0 oy
397 göst.
Diğer kategorisinde (9,718 puan) tarafından
Lohusalık haftasına girmişiz kızlar.Berbat bir lohusalık geçirmiştim sürekli ağlıyordum bebeğime bakıp şükür 9 aylık olduk sanki üzerinden yıllar Geçti.Şükür ki geçip gidiyor.Kimin lohusalığı nasıl geçti kimlet vardı yanınızda anlatın dertleselim birazcık.

10 Cevaplar

0 oy
(18,052 puan) tarafından
hep agliyordum hicbirseyden mutlu olamiyordum hep ölüm geliyordu aklıma cok kotu gecti ya 
(9,718 puan) tarafından
Değil mi sanki bir köşeye sıkışmışsın kaçış yok.
(18,052 puan) tarafından
kolay değil ben birtek ben boyleyim diyordum alışma süreci cok zor gwciyor benim boyle bir lohusalık yasayacağım aklıma gelmezdi
(9,718 puan) tarafından
Degılmı ınsan yavrusunu sarıp sarmalayacak hersey cok iyi olacak sanıyo ama o ılk 2 3 ay nasıl bir evre ne hale gelıyo ınsan.
-Reklam-
0 oy
(450 puan) tarafından
Vala kaynanam ortaligi karstrmasydi hetsy guzeldi onfan 1 hafta berbet gcti 20 gun annnemgilde kaldi kayananmda pislik yapinca evime drek gectim alllaha braktim 
(9,718 puan) tarafından
Allah ona da hesabını sorar canım ınsanlar cok anlayıssızlar.
0 oy
tarafından

Çok berbat bir lohusalik geçirdim psikolojik olarak çökmüştüm asla hatırlamak istemiyorum :'(

tarafından
Her kafadan ayrı bir ses çıkınca ilk çocuksa bide zor geçer
(9,718 puan) tarafından
Aynen ılk ve kımse anlamıyosa zor gecıyo benım oz annem o halımde bana yük olmustu hıc unutmam.
0 oy
tarafından
Kaynanamlarda geçirdiğim 4 gün zulüm annem ve abimler de geçirdiğim 15 çok guzeldi
(9,718 puan) tarafından
İnsana ne varsa aılesınden var degılmı ıyılıkte kotulukte.
tarafından
Kesinlikle öyle canim
0 oy
(877 puan) tarafından
Valla benim yaşadıklarımı başka lohusa yaşasa intihar falan ederdi heralde 6 günlükken eşim ben corona oldu hastende bi odada ben bebeğim eşim 10 gün kaldık alttan dikişlerim acıya acıya o yoklukta bebeğime baktım bebeğim 10 gün yıkanmadı kıyafetleri bitiyodu kustuğu işediği kıyafetleri çeşmede akıtıp giydiriyodum bi ara ateşi çıktı mahvoldum günde 1 2 saat uyuyodm hayal görüyodm artk 10 gün boyunca bi odaya hapsoldum sabah akşam iğneler yedim damar yolu açılmaktan damar kalmadı kolumda artık mosmor oldu ellerimi yıkamaktan parçalandı kanıyodu ellerim bebeğim her kalktığında maske takıp el yıkıyodm doyuyomu anlamıyorum bakamıyorum diye saatlerce ağladm hastane yemekleri malum süt olsun diye durmadan su içtim durmadan günde belki 5 litre bitiyodu başka yiyecek bişym yoktu bunun sonucunda normal doğumunda etkisi ile kanamam devam ederken idrar kaçırmayada başladm eşim bi yandan mahvolmuş bebeğim bi yanda hergün bebeğim ölecek diye korkuyodum bütün bunlara rağmen depresyona girmedim isyan etmedim dua ettim o yüzden girilen lohusa depresyonları bana hiç inandırıcı gelmiyo biraz Lüx. Her şeye rağmen isyan etmeden bebeğine bakan güçlü anne olmak zorundaydım b anlattıklarım yaşadıklarımın yüzde biri hepsi içimde hepsi hafızamda 
(9,718 puan) tarafından
Cok gexmıs olsun canım cok cok zor bır durum yasamıssın ama bence kucumsemek yanlıs her ınsanın duygu kotası farklıdır.Amac dert yarıstırmak degıl anlamak olmalı.Sımdı nasılsınız
(877 puan) tarafından
Tabi aslında öyle haklısın herkesin derdi kendine göre küçümsemedim aslında ama insan ağır yaşayınca diğer dertler hafif geliyo belki bilmiyorum :) psikolojikde bi sorun depresyon İyiyiz şükür canım
(9,718 puan) tarafından
Cok sevındım ıyı olmanıza ve anlayıslı yorumunuz ıcın :)
0 oy
(13 puan) tarafından
Çok zordu psikolojim baya bozulmuştu sürekli bebeğimin yanında duruyodum o uyurken uyuyodum yatak odasından cikmiyodum bisey yiyip icmiyodum ablam 5 gün kalabildi yanimda o varken biraz daha iyiydim oda gidince hepten kötü oldum eşim artık annemlere bıraktı 15 gün annemler de kaldım toparladım kendimi çok şükür ama uzun bi süre psikolojim düzelmedi ALLAH kolaylık versin bütün doğum yapan kadınlara 
(9,718 puan) tarafından
Kıyamam ya gercekten bır kadının hayatındakı en zor donemlerden biri lohusalık yalnızsa anlasılmıyosa yardımcısı aklı basında yoksa
0 oy
tarafından

Bende lohusa psikolojisi yasiom kimse yok yanimda annemi çok özlüyorum, onun yanında olmak istiyirm, bebeğim ile ilgilenirkn annem için agliom

(9,718 puan) tarafından
Kac gunluk canım bebegın sen nerdesin anacıgın nerede
tarafından
16 günlük bebeğim, ben annemin evine bir 20 dakika kadar uzagim aynı sehirdeyiz
0 oy
(13 puan) tarafından
Tek kelime ile kabus du
(9,718 puan) tarafından
Kıyamam hepımızın :)))
0 oy
(657 puan) tarafından
Kaynanam beni fitil etmisti kendimi camdan atmaya kadar dusuncelerim vardi bebegi kabullenemdim sütüm kesildi :( 3 gun emziremedim ve normal dogum oldugu halde mahvolmuştum ama gecti cok şükür simdu 1 yasinda oglum kurban olurum yavrum benim:( nasil kabullenememisim diyrm bagzen simdide 31 haftalik gebeyim geen kaynanam korkulu rüyam:(
(9,718 puan) tarafından
Kız öle deme hormonlar öyle hızla sıfırlanıyomus ki beta hcg bu bır ınsanın ucurumdan dusmesıyle es degermıs o yuzden cocugu kabullenememe eskı hayatı ozleme bosanma ölme isteği bunları dusunuyo insan sonradan her ne kadar pısmanlık duysada omuzlarımıza aldıgımız yük bi an korkutuyor bebek yenı herseye aglıyo felan fılan derken 3 aya kadar gecıyo hepsı :)
(657 puan) tarafından
Simdi ikinci ya belki iyi olurum insallah
0 oy
(5,043 puan) tarafından

Bebek doğdu 20 gün içinde hem araba alıp hem de Giresundan Urfa ya gittik küçücük bebekle. Ne kayınvalidemin evine sigabildim ne annemin.el üstünde tutyorlardi ama yaptıkları hersey bana yanlış geliyordu lohusalık kafasıyla.Anla yani nasıl geçmiştir. Kendi evime gidince hiçbişeyim kalmadı lohusalık felan bitti:D

(877 puan) tarafından
Bence bi büyük şart ya ama o büyük annen olmalı ben şimdi annemdeym odada yemeğim geliyo çayım geliyo ben full bebekle ilgileniyorum tabi bu rahatlığa 18 gün sonra kavuştum o ilk 18 gün dram dolu :D düşünüyorumda tek evde olsam çok zor olurdu hem iş hem bebek
(9,718 puan) tarafından
Ya aslında cok bılmıslık edıyoruz kuzum benım beybıde 9 aylık oldu ama sanki dunyanın en organık en zekı en en ne varsa ben yetistiricem gibi geliyordu ilk zaman kımseyı dınlemıyodum yanlıs gelıyodu felan ama sımdı koy verdım gitti bazı seylerı daha rahatım elhamdülillah
(5,043 puan) tarafından
Kayınvalidem de geldi bizimle sağolsun heer işimi yaptı. Ama kendi evimde daha rahattım istediğimi giyip istediğim gibi yattım kalktım kendime geldim.
(5,043 puan) tarafından
Yok kız benim organikle morganikle pek işim olmuyor. Çok geriliyorum öyle olunca. Düşün 6 aydan sonra çocuğa sürekli püre çorba felan yapıyordum onuda bıraktım strese girdim coçuk yemedikce. Şimdi önüne koyuyorum istediğini istediği kadar yiyor hiç zorlamiyorum. Ben de gerilmiyorum.
(9,718 puan) tarafından
En güzeli canım benım bak bu yazı getırdık dıger seneye cıkarsak Allahın izniyle atlatmıs olacagız

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 74 göst.
+1 oy
9 cevap 112 göst.
+1 oy
6 cevap 213 göst.
0 oy
2 cevap 63 göst.

409,991 soru

12,326,955 cevap

39,116 kullanıcı