0 oy
840 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Canlarım kızımın 5 aylık olmasına az kaldı buzlukta sagdığım sütlerim var. 1 aydır meme reddiyle bogustugumuz için fazlasını sağdım koydum hep. Biberonla içmiyor bende boşa gitsin istemiyorum. Ek gıdaya geçince değerlendirebilir miyim hiç kullanan oldu mu ? 

6 Cevaplar

0 oy
(4,876 puan) tarafından
Mamaların içine katabilirsin mesela ilk patates yumurta  vs verdiğinde içerisine biraz katabilirsin 
tarafından
Don olduğu için şimdi açılınca 1 paketi kullanmam gerekecek muhtemelen tekrar koyup dondurulmuyor diye biliyorum
(4,876 puan) tarafından
Tekrar dondurulmaz ama gün içinde kaşık ile verilebilirsin
tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(18,116 puan) tarafından

sütlaç yap :D          

tarafından
6 aylık olunca yiyebilir mi sütlaç
(18,116 puan) tarafından
ben şaka yaptımm kız ahahah bilmiyomki neler yapılır☺☺☺☺
tarafından
Allah seni ya :Ddd
0 oy
(12,522 puan) tarafından
Bazı kaşık mamalarının içine anne sütü felan konulabiliyo Bi tane almıştım öyle yazıyordu arkasında
tarafından
Tamam bi araştırayım teşekkür ederim kuzum
(12,522 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
tarafından

Ya ne kadar doğru bilmiyorum ama madem ek gıda veriyorsun kendi sütünden yoğurt yapabilirsin 

150w, 270w" src="https://cdn-yeniakit-com-tr.cdn.ampproject.org/i/s/cdn.yeniakit.com.tr/assets/meta/logo.png" alt="Yeni Akit Gazetesi">

Yaşam

Anne sütünden yoğurt yapılır mı?

Anne sütü bir bebeğin doğduğu anda tanıştığı ve hayatında daima büyük katkıları olacağı temel besin maddesidir. Çoğu anne bunun bilincinde olduğundan sadece bebeğini göğsünden emzirmek yoluyla değil buna ek olarak kendi sütünden yapmış olduğu yoğurtla da bebeğine anne sütü verir.

imageAnne sütünden yoğurt yapılır mı?

ANNE SÜTÜYLE YOĞURT NASIL YAPILIR?

Eğer sağmış olduğunuz anne sütü derin dondurucudaysa ilk önce bunu eritmeniz ve oda sıcaklığına getirmeniz gerekir. Ancak bunu yaparken anne sütüne hiçbir şekilde ısı uygulanmayacağı için ısıtmak yolundan uzak durmalısnız. Bir kaba ılık su koyarak içine oturtma yolunu deneyebilirsiniz.

Anne sütünü oda sıcaklığına getirdikten sonra 100 ml anne sütünün içine 2 çay kaşığı yoğurt mayası koyun. Yoğurt mayasını devam sütüyle önceden hazırlamış olduğunuz mayadan kullanabilirsiniz. Ya da elinizde bu yoksa normal yoğurt mayası kullanabilirsiniz.

0 oy
(2,110 puan) tarafından
Bozulmazmi canm tarihi gecerse kullanma kedilere vermis burdan biri istiyosan sende ver
tarafından
Yok daha en eskisi 1 aylık tarihleri yazıyor üstünde canım
0 oy
tarafından
Anne sütünden yoğurt yapa bilirsin 
tarafından
O da aklimda bi denerim inşallah tutar
tarafından
Canım not düşeyim sana
Anne sütünden yapılan yoğurt katı olmaz sıvı olur
Daha önce 2 evladımada ben 2 günde bir yapardım yerdi ☺️
tarafından
Tamam kuzum çok sağol:)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 177 göst.
30 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 425 göst.
14 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Bags Bunnuy (1,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 640 göst.
24 Haziran 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Tülay (105 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 271 göst.
21 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Sermir (455 puan) tarafından soruldu

410,914 soru

12,365,570 cevap

41,979 kullanıcı

Kategoriler

...