Kızlar anlatamamıştım doğum hikayemi. Pozitif ve güzel olduğu için anlatmaya karar verdim belki moral olur hamişlere de ☺️
39+2’deydim. Gece sabaha doğru 20 dkda bir kasılmalarım gelmeye başladı ve beklemeye başladım. Sonra nişanım geldi. İlk gebeliğim olduğu için korktum hemen doktorumu aradım uyandırdım hastaneye geçmemi söyledi. Gittim nstye bağlandım ve sancım çıktı. Kendi ebem daha gelmemişti hastanenin ebesi alttan açıklığımı muayene etmeye çalıştı ama akıllım rahim ağzı çok geride bulamıyorum diye canımı yaktı. Kendi ebem geldi tek seferde buldu baktı 3 cm olmuştu bile. zaten 2 cm açıklıkla geziyordum son hafta. Ben tabii bu nst sürecinde ağlıyorum, korkudan altıma işicem doğum ne bilmiyorum ilk kez olcak yani shhzjsj. Neyse Saat 11 gibi beni doğum odasına aldılar aradan biraz zaman geçti lavman yaptılar (çok basit bi işlemmiş korkmuştum ondan da djsj) sonra ebe dedi suyunu patlatıcaz. İncecik bi çubukla suyumu patlattılar. Suyum gelince sancılarım çoğalmaya başladı. Ara ara gelip açıklığıma bakıyor ebe. Her baktığında 5 oldu 6 oldu 7 oldu diyor sürekli. Neyse en son 9a gelince beni klozete oturttu karnıma sıcak suyu tuttu dedi başla ıkınmaya sancın geldikçe ıkın aşağı insin bebek. Sanırım doğumun en zor kısmı doğurmadan önce çekilen son sancılardı. Ama o da uzun sürmedi 15-20 dk sonra beni çatala aldılar. Dediler ki ıkın. Ben öyle bi ıkınıyorum ki ama sesim soluğum çıkmıyor. Ikındıkça rahatlıyorum bi de. Zaten son aşamaya gelmiş bebek çıktı çıkıcak. Ama kilo çok aldığım için bebek tam ilerleyemedi doktor biraz destek verdi bebeği çekti son bir ıkınmayla pırrrttt bebişimi önüme koydular kocaman gözleriyle bana bakınca ben de zaten unutmuşum doğumu falan hayran oldum aşık oldum güzel kızıma ☺️ Epiduralsiz, bir tek ağrı kesici serumla normal bir doğum hikayesi. Korkulcak endişe edilecek bir şey yokmuş keşke o kadar kendimi üzmeseydim diyorum beklerken nst’de. Toplamda 7 saat falan sürdü sancısıyla doğumuyla
409,438 soru
12,305,724 cevap
38,566 kullanıcı