0 oy
637 göst.
Diğer kategorisinde (667 puan) tarafından
Kizlar bebegim neredeyse 9 aylik olacak ama dogdu dogali hic dogru duzgun uyumuyor. Gece zaten sorla uyuyor uyudugunda da en iyi ihtimalle 2 3 saatte bir kalkiyor bu kadar sık uyanmasina ragmen sabah erken kalkiyor. Esim de doktora,gidelim uykusu duzene girene kadar uyku ilaci versin diyor.Ben kabul etmedim beynini etkiler dedim olmez korkma diyor. Bitkisel bisey ver ozaman dedi yani anason gibi ama onlar da etkilemez mi cocugu?

15 Cevaplar

+1 oy
(12,523 puan) tarafından
Tabiki de kullanılmaz.. Düşünmeyin bile Allah aşkına.. 
(667 puan) tarafından
Esim bu cocuk uyumaya alismadi diyor bitkisel biseylee ver bari alissin diyor ama icim rahat etmez benim veremem
-Reklam-
0 oy
tarafından
Insallah linç eden çıkmaz 
0 oy
(913 puan) tarafından
Benim kizimda 7 aydir uyumuyor,en iyi uyudugum gunde 5 saattir oda bölük bölük ama asla otur bisey düşünmedim,sizde dusunmeyin lutfen el kadar bebe.
(667 puan) tarafından
Ben istemiyorum zaten esime kalsa verelim cocuk uyumaya alissin diyor
(913 puan) tarafından
Asla kabul etme uykularini duzene sokmaya calis duzenli yatir uyur ozaman. Benim kızım cok gazli hala devam ettigi icin gaz problemi uyuyamiyor ama sizin sıkıntınız yoksa duzenle herşey çözülür. Ayrica gece kalkan esin mi sanki karismasin bi zahmet.
(667 puan) tarafından
Ayri odada yatiyor artik cunku oglum *** *** uyaniyir sesine kalktigi icin geri dalamiyormus. Gazi yok alt iki disi cikmisti dis gibi de gorunmuyor cunku uyanip emeklemeye etraftaki esyalara gitmeye calsiyor bi derdi yok oyun istiyor ama nasil bu kadr uykusuz durabiliyor ben ona sasiriyorum
(913 puan) tarafından
Valla duruyorlar biz dayanamiyoruz onlar dayanıyor. Işık acma karanlikta kalsin oyun oynasın yataginda sonra kendi kendine heri uyur belki mudahale etmemeye çalış. Benim kizda ramazanda sahur vakti isigi gördüğü için(odasinda asla yakmiyorduk) oyun moduna geciyordu. Tekrar uyumak isteyip onu belli edene kadar müdahale etmiyoduk biz. Sonra zaten sıkıntısı olmazsa dalıyordu geri.
(667 puan) tarafından
Vallahi nasi uyutayim bu cocugi meme veriyorum hemen donuyor baska yerlere gitmeye calsiyor salliyorum sakincaktan atlamaya çalisiyor iplerimi cekstiriyor
0 oy
(796 puan) tarafından
Benim ki bir yaşında yine de 2 3 saate bi kalkar yani bide ıkizlerim var sabah 8 de kalkarlar hiç ilaç kullanmadım kullanmamda artık büyüyünce rahata giricez 
(667 puan) tarafından
Galiba bir yasina kadar bu sekilde devan edicez
(796 puan) tarafından
Aynen ilaç filan kullanma ya yazık
0 oy
(2,115 puan) tarafından
Ben rezene/anason karışımı içerken ağladı benim ki içmek için, verdim 3 5 yudum içti (10 aylık) o gece zor uyudu ve 1 kere uyanıyorsa 2 kere uyandı. 
(667 puan) tarafından
Yani bi ise yaramadi daha da kotu yapmis
(2,115 puan) tarafından
Evet bi süre daha sabret düzelir inşallah uykusu.
0 oy
(22,072 puan) tarafından
Anason veriliyor bende veriyorum arada
0 oy
tarafından
Bi sıkıntısı vardır onun için doktora götürün bence. Belki canı acıyordur yada doğum travması falan yaşamıştır uykuya dalamıyordur. Bin türlü şeyler var alanında iyi olan bi doktora sorun. 
(667 puan) tarafından
Iste acaba oyle bisey mi dogum travmasi ney oluyor canm dogumum cok uzun surdu onunla mi alakali bisey
tarafından
Yani ben bi ihtimal diye söyledim. Doğum travması zor gerçekleşen doğumlarda, kordon bebeğe dolanmışsa doğum kanalında çok beklemişse falan bebeği çok etkiliyor psikolojik olarak. Hatta bazı çocuklar 5 6 yaşında bile çok huysuz olmalarının sebebi olabiliyor. Dediğim gibi uzmanla görüşülmesi gerekir
(667 puan) tarafından
Zor bir dogumdu canim kordon dolanmadi ama cok zorlandi hatta kakasini yapmisti tam dogarken  midesini yikamislardi hemen o yuzden. Ama ben bunu nasil cozucem ki yani dogum anini geri getiremem
tarafından
Canım bi uzmana sorman lazım
0 oy
(12,764 puan) tarafından
El kadar bebe 3 saatte bir kalıyorsa ne istiyorsunuz ki daha gerçekten soruyorum bunu besler geri yatırırsın kızım 4 aya girecek 2 buçuk saatte bir o kalkmasa ben yatağından alıp emziriyorum sabah da en çok 5.25 de kalkar daha ne olsun. Uyku ilacı nasıl aklınızdan geciyor linc değil ciddi soruyorum kendimiz uyuyamasak bitkisel çözüm ararken hatta önce koşulları iyileştirmeye çalışırken sabiye nasıl uyku ilacı vereceksiniz? Yapmayın gözünüzü seveyim. Gaz için anason önerdiler içirdim 2 çay kaşığı evladım 2 saat gözünü açamadı ben 2 gün kendimi yedim onun o bayık hali gitmedi gözümün önünden. Siz şimdi onun elinden tutun büyüsün o da sizin elinizden tutsun gülüm 
(12,764 puan) tarafından
Canım benim çocuk hiç uyumuyor değil gelişiminde başka sorun yok ne travması yoktur için rahat olsun. Bazı bebeler uykuyu sevmez kuzenimin evladı 1 yaşını geçti gece sürekli kalkardı şimdi 2 yaşında sabah 9 da kalkıyor gece de annesi uyanınca 1 kez o da biberon verıyormuş gecer bu merak etme. Uyku eğitimlerine bak bir netten istersen ama sorun yoktur kuzunda en kötüyü düşünme
(667 puan) tarafından
Yok hic uyumuyor degil gunduz iki kereden iki saatlik uykusu vsr bi de aksan 8 9 gibi bi saat sonra gece 12 1 bazen iki de uyur sabah,7 ye kadr ama cok sık kalkar normak mi,bu bilmiyorum annem normal degil uyumasi lazm diyor herkes ayni seyi söylüyor
(12,764 puan) tarafından
Her bünye bir değil demek yetıyo kuzuna senin bu uyku dra git sor ama iyi uyuyor bence gülüm çocuk. Gün içinde uyku gece de var çok kalksa da uyku. Korkma bi dr a danış
(667 puan) tarafından
Anladm canm zaten uyku ilaci mevzusunu da esim sinirle soyledi napalim sabredicez artik ben simdiye kadr dis doneminde agri kesci bile vermedim kaldi ki uyku ilaci gbi cocgun beynini uyusturcak bisey. Ama insan sinirle herseyi diyor iste.
(12,764 puan) tarafından
İnsanlık hali canım diyorum zaten amacım linç ya da kınamak değildi yazarken bazen dışardan birinin de söylemesi gerekiyor hata yapabiliyoruz. Ama sen de eşin de üzmeyin kendinizi gececek
0 oy
(11,092 puan) tarafından
El kadar bebek uyku ilacı ile mi alışır kuzum uykuya 

Yazık ilaç olur.mu 14 aydır uykusuzum bir.gun bile aklıma gelmedi valla 
(667 puan) tarafından
Benim de esim soyledi canm ver diye
(11,092 puan) tarafından
Boşver kuzum verme
0 oy
tarafından
Çocuk sersem olacak peki bu bir anne olarak senin hosuna gider mi? Rahata ermek için o zavallının günahına girmeyin 
(667 puan) tarafından
Kendm icin degil yine onun icin uyumazsa gelisemez diyorlar dogru duzgun gece uykusu almiyor ama yine de veremem tabi
tarafından
Bir doktora danışın bence. Doktorlar Herşeyin iyisini bilir
(667 puan) tarafından
Doktor nasil cozucek bilmiyorum
tarafından
Eşin nasıl hemen ilaç mevzusuna girdi peki. Eşin mi doktor yoksa doktor mu doktor? Danışmakta fayda var
(667 puan) tarafından
Cunku uyumamak icin direniyordu sinirlendi
0 oy
(657 puan) tarafından
Benim ki 7aylık 7aydır gece saat başı uyanıyor bazen uyumuyor oturuyoruz gündüz en fazla yarım saat uyuyor 1saat uyusa şükrediyorum buna ragmen hiç düşünmedim ilaç vermeyi ama doktora gitmeyi düşündüm acaba bi sıkıntısı mı var ki uyumuyor diye doktorunda ilaç vereceğini sanmıyorum yaşına girince düzelir diyorlar o günü iple çekiyorum inşallah düzelir 
(667 puan) tarafından
Onu,ben de dusundum acaba bi sikintisi mi var neden dalamiyir bu cocuk hersey yolunda gozukuyor
(657 puan) tarafından
Valla doktora gidince ilk işim bunu sormak benimkide normal gözüküyor ama uyku yok dün bütün gece toplasan 4saat uyumuştur yenidoğduğu zamanlar 10saat uyumadığını bilirim uyumayan çocuk çok zor Allah yardımcımız olsun napalm sağlıklı olsunlarda uykusuzluğada katlanırım büyüdükçe düzelir böyle kalacak değil ya
(667 puan) tarafından
Evet aynisi hatta dedgn gbi bizimki de 10 saat uyumadgi oluyordu hersry yolunda gbi ama acaba sorun mu var
0 oy
(448 puan) tarafından
Kuzum bak sana söyle söyleyeyim olumlu ya da olumsuz yorum yapanlara degil kullananlara kulak asmalısın benim oğlum 8 aylık doğduğundan 6.ayina kadar resmen gece uykusuna sabah 6da geciyordu dayanamiyordum hem onu oyle gormeye hem de kendi yorgunluğuma neyse rutin kontrolu icin doktoruna götürdük bize bir ilac verdi asla yan etkisi olmayan zaten yan etlki olarak uyku yapiyor 1 hafta kullanacaksinkz dedi uyku hormonları gece salgilaniyor fizilsel ve beyinsel gelismez bebeginiz gece uyumazsa dedi sonra baska doktora gittik o da aynisini verdi ve bize dedigi şu zararli olan seyi biz doktorlar neden verelim ilac tedavi icindir zarari olan bir seyi ortadan kaldirmaktir bircok kisi de zaten alerji icin kullaniyormus neyse biz kullandik 1 hafta sonra biraktik bebegim hem rahat uyudu hem gece uykusuna saat 22 de geciyor 2 aydir o ilaç olmasaydi bebegim gece uyumayacak ve beynine daha fazla zarar alacakti doktorumuz da oyle dedi ilacin daha az zarari var hic uyumamasina karsin 
(667 puan) tarafından
Simdi ilaci biraktiginz halde kolay uyuyor yani
(448 puan) tarafından
Evet cnm ilaci uyku saatine gore verdim biraktigimizda ayni saatte uyudu 2 ay oldu işte alisti
0 oy
(51,006 puan) tarafından
ben vermediysem o ilacı bitkiyi kimse vermez gerek yok bence bak kocaman oldu bu saat oldu hala kalkiyor sabir etmekten baska care yok
(667 puan) tarafından
Kac aylik sizinki
(51,006 puan) tarafından
21 olacak hala düzenli deliksiZ uyumaZ
(667 puan) tarafından
Ay insallahh boyke klmaz cok zor olur
0 oy
tarafından
2gecedir gaz kabız dış meselelerinden uyumadi mahvoldum bugün de basım agridi yorgun düştum genede o tarz bişi düşünmedi eşim bebek bu derdini anlatamiyo sabırlı olup bu günlerin geçmesini beklemek bizde 8@y 7gunluguz 
(667 puan) tarafından
Sabir lazik bize dogru söylüyorsun
0 oy
(1,114 puan) tarafından
Herzamanki gibi cok bilen bir erkek bunlar utanmasa bizim yerimize de dogururlar cok biliyoruz demek icin el kadar bebege uyku ilaci olur mu her cocuk bir olmazki demekki oda az uyuyor tabiki doktora danisin ama sakin esiniz yuzunden bisey vermeyin sonra siz üzülürsünüz 
(667 puan) tarafından
Yok canim vermedim o da belki de vermiycegmi bildigi icin rahat konusiyor

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 923 göst.
31 Ağustos 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 102 göst.
10 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sude ayse elam (895 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 74 göst.
10 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynos1234 (2,839 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 48 göst.
29 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Emirserap (12 puan) tarafından soruldu

405,929 soru

12,167,368 cevap

36,630 kullanıcı

...