0 oy
586 göst.
Diğer kategorisinde (274 puan) tarafından
Hayatımın en güzel günüydü diyebilirim. SEVGİLİ hamişler ben hamileyken doğum hikayesi okumayı severdim. Zaten hep pozitif doğum hikayesi paylaşılır bu yüzden cesaret ve moral olurdu. Umarım benim doğum hikayem de size moral olur.
15 kasım cuma günü 40+1de rutin kontrole gittim. Doktorum şehir dışındaydı ve ben sadece Nst için gittim. Hatta kendimi çok iyi hissediyordum hastaneye gitmek istemedim. Nst de herşey normal çıktı yine sancım yoktu. Doktor ultrasonda suyumun azaldığını söyledi ve yayılım yapıldı. Doktorum cumartesi akşam gelecekti ve beni o zamana kadar gözetim altında tırmaladı gerektiğini söylediler. Her 2 saatte bir nstye bağlandım. Sancım yoktu bebeğinizden kalp atışları iyiydi. Sadece 1cm açılmak vardı ve rahîm duvarım etliydi. Cumartesi doktorum geldi ve suni sancı verdi. En az 12 saat sonra doğum başlar dedi. Gece 12de sancıları başladı ama durmayan bir sancı, sürekli sancı var eşim durmadan belime masaj yaptı biraz olsun rahatlıyordu. Kesinlikle sezeryan istemiyordum. Eşim istersen sezeryan yapalım dedi bende olabilir dedim. Ama dayanırım diye düşünüyorum. Ebeyi çağırdım epidural verin dedim ama anestezi uzmanı yokmuş, dayanamadığımı söyledim ağrı kesici yaptılar. Saat 4 oldu ve benim sadece 2cm açılmam vardı. O kadar saat sadece 1cm açılmak olmuştu. Dayanamayacağımı düşündüm sonra nstye bağlanmışken kendimden geçmişim oraları hatırlamıyorum sadece ebenin alttan kontrol ettimlerini hatırlıyorum. Ama sürekli eşime iyiyim diyormuşum. Sabah saat 6da ebe açılma 7cm doğumhaneye gidelim dedi. Benim ıkınmalarım başlamıştı. Sancım aralıklarla geliyordu ve ben rahatlamıştım. Dayanılmayacak bir ağrı değildi hatta doğumhane bir üst kattaydı ve ben merdivenlerden çıkmak istedim. Çatala yatırdılar açılmak 8cm olmuştu. Doktorumu aradılar. En büyük hatam ağrı geldikçe ıkınıyordum. Okunma dediler bebeğin kafası şişiyormuş ama dayanamıyordum. Oysa o kadar nefes çalışması yapmıştım hepsini unuttum o sırada. Doktorum geldi açılmam 10cm olmuştu. Doktorum söylemeden ıkınıyordum zaten. İğne yaptığını hissettim hatta makasla hırt diye kestiğinide hissettim sonra ebe karnıma bastırdı ve kucağıma bir melek kondu. Zaten bebek çıktıktan sonra acınız anında diniyor. Ağrıyı çekerken çocuk doğsada bu ağrı devam eder diyordum. Bebeğimin çıkışını omzundan çevirdiklerini hepsini hissettim ve anlatılmaz bir histi. 6.55de bebeğim doğmuştu ve ben bir anne olmuştum. Doğumdan sonra yaklaşık 2 saat çok üşüdüm titreyip durdum çenemi kontrol edemiyordum.
Bebeğimi kucağıma verdiler ve hemşire yardımıyla bebeğimi emzirdim. Çok iyi hatırlıyorum, nasıl emzireceğim sütüm var mı diye sormuştum
Sonradan araştırdım ve suni sancı ile Epiduralin birlikte verilmesi gerektiğini okudum. Suni sancı dayanışması güç bir sancıymış. İnanın normal doğum sancısı başladığında zorlanmadım. Dayanılmayacak bir ağrı değil ve doğumdan çıkar çıkmaz ikinciyi istiyorum dedim. 

12 Cevaplar

0 oy
(22,067 puan) tarafından
Ay ne kadar uzun :D Allah anali babali buyutsun  gozun aydin:)
(274 puan) tarafından
Daha çok yazmak istedim çünkü çok güzeldi teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(3,675 puan) tarafından
Allah seni daha yeni doğum yaptın ikinciyi boşver is şimdi başlıyor

Allah analı babalı büyütsün 
(274 puan) tarafından
Teşekkür ederimdoğum yapmayı çok sevdim o yüzden şu an pek düşünmüyorum
0 oy
(31 puan) tarafından
Ikinmaniz bebekte bir sorun yarattı mi peki? Arkadaşımın bebegi 10 gündür solunum cihazinda. 4 cm açığı varken ebeler ıkın sürekli demişler bebek boğulmuş. Yeni yeni kendine geliyor. Allahım analı babalı büyütsün sağlıklı uzun omur nasip etsin inşallah sanada bebeğine de. Bebeğini sana, seni bebeğine bağışlasın rabbim :) 
(274 puan) tarafından
Ben 7cm açıklıkken ıkındım sadece kafası şişmişti o da zamanla indi
0 oy
(7,732 puan) tarafından
Maşallah bebek 6.ayini bitirdi herhalde :) 
(274 puan) tarafından
Evet 6ayımız bitti
(7,732 puan) tarafından
Var mı peki ufukta ikinci bebek
0 oy
(7,946 puan) tarafından

Giriş gelişme ve sonucu okudum:D

Rabbim anali babali büyütsün cnm

(274 puan) tarafından
Teşekkür ederim birazcık uzun olmuş
0 oy
(7,095 puan) tarafından
Ay cok guzelmis ya masallah sana rabbim evladini bagislasin cnm 
(274 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim
0 oy
(115 puan) tarafından
Allah anali babali buyutsun cnm bn 18 yasinda anne oldum bnmde sancim yoktu ama 4 cm acilamm vardi suni sancilan dogum yapmistim sabah 9:30 suni sanci taktilar 12:30 oglumu kucagima aldim:))
(274 puan) tarafından
Allah bağışlasın
0 oy
(6,678 puan) tarafından
2.derken çocuk mu bahsediyorsun
(274 puan) tarafından
Evet çocuktan bahsediyordum
0 oy
(94 puan) tarafından
Tam cataldayken ikinirken ve bebegin cikis aninda cok fazla aci oluyor mu canim yani dogum sancisi ondan daha mi fazla bi aci
(274 puan) tarafından
Dayanılmayacak bir ağrı değil ama içinizden kemikli sert bir bebek çıkıyor ağrısı olacak elbet ama anında geçiyor bebek doğduktan sonra her şeyi unutuyorsunuz en fazla 20dk sürüyor
0 oy
tarafından
Hepsini okudum ilk gebeliğim ve 38+5 

9 gun kaldi erken yada bi hafta falan gec gelmezse 9 gun

Bi postu guzel haberlerle acacak miyim diyorum hep.korku endise hersey var

Basından beri upuzun dogum hikayelerini bile sonuna kadar merakla okudum rabbim bağışlasın yavrunu
0 oy
(424 puan) tarafından

Sıkılmadan okudum geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsun inşallah gözünüz aydın <3

0 oy
(5,328 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım. Ben hiç iyi hatırlamıyorum doğum anını. Bebeğimin doğması kavuşmak dışında herşey işkenceydi. Bana o güzel anı hastanedeki pislik ebeler ve doktor mahvetti bende bı travmaya sebep oldular resmen. Bı daha hamile kalırsam normal yapabilir miyim inan bilmiyorum

Çok zor oldu doğumum, adam gibi ilgilenmediler gelip geçip azarladilar. Allah'ın dan bulsun hepsi acizler. Ama çok büyük ahım var bekar ebelerde vardı arasında. Bebeklerine bişey olmasın sağ salim doğsun ama o ebelerde doğum yaparken benim gibi beter olsunlar
(274 puan) tarafından
Özel hastanede mi oldu
(5,328 puan) tarafından
Devlet canim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 170 göst.
20 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 404 göst.
0 oy
12 cevap 483 göst.