Malzemeler
1 paket eritilmiş margarin (250 gram, ılık olacak)
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un (ben 3, 5 su bardağı kullandım)
Şerbeti için;
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1,5 su bardağı su
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Sevgili takipçiler, bugün browni tadında yoğun kakaolu ıslak kurabiyeler yapacağız. Tadı yumuşacık, kekimsi browni gibi oluyor. Bu nefis tarifi en yakın zamanda denemeniz dileğiyle. Haydi tarifin yapımına geçelim gari;
Hamur hazırlama kabına un hariç bütün malzemeler eklenir, çırpılır. Şekerin erimesi sağlanır.
Üzerine azar azar un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Top şekli verilir.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Bu işlem hamur biteseye kadar tekrarlanır.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış 170 derecede üzerileri çatlayasaya kadar pişirilir. (Benim kurabiyeler 25 dakikada pişti.)
Şerbeti için; derin bir toz şeker ve su eklenir, karıştırılır. Şekerin erimesi sağlanır.
Fırından alınan kurabiyeler sıcak haliyle tek tek şerbete batırılır.
15 saniye bekletilip şerbetten alınır.
Üzerileri hindistan cevizine batırılır. Sonra servis tabağına dizilir.
AFİYET OLSUN. :))