0 oy
702 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (909 puan) tarafından
Yaptığım pilav tane tane oluyor asla ayarını kaçırmam diyenler

30 Cevaplar

+1 oy
(658 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Herşeyi yaparım pilav asla :D ya diri kalıyor yada biraz lapa nadir güzel tane tane tuttururum bence en zor yemeklerden biri ya yapana büyük saygım var :D
-Reklam-
+2 oy
(8,081 puan) tarafından

Ben tane tane olur:silly:

(909 puan) tarafından
Tarif alayım canım su bardağı üstünden
(8,081 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarim fincan arpa sehriye
Pirinci yarim saat soğuk suda beklet sonra bembeyaz olana kadar yika.
Arpa sehriyeyi sıvı yağ ile kavur yağını az koyma.
Rengi dönünce pirinci ekle birazda tuz at pirinçler kırılmasın. pirinç sertleşinceye kadar ve tane tane ayrılana kadar kavur. 2 yemek kasigi tereyağ ekle Knoru da kavururken ekle daha lezzetli oluyor iyice kavrulduktan sonra suyunu ekle. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca ocağın altını en kısiga getir suyunu çekene kadar pişir. Kapağını hiç açma 15 dakika pişsin kısikta. Al sana tane tane pilav☺
(4,961 puan) tarafından
Kaç kişilik yapcak ama oda var. 2 su bardağı pirinç örneğin eşi ile kendisi varsa çok gelir.. kişi sayisida önemli
(8,081 puan) tarafından
Yoo bize gayet tam geliyor bizde 2 kişiyiz
+1 oy
(2,704 puan) tarafından

Ben çok güzel yaparım :d

(2,704 puan) tarafından
Ben iki bardaklık yapıyorum, önce biraz margarin azıcık da sıvı yağ koyuyorum şehriyeleri kavurduktan sonra pirinci koyuyorum biraz tuz ve tavuk bulyon atıp bayağı kavuruyorum pirinçleri. Pirinçler kavrulduktan sonra 3.5 4 su bardağı su koyup kapağını kapatıp altını kısıyorum ocağın bu kadar canım
(909 puan) tarafından
Dört kişilik pilav yapıyorsun yani :) pirinci önceden yıkayıp suda bekletiyor musun
(2,704 puan) tarafından
Hayır hiç bekletmiyorum, direk yıkayıp atıyorum
(6,812 puan) tarafından
Bende keremin annesi gbi yapıyorum cok güzel oluyor
(9,158 puan) tarafından
Bende boyle yaparım ama tek olçu ile :) hatta ben pirinçler kavrulurken 1 2 damla limon sıkıp 1 tane küp şeker atarm :) super olur. Ama pilavın cinsine de bağlı. En guzeli baldo oluyor.
+1 oy
(673 puan) tarafından
Benim en iyi yaptığım yemeklerden biridir)) 
(909 puan) tarafından
Hani bir de tarif yazsan
(673 puan) tarafından
Önce pirinçleri bi güzel yıkıyorum sonra bi yemek kaşığı tereyağı birazda sıvıyağ ekleyip 2 su bardaği pirinci yağda kavuruyorum kavrulduktan sonra üzerini 4 su bardaği kaynamış su ekliyorum sonrada kapağını kapatıp kısık ateşte demlendiriyorum
+1 oy
(119,126 puan) tarafından
Kiz lapa olmamasi icin basmati pirinc kullan en guzeli ne kadar su koyarsan koy asla lapa olmaz ☺️
(909 puan) tarafından
Benimki lapa olmuyo hafif diri kalıyor hep eşim de pirinci tam pişmiş seviyor:)
(9,961 puan) tarafından
Diri kaliyosa tadina basip bi tık su döksene ustune az damlat kapat kapagini pissin biraz daha
(909 puan) tarafından
Aslında tam ölçülü yapıyorum dur bugün de yapayım da bakalım nasıl olacak
tarafından
Tatlım o zaman suyunu az koyuyorsun ve gür ateşte mi pişiriyorsun? Pilav çok kısık ateşte kendi buharında pişmesi lazım
(9,961 puan) tarafından
Bende olculu yapiyorum 1e 1.5 ama pirincten degisiyor bazen. Bide ben onceden suya koymadan yapiyorum cogu zaman. Yapacagim zaman yikiyorum sadece pirinci o zamanda yumusamadigi icin cig kalabiliyor. 1e 1.5 koyuyorum. Sonra iyice suyunu cekince tadına bakıyorum pismemis geldiyse şöööyle bi karistirip dumduz yapip azcik kaynamis su damlatiyorum ama cok koyma lapa olur. O suyuda cekince pismis oluyor zaten
0 oy
tarafından
Kocam çok güzel yapar ama aynısını ben yapıyorum aynı ölçü yok tutturmaiyorum 1 e 1bucuk yapıyor pirinci çok yıkıyor limon damlatiyor pişerken bembeyaz tane tane âma ben tam bir lapa yapıyorum pilavimdan bıkan adam usta öldü kendi yapa yapa 
(119,126 puan) tarafından
Lan şu uygulamada bi tek senin heriften tirsiyom haa cok sert biri ☺️☺️☺️
tarafından
Aaaaahhhh sevdam içinde ponçik bir kedi var geçen ayağıyla köpeği itlemis hafif poşetlerle içeri girerken diyor ben cikiyorum o köpeği bulup yemek vericem ahshhahaha keşke bana karşı da böyle merhametli olsa
0 oy
(422 puan) tarafından

Tabikide bennnnnnnn :P

(909 puan) tarafından
Tarif de yazarsan süper olar
0 oy
(12,510 puan) tarafından
Genelde 1 su bardağı yapıyorum. Yarım saat suda bekletiyorum. Tencereye tereyağ koyuyorum süzdüğüm pirinci biraz kavuruyorum sonra üzerine 1 bardaktan biraz fazla sıcak su koyuyorum tuzunu da ekleyip kapatıyorum kapağını kısık ateşte karıştırmadan suyunu çekene kadar pisiyo sonra bi kez karıstırıyorum hafifce

Altını kapatıyorum ocağın. Üzerine kağıt havlu koyup tekrar kapatıyorum kapağını demlenmeye bırakıyorum güzel oluyor her seferinde 
0 oy
(477 puan) tarafından
Ben çok güzel yaparım ama ölçü hiç kullanmam göz kararı hepsi bi kac püf noltasi var pilavı kavururken kum karıştırir gibi ses çıkardığı zaman kaynar su dökün tuzu da en son atin. Yağı az olmasın yoksa çok su emecei için kolaylıkla lapa olabilir
0 oy
tarafından

Ben derim 10 numara pilav yaparım 8-)

0 oy
(417 puan) tarafından
Bende cok guzel yaparim.

Sehriyeli seviyoruz biz birde kullandığınız pirince göre değişiyor su miktarı. Ben artik göz kararı yapıyorum alıştım çünkü. Yarım su bardağı sehriye koyarım. Tereyağ yada margarin 2 yemek kaşığıdan fazla da siviyag koyarim. Sehriye kavrulunca 1 cam kase pirinc koyarım. Pirinçler kavrulurken tuzunu da eklerseniz tane tane olur yapismani engeller ne kadar iyi kavrulursa o kadar tane tane olur. Biraz kavrulunca da küp seker atarim 1 tane. 5 dkka kadar kavuruyorum toplamda yaklaşık. Iyi kavruldugunu anlamanin yoluda boyle saydamlasiyor rengi dönüyor. Suyunu da 1 kase pirince 2 bucuk kase sicak su koyarım. Pirinclerin ustunu 1 parmak kadar geçmesi yeterli. Bazen marka olarak degistirdigim zaman 3 kase koyarim 1 parmak aşıp asmadigina bağlı göz karari yaptığım icin daha iyi biliyorum suyunu. Sonra hic karistirmadn kaynayinca altını kisar suyunu cekince de kapatir dinlendrrm. Bir püf nokta daha vereyim. Pirincleri yıkarken ılık cok sicak olmayan tuzlu suda yarim saat bekletirim. Nisastasi kalincada tane tane olmaz pilav çünkü. Iyice de durulayn sonra bu kadar :)
0 oy
(6,825 puan) tarafından

Çok gzl yaparım tene tene olur :)

0 oy
(1,011 puan) tarafından
Bebimki beğenilir.  Ben pirinci önce su da ıslatırım yarım saat 1 saat kadar. Nişastası çıkıncaya kadar  geçiririm. 1 su bardağı pirince  1buçuk su bardağı socak su koyarım.. Granit tavama önce çok az sıvı yağ koyarım  şehriyeyi kavuracak kadar. Daha sonra tuzladığım pirinci içine atıp kavururum . kavurduktan sonra 1 tutam şeker 1 2 damla limon sıkıp ardından tereyağımı koyarım.(tereyağımj sonradan koyma sebebim pilavım beyaz olsun diye) Tereyağım erimenden üzerine 1buçuk su bardağı sıcak suyumu dökerim. (Ben 1 buçuk bardağı suyun içine 1 adat bulyon atarım tavuk suyu ile yapmıyorsam). Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişiririm asla karıştırmam çok da güzel olur.
0 oy
tarafından
Bize 1 su bardağı pirincin pilavı yetiyor. Ben pilavı asla margarin ile yapmam tereyağı olacak kuzum. Tereyağı ile sıvı yağı ısıtıp şehriyeleri dökerim iyice kavurup pirinci koyarım suyundan süzüp ve pirinci tuzlayıp en az 10 dk kavururum ve üstüne 2 su bardağı soğuk su. Kaynayınca en kısık ateşe alır kendi kendine pişmesini beklerim. Ne pirinci kullandığın da önemli. Genelde Osmancık ve baldo pğrinçleri güzel oluyor. Ve püf noktası pilavı yapmadan pirinçleri en az yarım saat ılık suda bekletirim 
0 oy
tarafından

Evet güzel olur sevmedgm eltim pilavin güzel oluyor senin der elti bunu diosa hani bilym :D


guzeldr yaniii

0 oy
(1,403 puan) tarafından

Pirinçleri sıcak suda (kaynar kaynar değil tabi)

20 dk bekletiyorum
Tereyağını eritip pirinçleri yaklaşık 3 dk karıştırıyorum( pirinçleri beklettiğim icin 1e 1ölçü kullanıyorum  2 bardaktan yapıyorum genlde)
2 bardak pirince 2 bardak tavuk suyu kullanıyorum 2 damla limon 1 ç.k tuz ekliyorum afiyet olsun :)


0 oy
(7,098 puan) tarafından

Pilavimin ustune pilav tanimam :angel:

0 oy
(30 puan) tarafından
Ben çok guzel yaparım eşim cok sever pilavımı 
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Çok güzel yaparım ama ölçüsüz. 
0 oy
tarafından

Biri pilav mi dedi :Döhöm öhöm bu konuda kesinlikle mütevazı olamayacağım süper pilav yaparım vee öyle bir yöntemin var ki aşçı olam eşim şaşırıp kalıyor nasıl lezzetli pilav yaptığıma ☺

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 64 göst.
23 Mart 2023 Aile kategorisinde asya. yakup12 (1 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 1,005 göst.
6 Şubat 2023 Diğer kategorisinde &Ormangulu& (692 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 895 göst.
23 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 350 göst.
16 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,015 puan) tarafından soruldu

378,250 soru

11,321,261 cevap

34,765 kullanıcı

...