Size birsey sormak paylasmak istiyorum.5 aylik hamileydim esimin memleketine gittigimizde.Kaynım sirf can sıkmak icin daha ötesi oralardan bizi uzak tutmak icin cahil ve fesatligi da var sacma sapan ileri geri laf atip duruyordu.zaten onu hic sevmem.karni cok buyuk ama abi falan diyordu yemekteyiz ben cocugumla ilgileniyorum ve baska birileri de var.sonra yine muhabbet arasi alaksiz bir zamanda "yenge sezeryan mi olacak normal dogum mu?" deyince artk orda koptu.once ustunde durmadim ama evime geldim gucume gucume gitmeye basladi.esime bunu soyledim,bana normal oldugunu bunda birsey olmadigini soyledi.artik sinirimi bozuyorlar.esimi arsiz arsiz ariyor.konusmak istemiyorum.memleketten dönerken bile abi size gelcem bir iki gun kalmaya diyor.ben de oradayim sanki o ev sadece abisinin evi ve soyleme şekli senden mi izin alicam sen kimsin der gibi..eger dedim gelirse otelde bulur kendimi.halbuki buraya geldiginde de memleket kiymete biner dilinden dusurmez keyfimizi kacirir gider.neyse esim de diyor ki zaten uzaktalar gorusmuyorum ne yapiyim yani.ben de diyorum nasil gorusmuyosun bir tlf kadar yakinlar.her tlfunda sinirlerim bozuluyor.yine diyorum esime bana bu sekilde nasil sorar namahrem degil mi sizde cok mu normal benim kardesim bile sormaz bunu bana.sen onun karisina sor bakalim sorarmis hic de oyle degil bisey soracagini sanmiyorm.simdi sezeryana az kaldi.hemen soyleme lutfen dogduktan sonra soylersin dedim.biraz kafami dinlemek bebegimle oanlarin tadini cikarmak istiyorum.benim esim de cok sessiz hayatta ne cvp verebilir ne yalan konusabilir.neyse biraz daldan dala anlatmis olabilirim ama esas konuyu acma nedenim bana sezeryan mi olacak normal dogummu diye insanlarin yaninda sormasi cok mu normal?yani bu onun ne kadar ilgi alanina girebilir ki?siz nasil karsilardiniz?esimle de sogukluk giriyor araya ama acayip tepkisiz
Valla bence sen kaynini sevmiyosun ondan da herseyi batıyo sana. Ben abarti bsey göremedim valla
Banada ilk başlarda bu konular çok namahrem gelirdi sonrasında baktım ki doğumdan sonra herkes bay bayan sütun var mi emziriyomusun diye sormaya başlayınca normal gelmeye başladı samimiyete bağlı di cem ama anlaşılan hic te samimi değilsiniz.. gerçi benimde eniştemler falan doğumu sorsalar bende bi yadırgardım açıkçası..
ya gulum okudum ama bana hic kotu bisey gelmedi cunku yigenini merak ediyordur yasida kucuk bende anladigim kadariyla azda cahillik var o yuzden nr soraxagini ne yapacagini bilememistir oyle sormustur yani amaxi aslinda yigenini merak wttigini belli etmeye calismis oyle kotu dusunme. benim kaynimda hatice o cocuga bisey olsun seni islak sopayla doverim falan derdi sakasina ama gulerdik yani ciddiye alma canm.
Bizde çok ayıp bu konuşmalar mahremiyeti içerir cokda edepsiz konuşma uslubu
Sanirim boyle şeylerin kulturle ve dini egitimle de alakasi olabiliyor. Ben erzurumluyum bizde de boyle seyler ayiptir ben de konusulmasini sevmem. Esimin tarafı samsunlu. Onlar biraz daha rahattir. Kaynım da bana hamilelik nasil gidiyo falan doguma ne kadar kaldi diye soruyodu bende ciddi ciddi Allah bilir falan diyip gecistirdim daha da sormadi. Farkli ailelerde buyumusuz zor napalim
Bana sorarsan bu düpedüz terbiyesizlik şahsen benim kaynım bana böyle soramaz hem kendisini ne ilgilendiriyor ki senin doğumun çok gereksiz bi soru olmuş eşiniz de çok rahatmış maşallah. Benim kardeşim dahi soramaz onu geçtim daha kardeşim abim ve babam bana bebeğin hayırlı olsun bile dememiştir bayanlar der sadece bizde ha mutlular bebeğim olacağına ama konusunu açmazlar bizde erkekler kayınlarımda öyle. Mesela görümcemin oğlu yanıma geldiğinde kocası görümceme oğlanı Nedime'nin yanından al üstüne felan düşer der kayınbabam ve kaynanam evlerinde çamaşır suyu ile oynatmazlar kayınlarım bişey yerken bana da uzatırlar ben hamile olduğumu böyle biliyorum yani olması gereken de bu bence. Ha yenge yeğenim nasıl iyi mi diye sorabilir ama normal mi sezaryen mi olacak demesi ne ya çok terbiyesizlik bence..
Gereksiz bi soru tabiki. Bizde de kayni gectim Baban abin bile sormaz. Benim de esimin ailesi öyle. Sorarlar ederler. Artık sorun yapmiyorum oturup kadin erkek karışık dogum muhabbetini konusurlar. Ben her zaman sessizliğimi korurum yorum yapmam. Bana bisey sorulunca da gecistirirm.
Ne kadar ayıp ya ona mı kalmış acaba doğum türünü sormak. Ben daha abimin babamın yanında rahatsız oturuyorum gözlerine batmasın diye, utanıyorum. Değil ki kaynım bana hamilelikle ilgili bişey sorsun. Kültürel olabilir. Mahremiyet diye bişey var ben hiç hoşlanmam kendimle ilgili böyle bir konunun sohbet meselesi haline gelmesinden. Haklısınız.
Bu tamamen kultur farki bence. Ama surda yazilanlara bakincada tek dusundugum sey bence sen esini parmaginda cevirmek ailesinden uzaklastirmak istiyorsun. Yani konu sezeryan mi normal mi konusu degil. Kendin soylemisin zaten whatsappdan vs den engellemek nedir ya. Ordada abisine senin mahremini mi soruyoduda boyle bi hak gordun kendinde ? Canim bu kafayla yuvan uzun surmez bence biran once topla kendini. Cok namusluyum naralari atacagina azcik merhametle dusun. Et tirnaktan ayrilmaz sen el kizisin onlar abi kardes. Seni bosadi mi kocan sen eski karisi olursun ama kardes atilmaz satilmaz bosanmaz hic bi zamanda 'eski' sifatini almaz.
Konuyu saptirarak anlatman bile hic dogru degil bence anne olup evlat yetistireceksin sen. O kadar duzgun bi kulturde yetistiysen konu saptirma gibi seyleride yapmaman gerek diye dusunuyorum.
1,490,724 soru
24,362,407 cevap
347,218 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın