Kızlar benim çocugum daha dogmadı ama eltimin var. Kayınvalidem de hiç bir şey söyletmiyo her türlü yaramazlıgı yapıyor çocuk o daha bişey diyemezsiniz diyo çocukta 2.5 yaşında ben de diyorum her şeyi anlar o terbiyesini şimdiden vermen lazım çok yaramazlık yapıyor benim bebegimi kıskandıgından geliyor bana vurmaya çalışıyor. Kaynanam da annesine bile bişey diyemezsin diyor ben de dedim sen karısma herkesin çocuguna nasıl terbiye verdigine sizce kim haklı
O yaşta çocuk anlamaz canım ne yapsın vursun mu çocuğa bagirsin mi odaya mi kapatsın? ama sana ya da bebeğine de zarar vermesin diye çocuğa biraz sevgi ilgi gösterebilirsin. bunu yap ki senin bebeğini rakip görmesin. ciciii falan diye sevdir karnini. Benim 4.5 yasinda yeğenim bile karnımdaki oğlumu kıskanıyor çocuk işte :) Bizimki biraz daha büyük olduğu için konuşup anlattık şimdi durmadan karnımı öpüyor :)
Anaaa resmen bizim durumumuzun aynısı:D ölüyorum o aman bisey deme üzülür aman öyle deme aglar aman şöyle aman böyle çocuk gibi tepesine bindi
Benimde görümcemin oğlu var kzmdan 2.5 ay büyük sadece benim kzmı nerede görse dövüyor iki dakka brakamyrm kızımı geçen gün vurmuş kızmn kafası morarmş bela gibi bir çocuk akıllıda laftanda anlyo kaynanamla görümcem bnm kıza vurunca guluyor sinir oluyorum bende sabredyrm en sonunda kötü olucaz
2.5 yaş çok büyük bir yaş terbiye adap vermek için buradaki arkadaşlar küçük o anlamaz demiş de şaşırdım. 1.5 yaşta çocuklar artık söyleneni anlamaya başlıyor. Kaç yaşı beklemek lazım düzgün davranışı pekiştirmek için merak ettim 5 6 mı.
Size gelince maalesef çocuk sizin değil müdahale edemezsiniz çok fazla. Etseniz de anlamı olmaz kalıcı olmaz herkesin benzer davranması gerekir ki pekişsin. Siz kendinizi koruyun bebişi sevdirmeye çalışın yeter. Kayınvalidenize de şimdiden hissettirin disiplinli olduğunuzu bu şekilde çocuk yetiştirilmez görüşünü ki sizin çocuğunuza çok fazla müdahale etmesin. Benim yeğenim iki yaşında olumsuzluklara 'hayır, öyle olmaz, bardak kırılır, elin uf olur, abi üzülür, bebek ağlar' tarzında uyarıları tatlı tatlı yapıyor anne babası. Olumlu durumlarda da alkış, aferin, zıplatma, eğlendirme... Haliyle çocuk şekilleniyor. Çünkü anlıyor. Daha küçük anlamaz diye diye herşeye geç kalan bir toplum oluyoruz. Kendi kanaatim.
1,488,660 soru
24,333,230 cevap
345,734 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın