0 oy
398 göst.
Diğer kategorisinde (738 puan) tarafından
Bebeğim iki ay 16 günlük ve artık gece gündüzü ayirt ediyo gece tek seferde 4-4,5 saat uyuyabiliyor artık geri alıp emziriyorum daha almasam uyuyacak sabaha kadar gündüz de güzel uyuyor haliyle emzirme sıklığım azaldı bu şekilde sütüm azalır mı acaba ben düzenli olarak iki saate bir sagsam mi acaba?

5 Cevaplar

0 oy
(29,471 puan) tarafından

Hayir azalma sutten kesmiyorsun sonucta .

(738 puan) tarafından
Ama bebek emdikçe süt gelir mantigina bakarsak ne kadar çok emerse o kadar süt gelir emme sıklığı azalırsa sütte azalır diye düşündüm ne bilem
-Reklam-
0 oy
(12,941 puan) tarafından
16 gunluk daha cok kucuk yqnliz o uyuyor diye sen birakma en azindan 40ına kadar 2 saatte bir emzir yinede
(738 puan) tarafından
İki ay 16 günlük kizz Allah seni
(12,941 puan) tarafından
Ay kiz basina dikkat etmemisim :)) masallah buyumus o artik
0 oy
(1,697 puan) tarafından
 Azalmaz çünkü sütü belirleyen bebek. Ben hiç ellemiyorum uyandırmıyorum. Dün gece tek meme emdi 11de uyudu sabah 5.30’da uyandı geri. Çoğu zaman böyle oluyor. Kilo alımı da çok iyi maşallah diyeyim gelişimi de güzel. Mutlu bi bebek. Sütümde de azalma yaşamadım bebiş kendi içeceği sütü ürettiriyor zaten sana. Gündüzleri de uyanıkken 2 saatte bir o emmek ister zaten. Öğlen uykusuna yattığında 2-3 saat rahat uyuyordur o arada da uyandırmamak daha iyi
(1,697 puan) tarafından
Emmesi bittikten sonra göğsünde rahatlama ve yumuşama hissediyor musun?

5 dk boyunca dinlenmeden sürekli şekilde mi emiyor?

Günde 4-5 çişli bez alabiliyor musun?

Emdikten sonra uyumadığı zamanlarda güleç ve neşeli oluyor mu?

Bunlara cevabın evetse doyuyor :)))
(738 puan) tarafından
Evet lıkır lıkır içme sesi geliyo evet 4-5 alıyorum ama artık dolu dolu değil doktorlar ter yoluyla atıyo diyorlar sıvıyı hava sıcak olduğu için ne kadar doğru bilmiyorum  göğsüm hep yumuşak benim ama emzirdikten sonra bile 80 ml cikiyo sagdigimda. Haa bir de canım iki buçuk aylık bebek aç olsa kendini belli etmez mi maşallah nazar değmesin oğlumun gaz sorunu bittiğinden beridir hiç ağlamıyor sürekli gülüşuyoruz pusetine koyuyorum ordan bana bakıp gülüyor şimdi sen soyle sence doyuyor mudur :)
(1,697 puan) tarafından
Yani aç olan o aydaki bir bebek aslaaa dirlik vermez sana. Kendi kızımdan biliyorum 2 ay 5 günlük ve aç olduğunda mutlaka huysuz. Karnı toksa güleç neşeli :) en önemlisi kilo alımı canım kilosunu takip ettiğinde problem görmüyorsan doyduğu zaten kesin korkma. Benim bebeğim de artık fazla dinlenmediği için 5 dk net lıkır lıkır emer sonra meme ağzında boş boş uyur 10 dk kadar :)
(738 puan) tarafından
Aynen kuzum memeyi emme süresi 5 dakika ama bıraksam memede uyur uyanır ama ben kendim ağzından çekiyorum çünkü uyuduğunu görüyorum yani orda kalmak istiyo artık büyüdü yani üç ay bitince artık yenidoğan olmayacak beşiğinde yatması daha uygun onun için bu arada senin sayende bu şekilde uyku süresi uzadı hala sana dua ediyorum
(1,697 puan) tarafından
Allah razı olsun kuzum duaların için☺️ Ben de deneyimleyerek öğrendim aslında ve sana yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Eğer 5 dk sonra yavaşlıyorsa bi 5-10 dk memede durmasına izin verebilirsin. Hafifçe memeni oynat hareket ettir ara sıra, o süre boyunca birkaç yudum daha emebilir şifa olsun kuzuya
0 oy
(2,635 puan) tarafından
bebek uyuyor olabilir ama sen 2 buçuk 3 saatte kaldırıp emzirmen gerekiyor. şekeri düşebilir düşerse de kötü olur sen alrmını kur emzir.
(2,635 puan) tarafından
uyandırmadan ver, o emer. uyuması güzel bir şey ama küçük. 3 aydan sonra 3/4 saatten sonra emzirmeye başla.
(738 puan) tarafından
Hayır emmiyo malesef onuda denedim doktor da aç olsa zaten kendisinin uyanacagini uykununda önemli olduğunu söyledi kilo alımıda iyi
(2,635 puan) tarafından
banada şekeri düşmesin diye emzir eğer şekeri düşerse sıkıntı yaşarsın demişlerdi. o yüzden 5 dk bile olsa emzriyordum uykusunda yada uyandırıp. aç olsa zaten ağlar eder ama uykusu tatlı geldiği için anlamaz açlığını. herşey kilo değil ayrıca sağlığı önemli asıl
(738 puan) tarafından
Şekeri düşse uyandığında cin gibi olur mu mesela böyle diyince korktum
(2,635 puan) tarafından
aç olduğu için cin gibi olamaz mı? :) korkacak birşey yok. sen sadece ilk 3 ay dikkatli bir şekilde emzirmen gerekiyor.
0 oy
(2,540 puan) tarafından
Evet sütte azalma olur eğer gece emzirmesi yapmazsan çünkü emzirmedikçe ihtiyaç yok deyip göğsünde süt üretilmez nekadar çok emerse okadar çok sütün gelir 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 47 göst.
21 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Saregulsum (42 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 148 göst.
26 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Annelikguzel (1,632 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 180 göst.
6 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Yenianneadayi1 (228 puan) tarafından soruldu

411,821 soru

12,397,520 cevap

44,272 kullanıcı

Kategoriler

...