Oncelikle hakkinizi helal edin
Bordo berelilerim benim
Eşim kayserili ben şırnak
3 hafta önce kadar köye gittik dedem hasta durumu çok ağır diye son kes görmek istedik kardeşinin mezarda şırnakta o u görmeyince çok istiyoduk
esimle sorunlarımız vardı o zamanlar moralim yerine gelsin diye benle annemi sirnaga götürecekti
neyse gitmeye 3 gun kala kaynanam ogluna benide götürün dedi dil bilmiyo yer bilmiyo
dedem dayimlarda bizde dayimlarda kusus ölen kardeşime iyiki ölmüş haticeye ders oldu dediği için
Annemde bende açıkçası goturmek istemedik sonucta gideceğim evdekiler insan değil surat asacaklar kinusmicaklar mahcup olmak istemedikki kaynanam ıyi niyetli gibiama asla öyle değil kontrolü hep elinde tutmak ister ve ne pahasına olursa olsun tutuyo da
Netse gittik tahmin ettiğimiz gibide oldu ben onları öyle görünce orda kaplıcanı söyleyip büyük dayım gile gittik annem ortanca dayimlarda dedemin yanında kaldi
Şırnakta iki gun kaldık ama burnumdan getirdiler
Buyuk dayim babam gibidir temiz titiz insanlar ikrsmda kusur etmediler hep onarla ilgilendiler bi sofrada 5 çeşit yemek vardı eti tavuğu fasulyesi yemek gelirdi hemen arkasina cay arkasina kavun karpuz sonrasina dondurma cerez sirf memnun olsunlar sıkılmasınlar diye hep onlarla ilgilendiler.
kaynanam iki gun bisi yemedi ikram flaan yaptılar dokunmadı yer yatağında döşek üstünde yatiyoduk o halinin üstünde yazıyodu yastık verdiler üzerine yazmasını örtüp öyle yatiyodu
Tiksiniyomus gibi bakiyosu herşeye
suratı beş karış kimsenin çocuğuma dokunmasına izin vermiyo kizkm hep onun kucsgindaydi annem bile çocuğumu sevemiyodu oğlumu doldurmuş birisi kucağına alsa suratını asiyo gözünün içine bakiyo çocuklar yaklaşsa benle kavga ediyo uzaktan baksınlar yaklaşmasınlar diye oradakilerin türkçesi zayıf zaten kalım anneannemdeydi kocan istemiyo galiba gel al çocuğunu dedi çok üzüldü
Son olayda pazartesi gittik perşembe günü gelmeyi düşünüyoduk şalı günü kaynanmla kocam
Biz dedenin yanina gidiyoz yarin erkenden yola çıkacaz vedalasamayiz biz gelincede sen git dedi ben şok oldum haberim yoktu kaynanamım eli olduğu kesin neyse
Bende arkalarından gittim esim mutfakta beni anneme şikayet ediyo dayısıyla motora bindi flaan diye sınırlı sinirli anlatiyo
Bende santeller attı anneme onlar gitsin ben cuma gunu gidicem sende kal mezarlığa uğrar öyle otobüsle gideriz dedim annemde bu olaylara çok sinirlenmişti olmaz benim dedigimi düşünürler aranızın açılmasına izin vermem dedi ku konusma kavga dönüştü herkes etrafımıza toplandı kaynanamda geldi onada diyeceğimi dedim
Annemde onlara sinirlenmişti iyice siniri ni benden çıkardı ve çarşamba günü erkenden yola ciktik
Dayım esimle beni barıştırdı ama annem hepimizle küs
Bende yarin bi annemlere uğra napiyolar bak dedim suratı asikolur gitmem dedi hakli kadın neler yaptiniz dedim orda dedim sanki siz bisi yapmadınız dedi şok oldum sustum başka bisi demedim
napiyim kizlar bi akil verin kaynanama çok sinirliyim sirf oğlunu ve torununu kontrol etmek için geldi bütün huzurumuzu kaçırdı annem le aramı açtı
oğlu desen ayrı bi mal herşeye cevabı var hep o hakli ona gore