0 oy
480 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
Kizlar

7 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Erkekler için gümüş yüzük takmak caizdir. Ancak yukarıda zikredilen hadise göre erkeğin takması caiz olan gümüş yüzük en fazla bir miskal yani 4,009 gr. olmalıdır. Ancak bu kayıt bağlayıcı değildir. Zira  İslam alimleri, bu hadis-i şerifte ifade edilen "bir miskal (4,009 gr)’dan fazla olmaması kaydını", terki evlaya hamletmişler, bunu bir yasaklama olarak anlamamışlar; bir miskalden daha ağır olan yüzüğü kullanmanın helal olduğunu, ancak tenzihen mekruh olacağını söylemişlerdir.

Bu hadisi israfla izah etmişlerdir. Şöyle ki, erkeğin gerek kendisinin gerekse ailesinin geçimini temin etmekle yükümlü olduğunu, bu sebeple elde edeceği kazancı gereksiz süslenme için harcamasının uygun olmayacağını belirtmişlerdir.

Şu kadar var ki, Şafii mezhebine mensub bazı alimler hadisin zahirini alarak 1 miskali aşan yüzüğün kullanımını haram kabul etmişlerdir. Fakat bu görüş kabul görmemiştir. Çünkü bu hadis garib olup senedi zayıftır. Tirmizi de Sünen'inde hadisi rivayet ettikten sonra aynı hükmü vermiştir (Tirmizi, Libas 43, (1786). Nitekim senedinde "Ebu Taybe" isimli ravi vardır ki, bu hem sika ravilere muhalefeti hem de zabtının kötü olması nedeniyle zayıf kabul edilmiştir (İbn Hacer, Fethu'l-Bari, 10/323). 

-Reklam-
+1 oy
tarafından
İlk defa duydum altın haram herkes bilir ama bır alyans kaç gram olabilir ki zaten
tarafından
Aynen hala takıyor diyeli bayağı olmuş ama gramıni azalticam diyor anlamadm
+1 oy
tarafından
Gumusse haram degil altinsa haram canm
tarafından
Belli bi gramı gecince harammış ne alakaa takıyor hala dinlememis hocayı ama gramını azalticam diyo
+1 oy
tarafından
Gümüş haram değil Altın haram biliyorum eşimde gümüş takar hep sol elinde çıkarmaz
tarafından
Gramı harammıs
0 oy
(2,983 puan) tarafından
Altin haram onu biliyorum

Gumus hakkinda bilgim yok
0 oy
(2,585 puan) tarafından
Benimde eşimin de altın 

Altın haram deniliyor ama sonucta evlilik yüzügü tercih meselesi tabi 
0 oy
(3,701 puan) tarafından