Ilk cocuguma annem bakti 3 yasina kadar.ama ilk 7 ayina kadar sadece ben ilgilendim.benim cocugum 1yasini gecer gecmez erkek kardesim 2.cocugu yapti.anneannesi yakin oldugu icin 1sene o bakti cok beceremedi bir akrabayi ayarladik cocuga bir sure kendi evinde o bakti sonra krese gitmeye basladi tabi.benimki de oyle.simdi benim cocugum Aralik ayinda dogacak.Eylulde ise baslayacagim.Annem bana araba mesafesi uzak oldugu icin simdiden bakici lafi ediyor.Nedeni de erkek kardesimin sadece ilk cocuguna bakmasi ikinciye bakamamasi.Simdi benim cocuguma bakacakmi diye actilar gozlerini bakiyorlar.Halbuki annem bakmadi ama cocugun hem bakici parasi hem kres parasi beraber calistiklari icin babam tarafindan karsilandi.Ben simdi kucucuk cocugu bakiciya nasil teslim edeyim.Gelirim ama hergun gelemem diyor biliyorum sık gelmeyecek bile.Çekincesi tamamen erkek kardesim ve esi.Ben ucretsiz izne ayrilsam gecinemeyiz borcumuz var babamin da her ay bakici parasini karsilamasini isteyemem utaniyorum artik.hem karsilasa bile gizli sakli kardesime duyurmadan yapmaya calisacaklar bu gibi durumlardan hic hoslanmiyorum arada esim de eziliyor.Annem sirf cekinceleri yuzunden bakici lafi ettikce uzuluyorum.Bu durumda ben ne yapmaliyim ucretsiz izin alsam en fazla 1sene alirim sonra cocuk yine bakima muhtac.Arsizlik edip cocugu annemin evinde baktirmalimiyim kimseye aldiris etmeden yoksa ucretsiz izin mi almaliyim sirf bazilarinin gonlu olsun diye.borclarimiz olmasa zaten alirdim.
Arkadaşım annenle açık açık konuş bence dinle, anla. Gelin de şöyle bi kenarda dursun. Zaman ve şartlar neyi gerektiriyorsa işler öyle yürür. Bugün belki senin çocuğuna bakamaz yarın öbür gün başka torununa bakar. Kısmet işi bu kimse kimsenin üzerinde böyle bi kıyaslama ve talebe gidemez yani. Eğer annenin böyle bi çekincesi varsa da abinizle konuşun derim. Dediğim gibi gelinler yengeler az ötede dursun. Arabanız varsa sabah götürür çıkışta alırsınız hem zahmetli de olmaz. Yada cüzi bi ücret de susturabilir karşı tarafı
1,491,698 soru
24,375,333 cevap
348,290 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın