Her kese iyi akşamlar.
Öncelikle söyleyim ki, eşim ailesine çok bağlı biridir. Önce anası babası kardeşleri...
Amaaa buna rağmen...
Bilenler bilir ben Azerbaycanlıyım burda kimsem yoktur kendi ailemden.
Kurbanda her zaman olduğu gibi eşimin ailesine gittik. Görümcem uzakta yaşadığı için bayramdan bayrama gelir ve en az 1hafta kalır. Bizde her gün sabah kalkarız eşimin ailesine gideriz gece geliriz. Bu bayram da girtik. Kızım 4aylık. Bu sefer kalkıp geçen seneki gibi sabahdan akşama kadar çalışmadım. Onu şunu yap dediklerinde bebeğimi bırakamam dedim. Çünkü ortalıkda çocuklar koşturuyor. Allah göstermesin basarlar bi zarar verirler. Hatta bi ara kaynanam diğer torunlarının (5-6yaş) kucağına veriyo bebeğimi hayır anne düşürürler pişmanlık olur. Kim verir hesabını dedim kadın hemen pişman oldu sankinyaptığına. Görümcem ay şunu bunu süreyim cocuğun ağzına dedi hayır olmaz dedim medeni bi şekilde. Kaynanam oturması daha erken dememe rağmen kucağına aldığında oturma pozisyonuna geçtiğinde kucağında düzelttim çocuğu -anne daha erken düzgün tut çocuğu -dedim sakince. Hatta 20 kişilik sofra hazırlanıyordu benim de kızım kucağımdan inmiyo yabancı yerde.dedim çocuk inmiyo ne yardım edemiycem ne de sofraya oturamıycam dedim. Tepside görümcem yemek getirdi başka bi odada yedik. Eltim guya işgüzarlık yapıp uyumuş çocuğun üstünü battaniye ile dolduruyo yapma ben sevmiyorum dedim sıcakta öyle . Kucağımda çocuğu nasıl tutacağıma dair bile tavsiye vermeye kalkışınca 4aydlr yalnız bakıyorum dedim. Bana dediler ki çocuğun üstünde çok titriyorsun dedim napim bırakayım daha emeklemeyen çocuğu yerlerde bağlrarak ağlaslnmı? Bi de eşimim amca kızları demesin mi babası ne çok öpüyo kızını. Dedim napsın adam kızını öpmesin mi? Öpücek tabiki sevgisini göstericek. Amca karısı da keşke Deniz deyil Sedef olsaydı kızının ismi. Ben de dedim kızımın ismini ben koydum kimse karışmadı kendi torununuza koyarsınız eğer gelininiz izn verirse dedim şaka karışık. Yahu sana ne kızımın isminden be kadın. İçeri odada çok oldum gelen giden çok oluyordu diye çıkarmadım bebişimi millete malum virüs de var. Kimsenin karışmasına medeni şekilde izn vermedim. Hatta bi ara kızım huzursuzlandı görümcem dediki ver altını açayım dedim yeni deyiştim ben altını nie açıcanki. Sevmem ben öyle çocuğu millet içinde soyup çıplak etmeyi. İzn vermedim.
Yani demem o ki bebeğinize işinize karışıldığlnda inanın içinizde tutacağınıza direk medeni şekilde itiraz edin. Kimse zorla bebeğinizi kucağınızdan alıp da istemediğiniz bişeyi yapamaz, kimse zorla iş yaptıramaz.
Hatta bayramın 3cü günü gitmedim eşime dedim ki sen git çocuk sefil oluyo sıcakta. Hiç bişey diyemedi. Sonuçta çocuk virüs sıcak fln.
Bazen burda öyle bi şikayetleri okuyorumki ufacık şeylerde bile kendinizi savunamıyosunuz. Onu bırak çocuğunuzun üstünde söz hakkınız olsun. Bunu karşınızdakine aşılayın. Lütfen korkmayın. Korkunca karşındaki daha da cesaretleniyo.