0 oy
894 göst.
Diğer kategorisinde (33 puan) tarafından
Arkadaslar aranizda hamile olmayan ve gebe kalmayı düşünenlere bunu soylemek istiyorum muhakkakki önceden gidin bi dahiliye veya kadın dogum doktoruna gebelik düşündüğünüzu ama bundan önce folik asit kan vitamin degerlerine baktirmak istediginizi soyleyin bunu niyemi soyluyorm çünkü ben suan hamileyim ve bebegime spina bfida ve hidrosefali teshisi konuldu bu hastaligin nedeni folik asit eksikligi deniliyor bu hastaligin olusmamasi icin gebeligi dusunmeden uc ay ve gebeykende ilk uc ay folik asit ilaci kullanmak gerekiyormus 

Ne yazikki bunu bana cevremden hic kimse soylemedi ben bu hastaligi ogrendigimden beri ne yedigimi bilirim ne ictigimi nede baska birseyi o yüzden sizleri uyarmak istedim ben cok çok büyük acilarla bu olayi tecrübe edindim ama siz edinmeyin 

Herkeste ve herkesn bebeginde bu hastalik olacak diye birsey yok benimkisi sadece önceden bi uyari tedbiri elden birakmayin sonra çok büyük acilarla tecrube edersiniz yoksa...

15 Cevaplar

0 oy
(4,292 puan) tarafından
Gebeliği öğrenince doktor da mi yazmadı folik asit
(4,292 puan) tarafından
Ay allah korusun burda neler neler ölüyüz rabbimden kimse bilmez ne ölür diyenler yaşıyor.  Sen üzülme sıkma canını rabbim bilir en hayirlisini
(33 puan) tarafından
İşte Allah büyük bakalım nolacak dua etmekten baska birsey gelmiyor elden
(4,292 puan) tarafından
Bende dua ederim sana sen üzülme olur mu rabbim büyüktür sağ sağlım alırsın kucağına canim benim❤
(33 puan) tarafından
Allah razı olsun çok sağol
(4,292 puan) tarafından
Senden de allah razı olsun canim ara ara durumdan haber er merakta bırakma bizi
-Reklam-
0 oy
(29,527 puan) tarafından

Bebegine ne oldu suan cok gecmis olsun bi yakınımında oldu ondan sordum

(33 puan) tarafından
Suan 35 hftaligim 3 hfta sonra sezeryan olacam bekliyorm bende
(29,527 puan) tarafından
Yaa cok gecmis olsun insAllah saglikli olur bebegin:(
0 oy
(236 puan) tarafından
Rabbim sana safi adı ile şifa olsun ama bu takdir ilahi oluyor hiç folik asit kullanmadan sağlıklı olan çok car alman bir bilim kadını folik asitin tamamen yapay folat olduğunu ve bir çok yiyecekten bunun elde edildiğini söylüyor okuyabilirsin canım allah yardımcın olsun 
(33 puan) tarafından
Okudum hepsini aynisini bende gttigim butun doktorlara soyledim folik asidin pek yararli olmadigini diye ama hepsi bana cahillerin uydurmasi cevabini verdi arastrilip ispatlanmis folik asit takviyesi hem ilac hemde yiyeceklerle bu hastalik yuzde 80 oraninda geciyomus ama ben gec kaldim tabi
0 oy
tarafından
Belki gebe kalmadan önce kullanmayı bilmiyordun peki doktorun gebe kaldıktan sonra damı yazmadı 

Çok geçmiş olsun
(33 puan) tarafından
Yazdi ama bu hastalik gebeligin ilk 28 gununde kapanan bi hastalikmis ben gebeligimi uc haftalikken ogrendim cok gec kalmistim hastaligida 17 haftalikken ogrendim
0 oy
tarafından
Ablamın da 2 . Cocugunda bu tanıyı koymuştu doktor bebeği aldirdilar bu yüzden . İlaç verdi tekrar etmemesi için ama folik asit değildi bildiğim kadarıyla
(33 puan) tarafından
Banada aldirmam soylendi ama kiyamadm anneye bi zarari olmadigi için. Folik asit icerikli bir suru ilac var belki ismi farklidir
0 oy
(1,596 puan) tarafından
Rabbim şifa verir inşallah canım hamileliği öğrendiğinde doktorun yazmadımı folik asit 
(33 puan) tarafından
Yazdi ama bu hastalik gebeligin ilk 28 gununde kapanan bi hastalikmis ben gebeligimi uc haftalikken ogrendim cok gec kalmistim hastaligida 17 haftalikken ogrendim
0 oy
tarafından
Folik asit ile ilgili olduğuna emin misin ? Ben hiç kullanmadım mesela geçmiş olsun bu arada
(33 puan) tarafından
Butun doktorlar ve internette arastirdgim butun yazilar bundan dolayi oldgunu söylüyor ikinci gebeligimde bir kac ay oncesinde folik asit kullanmami soylediler
0 oy
(104 puan) tarafından
Aynı şeyi yaşamısız ve sonra herkese tam olarak bu uyarıyı yaptım. 
(33 puan) tarafından
Noldu sende son durum tam.olarak
(104 puan) tarafından
22 haftalıkken kaybettim. Folik asit gerçekten cok önemli. 4 5 problem birden vardı. Genetiğe girdik temiz eşimde bende sorun yok. Nasip kısmet böyleymiş diyorum. Bunlar başıma gelince öğrendik folik asit in önemini
(33 puan) tarafından
Cok çok geçmiş olsun Rabbim bi daha aynisini yaşatmasın bende suan 35 haftaligim uc hfta snra sezeryanla dogum yapcm bakalim önümüzde beni bekleyen neler var
(104 puan) tarafından
Amin canım sağol. Düzelme olmadı mı sende aynı mı görünüyor
(33 puan) tarafından
Evet ayni görünüyor hatta baya ilerlemis diyorlar doguma kadar her hafta kontrle gelmem istendi
(104 puan) tarafından
Omurilik problemi bizdede vardı eğri tam oluşmamış felç kalır falan demişlerdi. İnşallah Bi mucize olur sapa sağlam kavuşursun yavruna
(33 puan) tarafından
İnsallah Allah büyük ya
(104 puan) tarafından
Doğumdan sonra yaz dualarım seninle
(33 puan) tarafından
İnsallah haber verecm bakalim.beni neler bekliyor
0 oy
(2,368 puan) tarafından
Uyarıların için çok teşekkür ederim rabbim insallah bir muzice yaratir ve yavruna sağlıklı sihatli kavuşursun insallah allah güzel gönlüne göre versin rabbimden asla ve asla ümidini kesmemeni dilerim dualarim sizinle insallah
(33 puan) tarafından
Tek umudum tek siginagim.Allah zaten o ne yazmissa odur Rabbim kmseye kaldıramayacağı yuk yuklemezmis benimde imtihanim bebegim demekki
(2,368 puan) tarafından
Canim benim imtihan değil armağan olsun insallah bizleride haberdar eyle olur mu ben hamile değilim 2 ay önce bebeğimi kaybettim bende düşünüyorum folik asit kullaniyorum ilkinde kullanmamistim benide kimse bilgilendirmedi belkide o yüzden kaybetmis olabilirim bebeğimi diyorum her şerde var bir hayir insallah sen gönlünü ferah tut rabbim yardimcin olsun insallah güzel haberlerini bekliyorum ☺️
(33 puan) tarafından
Rabbim  sanada saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsinn insallah
(2,368 puan) tarafından
Hamile değilim ama insallah olurum :)
0 oy
(7,929 puan) tarafından
Canım diğer postunu da görmüştüm. Hamilelikten önce planlı hamilelik olmadığı için folik asit kullanmama çok normal. Hamileliğin öğrendiğinde doktor folik asit vermedi mi. İlk kontrole gittiğimde doktor folik asiti hemen verdi 3 ay kullanacaksın dedi. 
(33 puan) tarafından
Uc haftalikken ogrendim ben hamile olduğumu ama.bu hastaligin olusmamasi icin gebe kalmadan en az uc ay once ve gebelikte ilk uc ay bu ilaci kullanmaniz gerekiyor ama ben uc hftalikken ogrendim hamile oldgmu doktorum verdi ilaç ama cok gec kalmistim çünkü bu hastalik hamileligin ilk 28 gunu kapanan bi hastalikmis
(7,929 puan) tarafından
Anladım canım. Gerçekten bilinmesi gereken çok ince detaylar mış bunlar.
0 oy
(2,042 puan) tarafından
İnşAllah sağlıklı olur bebeğin. Bunu yaşayıp diğer anne adaylarını uyarman çok takdir edilecek birşey. Çoğumuz hamileliğimizi 4. hafta gibi öğrenip, sonra folikasite başladık. Rabbim tüm annelere ve bebeklere şifa versin inşAllah. 
(33 puan) tarafından
Bende uc haftalikken ogrendim ama gec kalmistim keske benide oncesinde uyaran biri olsaydi :(
0 oy
(510 puan) tarafından
Allah'tan ümit kesilmez inşallah sağ salim sağlıklı sıhhatli evladını kucağına alırsın doğum yapınca bizide haberdar et 
(33 puan) tarafından
İnşallah haber verecm
0 oy
tarafından

Evet canım bu  çok önemli banada gayno ferro sanol verdi doktorum halen kullanıyorum ben ne, zamana kadar kullan derse ozamana kadar devam normalde ilaç kullanmakdan nefret eden birisiyim ama sağlık sorunuysa konu kullanırım istemeyerek de olsa örnek şimdiki gibi bunu aslında çoğu kişi umursamaz ilaca karşıyım derler ama işde öyle olmuyo sende bişey yokdur ama bebeğinde sorunlar olur rabbim yardımcın olsun inşallah sağlıcakla gelsin bebeğin 

(33 puan) tarafından
Aynen öyle işte ne bende ne ailemde boyle bi cocuk olmadi kimsede tahmin etmezdi benim ailemde yok basima gelmez saniyo ama oyle değil işte Allah büyük yardmcimiz olsun Rabbim kmseyi evladiyla sinamasin
tarafından
Amin canım üzülme rabbimin bildiği vardır
0 oy
tarafından
Ben senin bu dediğini duydum arkadaşım hamile olmadan önce içilmesi geerekitugini ama nerede nasıl duydum tam hatırlamıyorum sanırım bir yakınım içiyordu galiba tam hatırlamıyorum gerçekten çok önemli he yalan yok hamileliğinin ilk başlarında içtim baya 3 ay ben toplasan 2 ayını icimisimdir. Cahiliz unutkaniz allah yolumuzu hayra çevirsin inşallah 
(33 puan) tarafından
Amin inşallah ya valla tedbir almak gerekiyo gerisi zaten Allahtan ne gelirse bas goz ustune
0 oy
(251 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun canm hastalığın adını tam bilmiyorum ama karşı komsumda oğlunun senin dediğin gibi folik asit kullanımı olmadığı için bebek belden aşağıya tutmuyor beyin olarak iyi ama belden aşağıya tutmuyor zor bir durum kakasinina yapamıyor hep sontayla dışkısını alıyorlar Allah yar ve yardımcın olsun belki bir mucize olur sapasağlam doğar seni çok iyi anlıyorum benimde bir engelli oglum var 5 yaşında yürüme konuşma vs hiçbiri yok mucizem o benim rabbim dirayet versin ikinci çocuğu düşünüyorum bende hemen yarın folik asit aldiracam kendini kötü hisetme hepimiz imtihan dünyasında yaşıyoruz nede olsa
(33 puan) tarafından
Aynen oyle imtihan dunyasi valla insan basina neler gelecek bilmiyor Rabbim seninde yardimcin olsun guc kuvvet versin sana inşallah

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 91 göst.
26 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sibelhome (1,305 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 155 göst.
17 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 88 göst.
6 Ocak 2022 Diğer kategorisinde LEMAN339 (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 362 göst.
31 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minnos61 (123 puan) tarafından soruldu

412,664 soru

12,424,086 cevap

45,378 kullanıcı

Kategoriler

...