0 oy
1,252 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (109 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Size birsey sormak paylasmak istiyorum.5 aylik hamileydim esimin memleketine gittigimizde.Kaynım sirf can sıkmak icin daha ötesi oralardan bizi uzak tutmak icin cahil ve fesatligi da var sacma sapan ileri geri laf atip duruyordu.zaten onu hic sevmem.karni cok buyuk ama abi falan diyordu yemekteyiz ben cocugumla ilgileniyorum ve baska birileri de var.sonra yine muhabbet arasi alaksiz bir zamanda "yenge sezeryan mi olacak normal dogum mu?" deyince artk orda koptu.once ustunde durmadim ama evime geldim gucume gucume gitmeye basladi.esime bunu soyledim,bana normal oldugunu bunda birsey olmadigini soyledi.artik sinirimi bozuyorlar.esimi arsiz arsiz ariyor.konusmak istemiyorum.memleketten dönerken bile abi size gelcem bir iki gun kalmaya diyor.ben de oradayim sanki o ev sadece abisinin evi ve soyleme şekli senden mi izin alicam sen kimsin der gibi..eger dedim gelirse otelde bulur kendimi.halbuki buraya geldiginde de memleket kiymete biner dilinden dusurmez keyfimizi kacirir gider.neyse esim de diyor ki zaten uzaktalar gorusmuyorum ne yapiyim yani.ben de diyorum nasil gorusmuyosun bir tlf kadar yakinlar.her tlfunda sinirlerim bozuluyor.yine diyorum esime bana bu sekilde nasil sorar namahrem degil mi sizde cok mu normal benim kardesim bile sormaz bunu bana.sen onun karisina sor bakalim sorarmis hic de oyle degil bisey soracagini sanmiyorm.simdi sezeryana az kaldi.hemen soyleme lutfen dogduktan sonra soylersin dedim.biraz kafami dinlemek bebegimle oanlarin tadini cikarmak istiyorum.benim esim de cok sessiz hayatta ne cvp verebilir ne yalan konusabilir.neyse biraz daldan dala anlatmis olabilirim ama esas konuyu acma nedenim bana sezeryan mi olacak normal dogummu diye insanlarin yaninda sormasi cok mu normal?yani bu onun ne kadar ilgi alanina girebilir ki?siz nasil karsilardiniz?esimle de sogukluk giriyor araya ama acayip tepkisiz 

10 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Valla bence sen kaynini sevmiyosun ondan da herseyi batıyo sana. Ben abarti bsey göremedim valla

(109 puan) tarafından
Daha abartisi ne oluyor pardon :d
tarafından
+1
Yolda hic tanimadigmz insan bile normak mi sezaryen mi sütun var mi yok emiyo mu diye soruyo.. Kaynim deyince ben yabancı bi adam degil çocuğumun amcasi olarak görüyorum. Esimin kardesi herseyden once. Bu kadar takik olmanizin baska sebepleri olmali
(109 puan) tarafından
Tanimadigim bir adam sormaz bana size sorabiliyorsa bilemem tabi
-Reklam-
0 oy
(9,647 puan) tarafından

Banada ilk başlarda bu konular çok namahrem gelirdi sonrasında baktım ki doğumdan sonra herkes bay bayan sütun var mi emziriyomusun diye sormaya başlayınca normal gelmeye başladı samimiyete bağlı di cem ama anlaşılan hic te samimi değilsiniz..  gerçi benimde eniştemler falan doğumu sorsalar bende bi yadırgardım açıkçası..  

(109 puan) tarafından
Evt cnm hic samimi degiliz soyle soyliyim dugunume geldi memlekete gittigimde gordum bu 3.gorusumdu bir de evime kalmaya gelmisti iki gun.yillardur onun esiyle benim esim arasi bile bir samimiyet olusmamis ki.hareketlerini artik garipsemeye basladim.bunlarin esi namuslu olur biz namussuz.bizim ailede de kimse bunlardan bahsetmez.benim en cok tuhafima giden esimin beni anlamamasi ve herseyi normal karsilamasi.benden de normal karsilamami beklemesi.fikrime saygi duymasini isterdim.oysa ben o evin geliniyim.saygi bekliyorum.bu sekilde samimiyet degil eger samimiyet buysa.çok kirildim onemsiz birseymis gibi kapatmaya calismasina.
0 oy
tarafından

ya gulum okudum ama bana hic kotu bisey gelmedi cunku yigenini merak ediyordur yasida kucuk bende anladigim kadariyla azda cahillik var o yuzden nr soraxagini ne yapacagini bilememistir oyle sormustur yani amaxi aslinda yigenini merak wttigini belli etmeye calismis oyle kotu dusunme. benim kaynimda hatice o cocuga bisey olsun seni islak sopayla doverim falan derdi sakasina ama gulerdik yani ciddiye alma canm. 

(109 puan) tarafından
Ne yasi kucugu tatlim yas 35.o cocuga birsey olsun seni islak sopayla doverim demesinin zatn saka oldugu anlasiliyor ona ben de darilmazdim.o baska bisey
tarafından
ya bilemedim canm ama cok rahatsiz oluyorsn uzak dur kendin jcin bebegin jcin onemli cunku
(109 puan) tarafından
Evt uzak duruyorum simdi cunku kendi huzuru zaten yok simdi benim esimle huzurumu kaciracak.tam gıcık bisey.facede beni kendi ekledi kendi sildi neymis ben ona yazmiyormusum yorum yapmiyormusum sogukmusum ona.iyiki de soguk durmusum.cvp vermiyorum tlfuna.esim de ne yapiyim yani degistirebilir miyiz diyor.banane umrumda mi degismesi bizden uzak olsun yeter.bir de ona mi kafa yorucam.esimin de ödü kopuyor ailesine laf edicem diye.uyusuk kocam :d
tarafından
kocanda da var demekki onlar kocandan yuz buluyorlar
0 oy
(7 puan) tarafından

Bizde çok ayıp bu konuşmalar mahremiyeti içerir cokda edepsiz konuşma uslubu

(109 puan) tarafından
Evet bizde de ayiptir bunu sormanin luzumu nedir yani degilmi.adam gibi yapsana muhabbetini sezeryanimdan dogumumdan sanane yada onu esimle basbasayken falan sor milletin icinde ne konusuyorsun
0 oy
tarafından

Sanirim boyle şeylerin kulturle ve dini egitimle de alakasi olabiliyor. Ben erzurumluyum bizde de  boyle seyler ayiptir ben de konusulmasini sevmem. Esimin tarafı samsunlu. Onlar biraz daha rahattir. Kaynım da bana hamilelik nasil gidiyo falan doguma ne kadar kaldi diye soruyodu bende ciddi ciddi Allah bilir falan diyip gecistirdim daha da sormadi. Farkli ailelerde buyumusuz zor napalim

(109 puan) tarafından
Haha cnm ya iyi fikir uygularim bunu :))
tarafından
Istememezlik nelere kâdirsin :D
(109 puan) tarafından
Hic kotuluk dusunmedim bugune kadar hatta kayinvalidesini gorumcesini cekistirene bile kizardim ama demekki bazen doganin kanunu :) bazi seyler ic huzurun icin gerekiyor
tarafından
Kesinlikle gorumce var gorumce var kaynana var kaynana var :) adamina gore muamele
(109 puan) tarafından
Whatsaptan sacma sapan seyler yazip duruyordu esime esim de ya cvp vermiyor mesgul oluyor yada ok,tmm gibi cvplarla gecistiriyordu cunku sıkılıyor muhabbetinden.ben de gicikligina whatsaptan engelledim bunu.esim anlamadi tabi.o da buyuk ihtimal anlamadi msjlari ulasmayinca bu sefer messengerdN video atmis abi izledin mi videolari diyor kapidan atsan bacadan giriyor adam ama ben gosterecem ona bacayi
0 oy
(1,945 puan) tarafından

Bana sorarsan bu düpedüz terbiyesizlik şahsen benim kaynım bana böyle soramaz hem kendisini ne ilgilendiriyor ki senin doğumun çok gereksiz bi soru olmuş eşiniz de çok rahatmış maşallah. Benim kardeşim dahi soramaz onu geçtim daha kardeşim abim ve babam bana bebeğin hayırlı olsun bile dememiştir bayanlar der sadece bizde ha mutlular bebeğim olacağına ama konusunu açmazlar bizde erkekler kayınlarımda öyle. Mesela görümcemin oğlu yanıma geldiğinde kocası görümceme oğlanı Nedime'nin yanından al üstüne felan düşer der kayınbabam ve kaynanam evlerinde çamaşır suyu ile oynatmazlar kayınlarım bişey yerken bana da uzatırlar ben hamile olduğumu böyle biliyorum yani olması gereken de bu bence. Ha yenge yeğenim nasıl iyi mi diye sorabilir ama normal mi sezaryen mi olacak demesi ne ya çok terbiyesizlik bence..

(109 puan) tarafından
Esimin rahatligi beni cok üzdü baska birsey degil.Guvensizlik ve samimiyetsizlik yarattiginin farkinda degil.Ben erkek olsam ben de esime sorulmasini istemezdim diye dusunuyorum
(1,945 puan) tarafından
Katılıyorum kesinlikle
tarafından
Aynen yani sana sorana kadar esine sorsun abi dogumn nasil olcak flan diye tabi bas basayken yani sonucta ikinizde ordasiniz
(1,945 puan) tarafından
O onun karaktersizliği eğer samimi ol uşak olsaydınız samimisiniz dediğini de alınmıcaksın derdim ama samimide değilmişsiniz
0 oy
(11 puan) tarafından
Doğu batı alakası yok ben batıdayım üniv.bitirdim bana kardeşim bile sormadı bugüne kadar kalkıp kaynım böyle diyecek hayırdır doğumamı gireceksin derdim kendimi tutamazdım sen yine bile sessiz kalmışsın bak nasıl sinir oldum ne kadar samimi olsanda hadsizlik bence ki bide mesafeliyiz samimi değiliz diyosun herkes yerini adabını edebini bilecek bu bnm fikrim
(109 puan) tarafından
Yanimizda esi kayinvalidem teyzesi ve teyzesinin kizi bir de dayisi vardi biz de uzun zamandir anca gittik teyzesinin falan yaninda uzatamadim bisey diyemedim hepsi suratima bakiyor.bizde de oyledir ne kardesim ne babam oturup hamileligimi konusmazlar he sevinmiyorlar mi seviniyorlar ama bizde dillendirilmez.kayinpederim de Allah icin konusmaz dikkat eder ustume duser ama haddini aşmadi ki zaten o da oglunu hic sevmez.artik bence ne evime gelebilir hatta esime dedim,eger buraya gelirse veririm eline bavulunu otelde yatar dedim hic oyle biri degilimdir ama bunu hakettiler kaynanamla bir.daha da memlekete gitmycem sen kendin git biraz kalir donersin dedim.o da kendine çeki duzen versin benimki cevap veremiyor senede bir kere patliyor sonra yine hersey sut liman.bu sefer kimsenin saygisi kalmiyor.
(11 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun kardeşim stres yapma bebişe zarar bu anların tadını çıkart
0 oy
(31 puan) tarafından

Gereksiz bi soru tabiki. Bizde de kayni gectim Baban abin bile sormaz. Benim de esimin ailesi öyle. Sorarlar ederler. Artık sorun yapmiyorum oturup kadin erkek karışık dogum muhabbetini konusurlar. Ben her zaman sessizliğimi korurum yorum yapmam. Bana bisey sorulunca da gecistirirm. 

(31 puan) tarafından
Ha bide şu aklima geldi :D bizde kayinvalidemlere yeni söylemiştik hamile oldugumu. Bekar kaynim var o da oradaydı. Onun yasi da 35 bekar dedigime bakmayin. Sonra  doktora gittik felan kayinvalideme gectik kaynanmla mutfakta konuşuyorduk o da gelip nasilmis bebek kac haftalikmis felan gibisinden bisey sordu. Annesi de engin saçmalama daha cok küçük simdi oyle seyler belli olmaz felan dedi yollamisti :D sonra hic o tarz bisey sormadi bana
(109 puan) tarafından
Annesi kulagini cekmistir daha sonra buyuk ihtimal.benim kayinvalidem sanki keyif aliyor.evli benimki de 10 yildan fazladir.
0 oy
tarafından

Ne kadar ayıp ya ona mı kalmış acaba doğum türünü sormak. Ben daha abimin babamın yanında rahatsız oturuyorum gözlerine batmasın diye, utanıyorum. Değil ki kaynım bana hamilelikle ilgili bişey sorsun. Kültürel olabilir. Mahremiyet diye bişey var ben hiç hoşlanmam kendimle ilgili böyle bir konunun sohbet meselesi haline gelmesinden. Haklısınız. 

0 oy
(2 puan) tarafından

Bu tamamen kultur farki bence. Ama surda yazilanlara bakincada tek dusundugum sey bence sen esini parmaginda cevirmek ailesinden uzaklastirmak istiyorsun. Yani konu sezeryan mi normal mi konusu degil. Kendin soylemisin zaten whatsappdan vs den engellemek nedir ya. Ordada abisine senin mahremini mi soruyoduda boyle bi hak gordun kendinde ? Canim bu kafayla yuvan uzun surmez bence biran once topla kendini. Cok namusluyum naralari atacagina azcik merhametle dusun. Et tirnaktan ayrilmaz sen el kizisin onlar abi kardes. Seni bosadi mi kocan sen eski karisi olursun ama kardes atilmaz satilmaz bosanmaz hic bi zamanda 'eski' sifatini almaz.

Konuyu saptirarak anlatman bile hic dogru degil bence anne olup evlat yetistireceksin sen. O kadar duzgun bi kulturde yetistiysen konu saptirma gibi seyleride yapmaman gerek diye dusunuyorum.

(109 puan) tarafından
Ne kadar akillisin da akil veriyon yaa.he parmagimda cevircem onun icin buraya yazdim sen ceviremiyon galiba neden bu kadar dokundu sana daha yeni uye olmusun buraya saldirmissin az aklini basina topla!!!bu kadar sivrilmeye de gerek yok..
(2 puan) tarafından
Bak nasil bozuluyosun hemen. Benim aklimi tartisacak en son kisisin kuzum senin zihniyetinde ki bi insanin benim aklimi degerlendirmesini kaale almam.. arti benim iliskim konusundada zaten sikintilarim olsa burda seni destekleyen bilincsiz insan olurdum sanirim :)) yazik valla ya sonra kocam beni aldatti yok kocam beni terk etti yok bosaniyozz.. siz bu kafayla devam edin :)) cok mu zor acaba insanlari kayin gorumce gibi sifatlarla ayirmadan insan olarak gorebilmek.
(109 puan) tarafından
Sus ya sus karacahil seninle ne isim olur ya..ufkun acilsin azcik biraz arastir oku kendini gelistir.ne bosanmasi ya sivrizeka.uye olali 2 saat olmus buraya atlamis aptalca yorumlar yapmissin.birtek sen cok uyaniksin.hayde...
(2 puan) tarafından
Su tavrinla bile seviyesizligini gosteriyorsun bence :)) soyledigim seylere cevap veremeyip camurlasmayi deniyorsun :) seviyene dusme gibi bi egilimim yok malesef arkadasim. Kaynananla kocanlada sorunlar yasayip buraya yazdigin zamani biliyorum ben senin o yuzden karsindakiler ne kadar hakliymis bir kez daha anladm :)) bu arada ettigin o hakaretler var ya gercektn oyle birisin ama ben dillendircek kadar seviyesiz degilim o yuzden tesekkur ederm kendini tanittigin icin. Hadi sana iyi cildirmalarr.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 484 göst.
10 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Erencim (132 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 358 göst.
7 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 695 göst.
11 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Semos (408 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 453 göst.