Piskiyatrik bir durum degil bence canım bende küçük yaştan beri tırnağımı yerdim acı oje falan bir sürü şey denemiştim ama yinede yerdim tamamen beyninle ilgili sonra baktım tırnak yarısı yok etlerim agrırdı hatta sonra farkettim sinirlenince üzgün olunca yiyorum kendime söz verdim bidaha elimi agzıma götürmedim uzattım bakım yaptım şimdi herkes takma tırnak sanıyor hırsımı tırnagımdan almayı bıraktım çünkü onu yemek bir çözüm degildi benim edinmiş oldugum saçma bir alışkanlıktı sende bu şekilde kendinle uzlaşarak bırakabilirsin
Kuzum bende 20 yaşındayım benim de öyle sıkıntım var bende surekli tırnaklarını yiyorum bazı insanlar gergin olduğunda bunları yapar doktorlar tarafından normal görülür bana da defalarca denildi doktora gittim doktor ne zaman ellerim ağzıma gittigim de şeker veya sakız al ağzına hakim olmaya çalış dedi şimdi çok gergin olduğunda yapiyorum bazıları da saçlarını yer gergin olduğunda veya normalde insanların birsürü derdi var bana ilaç falan önermediler ama gidicem diyorsan benim gibi git bi görün derimkuzum sen ne kadar yapmayim dersen beyin o kadar yapmaya çalışır dediğim gibi surekli ağzın boş durmasın hiç bilmiyorsan sakız çiğne belli bi zamandan sonra beyin bu gereksinimi unutuyor
Tırnak yemenin başlıca nedenlerinin başında psikolojik sorunlar, stres, yalnızlık duygusu, kaygı, korku, hayal kırıklığı, sıkıntı ve dikkat eksikliği gelir.
1- Tırnaklarınızı her zaman kısa kesin ve törpüleyin. Ellerinizin bakımına dikkat etmek, tırnak yeme alışkanlığını azaltarak sizi güzel ve bakımlı tırnaklara sahip olma konusunda cesaretlendirecektir.
2- Stresli ya da endişeli olduğunuz zaman tırnaklarınızı yiyorsanız çözümün temeli stresi idare etmekte yatıyordur. Birçok insan ne yaptığının farkında olmadan tırnaklarını yiyor; acı bir tadı olan özel ojeler sürülürse engel olunabilir.
3- Tırnak yeme alışkanlığınızı unutmak için tüm enerjinizi başka alışkanlıklara harcayın. Bazı insanlar için, bu ellerini meşgul tutmak anlamına geliyor. Stres topuyla oynamak, tespih çekmek gibi başka bir tekrarlayan hareket, tırnak yemekten kurtulmanıza yardım edecektir.
1,492,991 soru
24,394,433 cevap
349,602 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın