Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Ev Borcu Yardim
0
oy
520
göst.
7 Haziran 2020
Aile
kategorisinde
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
soruldu
Kızlar durum söyle
Eşim 2015 yılında bir daire almış 45 bin kredii çekmiş 30 bin faiz eklenmiş 100 bin nakit vermiş
Şimdi evin 31 bin borcu kalmış aylik 650 tl ödüyoruz
Eşim parke döşeme işinde çalışıyor cok şükür iyi kazanıyor ama yok bereket olmadığı için para geldiği gibi gidiyor kenara 5 kuruş atamıyoruz
Ki lüks yaşamıyoruz da aza tama ediyoruz
Eşimde az once borcu tamamen kapatalim benim altınların parası ile dedi çünkü faiz illeti yüzünden bereket yok evimizde
Daha once araba alsın diye verdim altınları sonra sattık arabamızı parası bankada ne yapsak bilemedim
Ben isin manevi kısmını düşünüyorum aslinda haram ile geçim olmuyor namaz kılıp kuran okunuyor evde ama bereket sifir
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
8
Cevaplar
0
oy
7 Haziran 2020
Hellomam
(
4,962
puan)
tarafından
cevaplandı
Siz faiz yemediniz sonuçta borç aldiniz banka faiz kesti.. bu devirde başka türlü mal sahibi olmak zaten imkansız ... Ama ev almışsınız neden sıkıntı yasayacaksiniz ki altinlariniz rahatlatacaksa verin kendiniz için bozdurcaksiniz sonuçta
7 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
Olur mu canim.faiz olduğunu bile bile o parayı çekmiş hadisi şerifte geçiyor faiz yemeyenler bile tozu hasıl olacak bereketsizlik zuhur edecek diye.
Vermek sorun değil.geri o parayı biriktirip biriktirememk kafamı kurcaliyor
8 Haziran 2020
Hellomam
(
4,962
puan)
tarafından
yorumlandı
Rahatlayinca bereketide gelir birikim yaparsınız
8 Haziran 2020
misafir
tarafından
yorumlandı
Olur mu öyle şey banka borc mu veriyor faizyle veriyor. Üstelik bu devirde başka türlü ev sahibi olunmuyorun arkasına siginmayalim lütfen . Rabbim yasaklamış.
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet senin gibi düşünüyorum eşim bile dedi kira da olsaydım da bu harama düşmeseydim diye
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
7 Haziran 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Kuzum sonuçta krediyle almışsınız o evi. Altın satıp parasını versen de çok farketmiyor
7 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
NASIL YANI
7 Haziran 2020
misafir
tarafından
yorumlandı
Evi alırken kredi çekmediniz mı kuzum. Kredi de zaten haram para var banka faizi var onu diyorum
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
O haramdan kurtulmak için borcu kapatalim diyoruz
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
7 Haziran 2020
..Hilal..
(
3,187
puan)
tarafından
cevaplandı
Hassas bir mevzu.. düşünceniz çok hoş Allah bereket versin kesenize.. peki elinizde hiç para kalacak mı?
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet kalacak 10 bin kadar
8 Haziran 2020
..Hilal..
(
3,187
puan)
tarafından
yorumlandı
O zaman faizden Kurtulup aylık yine bir mikyr biriktirirdim..
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
Bakalım eşim gidecek bankaya nr olacak durum.
Ev sadece eşimin değil işte 8 yaşında erkek kardesi var ilerde onada pay düşecek evden
8 Haziran 2020
..Hilal..
(
3,187
puan)
tarafından
yorumlandı
Himm o zaman kalsın canım ya.. o iş karışık.. madem faize girdi bireysel olsaydı keşke . Nasip
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
7 Haziran 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Ahh keşke kredisiz olsa bizde çok taraftar değiliz eşim hele hiç istemiyor 2 yıllık evliyiz çok şükür ki çok masraf yapmicaz birikmiş paramız var altinlarimiz da duruyor ama yetmiyor biraz kredi çekmemiz gerek eşimin annesi de çekecek biz de nasipse ev alıp yanında araba da düşünüyoruz anlayabiliyorum sizi bizde krediyi inşallah bizi zorlamayacak şekilde fiyat bütçemize göre kredi çekip fazla da uzatmadan bitirmeyi planlıyoruz da bakalım
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
Bence hiç o ise bulaşmayın esim çekmiş nasil pişman evde müthiş bir bereketsizlik var biz bu haramdan kurtulmak için çıkış ariyoruz
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
7 Haziran 2020
Ikiz anne adayi
(
1,114
puan)
tarafından
cevaplandı
Valla canim herkes kredi cekiyor bi devirde anadan babadan kalmadiysa 20 sene biriktirmen lazim almak icin bizde mecbur kredi cektik ev alirkende araba alirkende ama ben altinlarim varken cok cekmek istemedim son kurusuna kadar bozdurdum simdi olsa yine bozdururum yeterki borcumuz kalmasin artmasa da olur
2 önceki yorum göster
7 Haziran 2020
misafir
tarafından
yorumlandı
Çok şükür sokakta değilsiniz açıkta değilsiniz Rabb'im yardım eder sizde ödersiniz tez vakitte kurtulursunuz bu borçtan
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
Ama bu haramı bile bile yaşamak olmuyor bereketsizlik hasıl oluyor insan yaptığı ibadetten feyz alamıyor ve daha bir sürü şey
8 Haziran 2020
Ikiz anne adayi
(
1,114
puan)
tarafından
yorumlandı
Valla canim benim esim köpek gibi calisiyor gecelere sabahlara kadar cani cikiyor rahatsiz olmasina ragmen rapor alip emekli olabilcekken almiyor yine de cektigim kredi haramsa Allah bizden önce bizi ev alamaz hale getirenlerden sorsun ne diyeyim
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
Hakkı ise emekli olsun o zaman neden olmuyor ki malulen .
Bak bu size helal yani emekli olmak helal olan varken kredi tabi ki haram olur
8 Haziran 2020
Ikiz anne adayi
(
1,114
puan)
tarafından
yorumlandı
O emekli parasiyla 2 bebek 4kisi mümkün degil gecinmek neyse Allah herkesin gönlüne gore versin
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
7 Haziran 2020
Miranın annesi
(
1,714
puan)
tarafından
cevaplandı
Ben sizin yerinizde olsam bankaya olan borcu kapatırım. Bankaya toptan ödeme yapınca faiz düşüyor hem. Yine paran olduk a o bankaya ödüyormus gibi paranı kenara koyup altın alabilirsin cnm. Milletin altın ları ıvıra zıvıra içkiye kumara gidiyor. Cok sükür sen ev almıssın. Bence bankayı kapat derim
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
Evi ben evlenmeden almışlar 2015 te ben 2018 de aldım faiz borcundan kurtulup haramdan çıkmak istiyoruz eşimde senin dediğini söyledi sanki taksit öder gibi her ay altın alırız diye ama yapamayız diye korkuyroum açıkçası bir de ev sadece eşimin değil erkek kardeşine de ilerde pay dusecek
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
7 Haziran 2020
misafir
tarafından
cevaplandı
Faiz malesef bir bataklık gibi girdin mi çıkamıyorsun :( yerinde olsam kapatırım tüm borcu güzelce tevbe ederim. Bereket Allahtan
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
Bende böyle düşünüyorum evi 2015 te almışlar biz 2018 de evlendik ev sadece eşimin değil 8 yaşında erkek kardesi var ilerde onada pay düşecek o yüzden arada kaldim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
7 Haziran 2020
Elif&hanim
(
5,490
puan)
tarafından
cevaplandı
Ne olursa olsun haram oluyo bacım, bence kapatın kredi borcunu bi temiz tövbe edin Rabbim size arabanın da en iyisini verir. Benim eşim de arsa almak için kredi çekecekti haram diye izin vermedi çok şükür adam vazgeçti satmaktan konu kapadı gitti
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
En iyisini yapmışsınız evi benden once almışlar
Ama ben bereketsizlik ve yapilan ibadette feyz olmadığı için rahat değilim ama altini bozdurup yerine koyamamak var bi de
8 Haziran 2020
Elif&hanim
(
5,490
puan)
tarafından
yorumlandı
Altınlar zaten sana ait değil mi varsın eviniz için gitsin bence, ama yine de durumları siz daha iyi bilirsiniz. Ufak biraz kenara ayırıp bozdurabilirsini bence
8 Haziran 2020
.SU.
(
5,368
puan)
tarafından
yorumlandı
Ev sadece eşimin olsa düşünmem aslinda ama küçük kardeşi var 8 yaşında 2 erkek kardeş oldukları için yarışı ona düşüyor ilerde
8 Haziran 2020
Elif&hanim
(
5,490
puan)
tarafından
yorumlandı
Kayınbabanın üzerine mi alınmış ev
8 Haziran 2020
Elif&hanim
(
5,490
puan)
tarafından
yorumlandı
Krediyi ödeseniz de yine de farklı olmayacak sonuçta
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
6
cevap
488
göst.
Kiracıyiz ev sahibinin borcu varmis banka almış evimizi
9 Temmuz 2020
Aile
kategorisinde
Sare
(
470
puan)
tarafından
soruldu
yardim
0
oy
7
cevap
129
göst.
KYK Borcu Tebliği Geldi: Ödeme Yapmazsam Ne Olur?
4 gün
önce
Diğer
kategorisinde
eskiprofl
(
53
puan)
tarafından
soruldu
tavsiye
0
oy
3
cevap
171
göst.
İcra Borcu Yapılandırması Yapmazsam Cezaevine Girer Miyim?
29 Kasım 2024
Diğer
kategorisinde
dila0123
(
15
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
0
cevap
28
göst.
Papara Kullanarak Borcu Olanlar Var mı? Deneyimlerinizi Paylaşın!
19 Kasım 2024
Diğer
kategorisinde
Ayferdnz16
(
332
puan)
tarafından
soruldu
406,019
soru
12,171,048