0 oy
1,118 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Evlendiğimde 17 yaşımdaydım eşim ise 19. Düğünüm olmadı. Bı gelinlik kiraladı 20 TL ye eşime de başkalarından bı takım elbise buldu saçımı kendim yaptım eşimin arkadaşına resmimizi çektirdi bedavaya o takım elbisenin altına eşime ayakkabı bile almadı Spor ayakkabı giydirdi. O zamanlar bunlar sorun gibi gelmedi tabi. Yatak dahi almadı tek kişilik yatak aldı ikinci elden. İki gün mevlüt yapicam ama takılan gelen her şey benim dedi. Çocukluk işte ona da tamam dedik eşimle. Sonra zaman geçti hamile olduğumu kendimi öğrendim eşim bu böyle olmaz çift kişilik yatak alicam rahat edemiyoruz üstelik hamile artık dedi. Kaynanam hemen getiremezsiniz bu eve onları dedi o hamile halimle günlerce ağladım eşim annesini dinlemedi aldı yatağı. Doğuma son 1 ay kaldı eşimin iki kapaklı dolabını kullanıyordum eşim takım alalım çocuk olacak sığmaz buna dedi kaynanam yine o zaman burnumdan getirdi demedigi.laf kalmadı eşim yine dinlemedi aldı. Sonra doğumum oldu kaynanam ve annem kaldı yanımda lakin kaynanam uyudu bütün gece annem çalışıp geldi o yardımcı oldu o da hosur hosur uyudu. Oğlum gazlı bir bebekti yaşım 18 bilmem etmem dikişli halimle gecelerce baktım o kadar çok ağlardı ama asla gelmezdi. Sonra eşime kızıyordum kalk bakicaz diye neymiş oğlu işe gidiyormuş bir gün kavga ettik aldım çocuğumu gidiyorum eşimde geldi kaynanam hemen oğluna Kaan sen nereye gidiyorsun dedi eşimde olmam gereken yere dedi gecenin 11 nde bıraktı bizi sokağa. Sonra arayı buldular düzeldik tabi bu sırada gelen takı para yine kaynanama gitti. Oğluma bir şey aldığını görmedim. Eşimin askerlik durumu yüzünden bekledim.hep. oğlum hasta oldu bı gece hastaneye gidicez kaani uyandırma beraber gidelim dedi bende hamileyim yeni öğrenmiştim o gece boyu oğlumu taşıdım kucağımda almadı bir kere olsun neyse o günün sabahı kanamam oldu ve düşürdüm çocuğumu oğlum akşamına kusmaya başladı hastaneye o halimle tek başıma götürdüm geleyim dahi demedi. Öğrendim ki oğlum rota olmuş. Doktor hazırlıkli ol ishal ve ateş de gelecek dedi. O acılı halimle öldüm. Bir kere aramadı noldu diye. Kivrana Kıvrana oğluma bakmaya çalıştım ama oğlum o kadar kötü oldu ateşten tırnakları mosmor vücudu bembeyaz oldu ölecek sandım doktorun ayaklarına kapandım kurtarın diye doktor en yüksek doz ilaçları kullandık beklicez dedi. Sabrettim dua ettim oğlum bir hafta sonunda kendine geldi ve kaynanam öyle geldi. Düşen bebeğimi unuttum oğlumun savaşını verirken ama Allah'a çok dua ettim. Neyse hastaneden çıktığım gün bütün evi temizletti bana ya sabır dedim hep. Aradan 15 20 gün geçti rüyamda hamile olduğumu gördüm eşime test al dedim aldı ve hamile olduğumu öğrendim doktorlar bile inanamadi imkansız diyen bile oldu kızımı öğrendim o yüzden onun adı mucizem. Kaynanam asla istemedi onu. O karnimla bana her iki haftada bir cam sildirir halı taşıtırdı yine sustum 40. Haftamda bile camlara çıkardı beni. Kızım doğdu beni iki çocukla evde bırakıp bırakıp annesine gitti bir kere yıkamama dahi yardım etmedi. Kızıma gelen parayı her şeyi o aldı. Hatta aldığı bir paradan gitti kendine oturma simidi aldı bı de bunu bana söyledi hep sabır dedim  eşim artık askerlik falan beklemicem çıkalım dedi o sıra benim ailem eşime bedelli askerlik parası verdi bı 5000 eksikti annesine sorduk valla billa yok demeye başladı dedim hepsi olmasada olur bir kurusum.bile yok dedi ama şükür o vermese de bulduk. Oğluma bir kere süt aldığını bez aldığını bilmem. Çıktım.kendi evime ve koca evi iki çocukla yaptım gelmedi yardıma kendisi 42 yaşında evi bitirdim.oturmaya geldi. Bu arada evden çıkarken o bana ağlaya ağlaya aldirdigi yatak odasını sat bana dedi sattım çok ucuza hemde 8 ay oldu bu ay son kalan paramı istedim daha doğrusu 3 aydır istiyordum ama bu son oldu ve yine yok dedi bende artık konuşmuyorum. Annesiyle geldiğinde apartmanımdan çiçek calmalari tuzu oldu o ayrı konu. Artık gelin parayı vereyim dese de yok. Eşim askere gidecek ben seni arada yoklamaya gelirim kalamam ama dedi sen kal da demedi bende istemedim zaten. Oğluna da sana iki atlet alırım dedi. Sizce konuşmamak da haksız mıyım ben hep ılımlı sakin oldum ama.kaybettim. 

Uzun oldu kusura bakmayın

13 Cevaplar

+1 oy
(42 puan) tarafından
Sabır diye tüm pisliklere tüm utanmaz arlanmaz insanlara susun diyorlar sen de onu yapıyorsun,başından beri baş kaldırsaydın çekinmeseydin böyle şeytanlar bu kadar azmaz,insanı kullanır kullanır sonra arkalarını dönerler,her yerde var çok iyi biliyorum,eğer sen sabır diyip içine atarsan ki atmışsın atmışsın nefretten öteye gitmiş ona bir zararı yok sana zararı hepsi psikolojik olarak bedensel olarak,tavrını sert koyarsan onun yaptığı gibi yaparsan sende göreceksin nasıl kuyruk acısıyla kıvranırlar,eşin ne kadar temiz anlatmışsın bak o da annesinin niyetini biliyor onun arkasında durmuyor olması gerekeni yapıyor senden önce o düşünüyor,ama sen yine susacam içimden nefret edecem diyorsan buyur,çocuklarını da sağlıklı büyümetmezsin zaten böyle,hayatındaki çöpleri çöp kutusuna at cebine değil,allahından bulsunlar hamile kadından su istemek bile günahken..
tarafından
Nefret de etmiyorum kendi kuyusunda boğulsun umrumda değil artık yoruldum
-Reklam-
+1 oy
(111 puan) tarafından
Ben senin yerinde olsam hiç görüşmem esin de arkanda zaten ben olsam şehir değiştiririm valla bide niye o paraları veriyorsunuz kadına anlamış değilim senin çocuklarına takılmış sen ona de helal etmiyorum diye ne kadar kötü insanlar var ya nefret etyim
tarafından
Bazılarını bana demedi bile canım
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Ayy canim benim okurken nerde patliycan diye bekledim ama yok neden bukadar ezdirdin kendini gunah degil mi sana neddn bu kaynanalara agzinizi acmiyosunuz büyümu yaptiriyolar diliniz tutuluyor yine de iyi kurtarmissin kendini bidaha hic yaklasma asla inanma ona herkes evinde iyi olsun de uzak dur
tarafından
Yok zaten istemiyorum görmek etmek ben sustukça tepemde geziyor
0 oy
(4,969 puan) tarafından
Sende peygamber sabrı varmış mübarek. Bu nee okurken ben delirdim burda sinirden.
0 oy
(704 puan) tarafından
Sabır taşı olsa çatlar helal olsun nasıl dayandın ? Yerinde olsam katiyen konuşmam görüşmem Allah uzak etsin böyle insanlarıı yapmadığı pislik kalmamış sana daha haksız mıyım diye soruyosun kendini süphede bırakmana kendini yargılamana sebep olmuş daha göremiyor musun gerçegi 
tarafından
Ben de anlamıyorum nasıl dayandığımı ama artık ağır geliyor psikoloji olarak bittim
(704 puan) tarafından
Bırak tatlım yaa kop gitsin hemen uzaklaş toplarsın kendini
0 oy
(907 puan) tarafından
Ya okuduğm yerde dedimkine daha ne zaman tepki koyacak çok zor yaşadıkların tepkini ve mesafeni koy artık
tarafından
Görüşmeme kararı aldım
0 oy
(626 puan) tarafından
Konuşmamakta sonuna kadar haklısın sabretmissin senin gibi gelin bulmak zor kendini bu saatten sonra asla ezdirme olurken sinir oldum buradaki postlar sayesinde kaynanama içim ısındı iyice bu insanlar gelin olmamış mı anne olmamış mı evine bile alma haketmiyor
tarafından
Ağır gelmeye başladı zaten mahvetti beni
0 oy
(13,520 puan) tarafından
Sonuna kadar haklısın Aleyna 
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Ayy bugün kayınvalide deme içim dolu ben de post açmıştım. Sen cesaret etmişsin en azından keşke ben de başarabilsem. 
0 oy
(592 puan) tarafından
Canim sabir tasi misin? Okurken delirdim! Hakli kere haklisin, uzak dur o kadindan gorusme konusma...
tarafından
Çok sabrettim artık yetti ağır gelmeye başladı
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Onca yazmissin etmissin sonunda konusmamakta haksız mıyım.. tabiki konuşma bı zahnet ya içim bunaldı .. ne güzel eşin hep destek çıkmış sonunuz güzel olsun inşallah
tarafından
Ne bileyim canım ya bunaldım artık istemiyorum onlara dair hiçbir şey
0 oy
tarafından
Sen kaçarak mi evlendin nedir bunun kini?
tarafından
Kaçarak evlendim ama sevgiliyken beni bilirdi çok sevdiğini söylerdi
tarafından
Işte evlendikten sora gerçek yzuunu  çıkarmış
0 oy
(972 puan) tarafından
Valla bende yasadim hemen hemen anılarını simdi burunlarindan getiriyorm kocam gitmiyor bile onlara cocugumu da birakmiyorum opsunler bile hak edene hak ettiğini veriyorum
tarafından
Bende asla yollamicam çocuklarımı çok yıprandım
(972 puan) tarafından
Hak etmiyor onlar canım

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 360 göst.
7 Şubat 2024 Diğer kategorisinde elis (2,029 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 576 göst.
7 Kasım 2022 Diğer kategorisinde tazeAnneee (774 puan) tarafından soruldu
0 oy