0 oy
478 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (855 puan) tarafından

Kızlar benim bu kızım asla ek gıda yemiyor. Ağzına deyse tadını alsa kusacak gibi oluyo elime vuruyo verme diye. İlk gün yoğurdu yemişti büyük bi iştahla sonra onu da yemedi. Sebzelerin hiçbirini yemedi. Karıştırıp verdim yemedi. Yoğurda kattım verdim yemedi. Napıcamı şaşırdım. Şimdi herobaby nin kavanoz sebze püresini aldım onu denicem asla katkılı paketli bişey yiyemez diyen ben belki onu yer diyorum şuan. En azından farklı bi tat alırsa diğerlerini de merak eder belki dener diyorum. Yeni 6 aylık oldu. Sadece mamayla besleniyo. Bi fikir verin nolur ya :(

9 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Kişisel algılama canim ama bu ek gıda sevdası çoğu anneyi gereksiz kaygıya sürüklüyor. Daha 6 aylik ne olmasını bekliyorsun tarhanaya ekmek doğrayıp yemesini mi? Bu kadar ısrarcı olmayın ilerde elbet yicekler ömür boyu mama ile beslenmicekler. Benim oglum 21 aylik asla ısrar etmedim umursamadım şimdi elimde yemek tabağı görünce seviniyor ne versem yiyor istemezse direk kaldırıyorum asla ısrar etmiyorum. Mesela dün üç çeşit yemek yedi. Bugün bir çeşit yemeği nazlanarak yedi. Umursamadım yarın elbet yer
(855 puan) tarafından
Kuzum doğrudur iyi örnekler illaki var ama kuzenimin kızı da aynı böyleydi 5 yaşında hala sadece muhallebi kıvamında arı mama yiyo her öğün asla başka bişeyi ağzına sokamıyolar kusuyo. Direk o geliyo aklıma sürekli :(
tarafından
Canim ben demiyorum ki püre mama ver. Sabırlı ol sakın ol az büyüsün haşla brokoli koy önüne. Ister yesin ister oynasın. Onların şimdi yemekle doyma değil yemekle oynama ve tanima zamanları. O hazır meyve pürelerini falan verme sırf degisiklik olsun diye. Inan onlar daha çok iştah kapatıyor. Tatlıya alıştırıyor çocukları. Kucuk boncuk makarna haşla tane tane eline alıp yer bizimki büyük boncuk makarnaları parmağına takip parmağından yiyor :) emin ol ısrar etmezsen bir yaşını geçince kendi yemek isticek merak edicek
(855 puan) tarafından
İnşallah canım valla sabır lazım :)
-Reklam-
0 oy
(22,059 puan) tarafından
Zorla yedir tiksinir derler ben oyle alıştırdım napam bacaklarından tutup ağzını açıp yedirirdim
(855 puan) tarafından
Post benim postum nereye gidiyim :D
(22,059 puan) tarafından
Onu demiyorum bi soru sormuşun adamca cevapladık hemen ters olarak algiliyon sana git cocgunu aglatarak yedir demedik sonucda soru sormuşun bende kızımda uyguladigim yöntemi yazdim bu kadar basit:)
(855 puan) tarafından
Kız benim cümlemde ters ne var :D sen ters görmemişsin :D
(22,059 puan) tarafından
Amannn kafam bozuk .d
(855 puan) tarafından
Amaan boşver bee her neyse kafa bozduğuna deymez...
0 oy
(1,357 puan) tarafından

Meyve puresi yer ama sebzede bende zorlanıyorum alya da 6 aylik :ermm:

(855 puan) tarafından
Meyveye alışırsa sebzeyi hiç yemez diye korkuyorum
(1,357 puan) tarafından
Aynen zorlanır canım ama bi şekilde ikna etmen lazım sakın zorla verme yemekten soğar yoksa. İlla 6 da başlamak zorunda değil zaten 8nci ayda bile ek gidaya başlayan bebekler var. Ağzına ver mesela geri atarsa birdaha ver ama biyerlerini tutup sıkıştırarak yedirme sakin
(855 puan) tarafından
Yok biyerini tutabilmek ne mümkün çata çat kavga ediyo kıyametleri koparıyo. Neyse yarın bi mamayı deneyeyim bakalım ne olacak..
0 oy
(253 puan) tarafından
Canim zamanla alisacak zaten bir anda bizim gibi yemesini bekleyemeyiz ki.birde hepimizin hatasi anneler hemen yok olmadi sevmedi diye hep böyle devam edecek saniyoruz.halbuki bebelerin haftasi haftasina uymuyor nzamanla yiyecek annesi sakin ol once püreli sonra hafif pütürlüye gecersin 
(855 puan) tarafından
Ay valla ya çalışıyorum bi de aklım hep evde kalıyo yicek  mi yemicek mi. Nasıl bi çözüm bulsam diye dolanıyoruö sürekli :(
(253 puan) tarafından
Telasini anlıyorum ama sen uzerine dusme inanki düşmedikçe daha yemek arayan bi bebek olacak.
(855 puan) tarafından
Ay inşallah yaa
0 oy
(265 puan) tarafından
Hipp kaşık mamalarını dene kuzum katkısız şekersiz onlar
(855 puan) tarafından
Ay herobaby yazmışım yukarı hipp aldım zaten kuzu :)
(265 puan) tarafından
Iyi yapmışsın kuzum
0 oy
tarafından
10 aylık hala yemiyor, keyfi gelirse 30 cc çorba anca içiyor.
(855 puan) tarafından
Ay işte bundan korkuyorum ya :(
0 oy
(249 puan) tarafından
Bişey olmaz bir kaşık ver alıştıra alıştıra canım sevmiyorsa zorlama illa yer şeker kat azcik yada bal 
(855 puan) tarafından
Canım maalesef bal ve şeker yasak belli bi yaşa kadar belki alışır yavaş yavaş...
(249 puan) tarafından
Vallah hiç bişey olmuyor canım ben kiximao kadar çok şekerli su vetdimki hiç bişey de olmafi çok şükür kızım 1 yaş 5 aylık şuan bir gün bile hasta olmamış doktor yüzü girmemis kiz
(855 puan) tarafından
Maşallah canım Rabbim korusun ama ilerde sıkıntısını çekmez inşallah
(249 puan) tarafından
Amin inslalah vallah verdim şimdide bir çok şeyi yiyor
0 oy
(1,292 puan) tarafından
6 aylıkken başladık ek gıdaya 2 ay çok uğraştım hiç yemedi. Sonra yemeye başladı 1 hafta sonra 10 aylık olacak her gördüğünü istiyor
(855 puan) tarafından
Ay o kadar çok uğraşmaya mecalim kalır mı bilmiyorum :(
(1,292 puan) tarafından
Ya aslında uğraşmak değil yoğurt meyve çorba hazırlıyordum veriyorum en azından tadına bakmış oluyordu ama pek yemiyordu. Üzerine emziriyordum. Günde 3 kere de mama veriyorum 4. Aydan bu yana. Yemeyince üstelemiyodum. Sonra bir gün koyduğum çorbanın hepsini içiverdi gerisi geldi

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 175 göst.
25 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Seydaaa (774 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 136 göst.
0 oy
4 cevap 85 göst.
27 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Daydreamerukenn21 (748 puan) tarafından soruldu

413,399 soru

12,445,920 cevap

46,150 kullanıcı

Kategoriler

...