Kizlar 15 aylik evliyim 16 gunluk oglum var esimle cok severiz birbirimizi genel olarak iyi anlasiriz bazen tartisiriz ama alttan alinca bi taraf ya kapanir konu yada susulur snra halledilir esimin hic sevmedgim bi huyu var keyfii yere yatili misafir asla istemiyo mesela babana bisi olsa kardesine de annene de bakarim yanimiza aliriz ama keyfi yatiya kalma isi olmaz ben senle basbasa kalmak isterim evimde diyo kardesim 11 yasnda ve yari yil tatilinde abla sende kalcam dedi bisi diyemedim daha once bi gece kaldi yeni evliydik esimin huyunu da bilmiyodum birbirimize girmistik smdi kardesime yok desem annemler sorcak neden diye esim istemiyo desem esime cephe alcaklar cnku bizim ailede yatiya kalma flan cok dogal seyler ama esimin ailesi cok soguk bu konularda oyle gormus bisi diyemiyorum ama iki gun icin ikna edebilmek istiyorum nasil yaklasabilirim terslerse kavga cikar uzuluruz uygun sekilde nasl diyebilirim ?
Ailen kardesin senin o evde senin hic söz hakkin yok o zaman.dusuncesi cok sacma eşinizin kardes bu sonucta yani.
Canim soylemek icin erken bence
Canım şimdi senin kardeşin arasa abi sizde kalmak istiyorum dese yok kalamazsın mı diyeceksin? De eşine.
Empati kursun eşin azıcık. Kendi kardeşine gelme diyebilir mi insan. Küçük çocuk dan ne olck. Heves etmiş canım bnm ya. İnsan gelme diyemez ki. Eşin de anlayışlı olsn. Koca çocuk değil hoş. Konuş eşinle kardeşime ne diyim ki ben gelme mi diyim? Bı kaç gün glsn falan de ne okck
Ay canm.ya benimde 8 yasinda kardesim var cani sikildiginda geliyp yatiliya gelmezde ama gelmek istese ben gelme kesin diyemem. Esimleds gerekirse tartisirim o benim kardesim sonucta ve izin vermeme gibi bi hakki yok. Bu ev onun oldugu gibide benim. Benim esiminde kardesi gelir kalir yeri gelrise benim kardesimede birsey demez.ama yani akraba olsa tamamda bu kardes sonucta swn kardesine gelme dersen inan omur boyu unutmaz. Esini kardesime ben oyle birsey diymem senden anlayis bekliyorum tamm sizde bubisler oyle ama bizdede boyle dwmen gerek. Sen onarin bazi adetlerine uydugun gibi onunda uymasi lazim. Yada ailede sana akil vericek biri varsa ona danisman belki daha dgru olur. Esin vaz gecevek gibi degilsede bosunada tartismis olursun ama bu kardes yani.. aile herseyden once glwir. Bazen esten bile once gelirm cunku esin yokken onlar vardi..
Bende esin gibi dusunuyorum keyfi yere kalmak sacma geliyor. Esimde durmadan onu bunu basima yigmaya calisiyo sinir küpü oluyorum. Durduk yere annesine diyo gel bizde kal 2 3 gun kiz kardesine keza öyle bunaliyorum artik
Bence soylemek icin cok aceleci davran ma esinin keyfinin yerinde oldugu bir anı kolla guzellikle cocuk cok heves etmis 1 2 gun kalsa kalbi kırılmasın ablasinin evi özeniyor yegenine felan ne var enistesi gelsin bir kac gun teyzeligini yasasin icinde kalmasin de ama yumsak bir ses tonuyla ne bilim boyle saclarini felan oksa yanagindan op hadi beni kırma kocacim cok hevea etti felan de benim esim bu konu da degil ama bazen bisey yaptirmak istedigim de inatla emir vaki demem cunku o zan yapmaz bilirim o yuzden keyfi yerindeyken o an yakalarim boyle yumsak ses tonuyla sevkatle soylerim ikna olur o zaman eain nasil bilemem ama bir dene istersen emir eder gibi yada mecbirsun edasinda degil de rica edasin da yap
Valla uzuldum senin adina canim. Benim Kardesim de 11 yasinda. Gecen sene yariyil tatilinde 15 gun kaldi bizde. Bu senede gelip kalcak. Ayri sehirlerdeyiz. Bana cok duskun. Esim asla bise demez hatta o cagirir surekli. Dusunuyorum da küçücük çocuğa gelme nasil denir ki. Bence esinin biraz anlayisli ve insaflı olmasi lazim. Cocuk sizinle yaticak degil ya gece yanliz kalirsiniz.
Bak canım o senin kardeşin aile çok önemli tamam eslerimiizi de çok seviyoruz ama kardeşin daha küçük ablasını yegenini görmek için heves etmiş eşine rica et söyle aynı durumda sende olabilirdin ben bişey demezdim sende hatrim için idare et lütfen de rica et bakalım tepkisi ne olucak fazla alttan alma sonra tepeye çıkınca hiç inmiyolar benden sana tavsiye :)
Bence kendi ailene biseyler uydur tatile gidicekmisiz bseyler ayarlıyo esim fln de. Snra da iptal oldu dersin. Illa soyledin diye gidilicek diye bsey yok :)
***** midir nedir be kizlar allah askina boyle adamlara agzinin payini verin ya keyfi kalinmasini sevmiyomus pardonda kardesin ne cekine cekine nasil ikna etcem diyosun essek gibi ikna olcak olmuyosada agzina sic valla mala bak sinir oldum
Canim bence ılımlı ol. Konuda sertse madem kizdircak birsey deme ilimli ol hos konuş. Tatlinde kardesim iki günlüğüne gelmek istiyor hem bizle vakit gecirmek hemde yigeniyle vakit geçirmek için de biliyorum senkn kesin kuralin var ama bir şansımı denemek istedim de . Hemen yok dersede duygu sömürüsü yap . Ben kardeşime hayir gelme diyemem lütfen anlayisla karşıla beni 2 günden birsey olmaz yabancimiz degil ki falan de hala yok diyorsada isi ona at . Sen arayip söyle o zaman ben istemiyorum gelemezsin dersin ben söyleyemem falan de . Bence ikna olur
Canım sen bunu ilk duyduğuna neden kabul ettin ki çok keyfi bi davranış, gerekçesiz yani. Öyle zorunlu olursa gelsinler aylarca kalsınlar önemli değil lafı da bana samimi gelmedi açıkçası ailenden birinin şuan zorunlu gelmeyeceğini biliyordur ileriye dönük vaat ediyordur ama o gün geldiğinde yine sorun çıkarır gibi geldi bana. Yani sen normal karşılıyorsun huzurum kaçmasın diye bişey demek istemiyorum diyorsun ama eşin bundan güç kuvvet alıyor baba kalırsa. Madem o desin, eşimle huzurum kaçmasın yatıya gelen varsa gelsin diye? Orası senin de evin. Benim evim demek annemin babamın evi de demek aynı zamanda. Bunu baştan böyle benimsetmek böyle izlenim vermek lazımdı sanırım şu saatten sonra ikna olmaz anca dayatma yaparsın. Kaçacaksa biraz huzurum kaçsın diyip kardeşini çağır bence. Bir de eşin sana epeyce güveniyor bence kendisini ailen farklı tanımasın diye olumsuzlukları söylemeyeceğini iyi fark etmiş bu da bi hata diye düşünüyorum. Ailem eşime gereksiz yere değer versin istemem mesela ben. Bana ne kadar iyi olursa olsun eşim aileme karşı gelip kalmasınlar diyorsa o iyilikleri gözümde küçülür. Yani şunu diyebilirsin, kardeşim tatilde gelmek istiyor senin huyunu bildiğim için gelebilirsin demedim huzurumuz kaçsın istemedim tekrar konu açılırsa enişten gelip kalmanı istemiyor demek zorundayım canım onun dışında bi mazeret üretemem bilgin olsun böyle böyle diyeceğim.. Böyle dersen ailene yansıyacağından bi ihtimal çekinir gizlemeyeceğini düşünür ve farklı yaklaşabilir. Bundan başka da bişey gelmedi aklıma. Kolaylıklar dilerim
1,491,515 soru
24,372,349 cevap
348,124 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın