlar hep gidiyor o yüzden lütfen ezan bitene ya da başlayana değil imsak saatine göre ayarlayın kendinizi . Orucunuzu başkasına emanet etmeyin . 

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Saatiniz yalnış değil mi acaba Kocaelindym bizim burda imsakta olduğu gibi okunuyor
(7,591 puan) tarafından
Saatimin yanlış olması muhtemel değil otomatik
-Reklam-
0 oy
(28,774 puan) tarafından

Aynen öyle sağolasın. 

0 oy
(50,738 puan) tarafından
ezani imsak saatine çekiyorlar canim
(50,738 puan) tarafından
sen bi saatine bak dogruysa uyarmak lazım hocayi
(7,591 puan) tarafından
Kızlar inanması zor bir şey değil bakmasam neden yazayım buraya :)
(7,591 puan) tarafından
Sabah namazından bahsetmiyorum dikkat edin diye diyrm sadece eğer imsak 26 gece ise imamda 26 gece başlasa bitirmesi 28 buluyor ezanı . Bizim insanımızda var ezan bitene kadar yiyip içmek bu sebeple uyardim
(50,738 puan) tarafından
anladim kiz onu diyorum bende hocaya demek lazim. biz ezan okunmadan bes dakika önce son kez su içeriz. kimisi dedigin gibi ezan okunurken de yiyor
(7,591 puan) tarafından
Biz çocukken yerdik valla :)
0 oy
(2,078 puan) tarafından
biz imsağa 15 20 dakika kala yeme içmeyi bırakıyoruz
(7,591 puan) tarafından
Biz o saatte anca başlıyoruz ya :)
(2,078 puan) tarafından
Ciddi mi, en geç 10 15 dakika önce bırakmak gerek ben hekesi 3 30  da uyandırıyorum 03 45 50de herkes bitirmiş oluyor diş fırçalama tekrar su bir şey yiyim derken 10 geçiyor :D
0 oy
(311 puan) tarafından
hoca Allahu ekber dedi mi yeme içme bırakılır  bende önceden ezan bitene kadar su vs içilebilir sanıyodum ama yanlış 
(7,591 puan) tarafından
Evet çocukken hepimiz öyle biliyorduk eskiden öğretilen çok yanlış var maalesef
(311 puan) tarafından
evet malesef
0 oy
(1,909 puan) tarafından

image

bizim hoca hep vaktinde okur şaşmaz 
0 oy
(1,822 puan) tarafından
Sizin hocada var bence bi sikinti. Ben ankaradayim tam saatinde okunuyor ezan. Hatta ben namaz vakitlerini kacirmamak icin program kullaniyorum telefonumda ezan saati gelince bildirim geliyor bildirimle ayni dakikada ezan okunuyor. Sizin cami hocasini uyarmak lazim kuzum
(7,591 puan) tarafından
Evet canım bizde ki geç okumuş olabilir ama koskoca Türkiye de tek bana denk gelmez diye düşündüm ne olur ne olmaz bakmak gerek saate . Bir de dediğim gibi saatinde baslasalar bile ezan 2 dk sürüyor nerden baksan . Bizim insanımız o geçmiş olan iki dk boyunca yiyip içiyor maalesef
(1,822 puan) tarafından
Dogru canim sende haklisin dikkat etmek lazim. Imamin cok daha dikkat etmesi lazim o kadar insanin vebalini almamasi icin
0 oy
(4,041 puan) tarafından
Uyarın için sağol doğru bişeyi farketmişsin. Normalde her ramazanda ezan tam vaktinde okunurdu. Bu ramazanda önceden sela vermeye başladılar. Pek sevdiler bu sela verme işini adamlar kendilerine marş yaptılar resmen.  Herşeyin bi usulü var ya sela durup durup verilmez ki imsak vaktinde ortalık sensizken Allahu ekbet sesini duymamız lazım ilk önce. Vallahi hiçbişey bırakmadılar 
(4,041 puan) tarafından
Köyde misin köylerde gelenek devam ediyor çünkü ama istanbulda insanlar alışık değil herkes ezana göre hareket ediyor
tarafından
Ben hiç köyde yaşamadım ama hep önden sela verilir sonra ezan okunur sela yemeyi içmeyi bırakın uyarısı gibi şu an ankaradayım gece direkt ezan okudular ama bekarken ailemin yanında 2 ilde de ilk sela okunurdu
(4,041 puan) tarafından
İşte bu gelenek yöreden yöreye değişiyor sabah sela verildi eşimle birbirimize baktık napsak diye. Önceden bilgilendirmeleri lazım ben de ilk defa karşılaşıyorum
tarafından
Bence sela çok güzel bir adet . Ben şu an farklı bir ildeyim. Daha önce denk gelmemistim ama çok hoş. Zaten sela yi imsaktan beş dakika önce okuyor tam zamanında da ezan basliyor
(4,041 puan) tarafından
Burda ezan imsağa göre geç başlıyor tam sela zamanı imsak atıyor
0 oy
tarafından
Bizim burda 16 gece ama bizim buranın hocası 14 15 gece okuyo 
0 oy
(7,631 puan) tarafından
Bende anlamadım başta okudu 3dkk felan sonra Sabah ezanı okundu  İst yaşıyorum
0 oy
(632 puan) tarafından
Azerbaycandada oyle cnm.imsak oluyor sora azan veriliyor saat 04:15 imsak 04:20 azan veriliyor.imsaka görə biliyorum bende

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 194 göst.
19 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,178 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 341 göst.
26 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 100 göst.
6 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 175 göst.