0 oy
311 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

hani diorzya yok soğuk yok bgn yagmurlu yok rüzgarlı yok çok sıcak vs veya korkuorz tereddüt filan ediorz dışarı çıkartırken bebegimizi sonradan da en ufak şeyde nem kapior hasta oluyor hassas oluyor filan ben bunu yasamak istemiyorum açıkçası sizce nasıl bir yol izleyeblrm o durumu yaşamamak için? (YENİ DOGAN VE YAS FRKETMEKSZN KUCUK BİR BEBEGE)

3 Cevaplar

0 oy
(351 puan) tarafından

Bizler bir bebegin veya bir çocuğun üzerine giydirdigimiz kıyafetlerin yetmeyeceğini düşünüp gereğinden fazla giydiriyoruz. Ve çocuğun bünyesi sıcağa alisiyor. En ufak bi soğuk gördüğünde de hastalanıyor. Benim annem lahana gibi giydirenlerden. Ve annemin baktığı bütün çocuklar hemen soğukta usuturler. Şöyle bi donup bakıyorum simdi torununa da ayni şeyi yapıyor. Başka anneler bi mont bi atkı ile okula gönderiyor. Ama bizim çocuk montun icine iki kazak hirka atkı bere eldiven montun kapsonu :)) kat kat giydirmek yerine gerektiği kadar giydirsek boyle olmayacak.

tarafından
hakliisn canım :) isinmior usuyor yada üşür gibi glior giydirdkce giydiriorlar buyujlermz insnlrmz :)) ben nasıl olrum blmiorm ama ben her şeye alistrmk istiorm en ufak şeyde hasta olsun filan istemiyorm buyuzdn cabalaycgm
tarafından
bide hani her hava sartlrnda mesela tabiki çok kötü bir hava şartında hariç cikrtsk alisrmi sence
(351 puan) tarafından
Bende ayni sekil düşünüyorum mesela evi hamam gibi sıcak tutmayacagim. Bu bile bi etken. Oda sıcaklığı denen oranda olacak. Bu gibi seylerle dikkat edeceğim.
-Reklam-
0 oy
tarafından

Bebek cook sicak bi ortamda buyurse sicaga alisir haliyle en ufak bi soğukta hastalanir. Mikrop vs diyoruz bi jelatine sarmadigmz kaliyo cocuklari. Dışarda romab cocuklarina bakiyorum yazik yavrularimin ayaginda ne bi corap ne ayakkabi kış zamaninda mikrop diye kendimizi yirtiypruz onlar at arabasinin arkasnda cop karıştırıyolar... Galiba neyden mahrum birakirsak ona karsi bagisiklik kazanamayip hasta olmuyolar. 

0 oy
(105 puan) tarafından

Bana pediatrimiz 40 in çıktıktan sonra sen dışarı çıkarken nasıl giyiniyorsan bebeğe de öyle giydir usuyecek die fazla giydirme dedi bende öyle yapiyo rum. Mesala bebek terleyince havlu peçete koymayı önermiyor teri yle sogumaya alissin dedi sen herzaman yanında olmayacaksin şimdi evde yaptın dielim okula başlayacak koşacak terkeyecek o ter onu hasta edecek sen yanında olup degistiremeyecksin bişey koyma atletini değiştirme dedi yazın üzerime bişey ortmuyirum bebeğe de ortmuyirum gibi yani kendin nasılsan bebekte de o yolu izle ben doktor kızıyor die kat kat giydirmiyirum ev 20 derecede suan 25 günlük oğlum var onu da bi zibin bi tulum giydiriyorum tamamdır baSka bisey yok

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 324 göst.
7 Ekim 2021 Aile kategorisinde Gizem Nurbanu (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 261 göst.
0 oy
31 cevap 761 göst.
18 saat önce Aile kategorisinde Bizimkz12 (2,028 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 174 göst.
2 Kasım 2023 Aile kategorisinde Kubra n (124 puan) tarafından soruldu

374,599 soru

11,203,916 cevap

34,506 kullanıcı

...