Evlendiğimde 17 yaşımdaydım eşim ise 19. Düğünüm olmadı. Bı gelinlik kiraladı 20 TL ye eşime de başkalarından bı takım elbise buldu saçımı kendim yaptım eşimin arkadaşına resmimizi çektirdi bedavaya o takım elbisenin altına eşime ayakkabı bile almadı Spor ayakkabı giydirdi. O zamanlar bunlar sorun gibi gelmedi tabi. Yatak dahi almadı tek kişilik yatak aldı ikinci elden. İki gün mevlüt yapicam ama takılan gelen her şey benim dedi. Çocukluk işte ona da tamam dedik eşimle. Sonra zaman geçti hamile olduğumu kendimi öğrendim eşim bu böyle olmaz çift kişilik yatak alicam rahat edemiyoruz üstelik hamile artık dedi. Kaynanam hemen getiremezsiniz bu eve onları dedi o hamile halimle günlerce ağladım eşim annesini dinlemedi aldı yatağı. Doğuma son 1 ay kaldı eşimin iki kapaklı dolabını kullanıyordum eşim takım alalım çocuk olacak sığmaz buna dedi kaynanam yine o zaman burnumdan getirdi demedigi.laf kalmadı eşim yine dinlemedi aldı. Sonra doğumum oldu kaynanam ve annem kaldı yanımda lakin kaynanam uyudu bütün gece annem çalışıp geldi o yardımcı oldu o da hosur hosur uyudu. Oğlum gazlı bir bebekti yaşım 18 bilmem etmem dikişli halimle gecelerce baktım o kadar çok ağlardı ama asla gelmezdi. Sonra eşime kızıyordum kalk bakicaz diye neymiş oğlu işe gidiyormuş bir gün kavga ettik aldım çocuğumu gidiyorum eşimde geldi kaynanam hemen oğluna Kaan sen nereye gidiyorsun dedi eşimde olmam gereken yere dedi gecenin 11 nde bıraktı bizi sokağa. Sonra arayı buldular düzeldik tabi bu sırada gelen takı para yine kaynanama gitti. Oğluma bir şey aldığını görmedim. Eşimin askerlik durumu yüzünden bekledim.hep. oğlum hasta oldu bı gece hastaneye gidicez kaani uyandırma beraber gidelim dedi bende hamileyim yeni öğrenmiştim o gece boyu oğlumu taşıdım kucağımda almadı bir kere olsun neyse o günün sabahı kanamam oldu ve düşürdüm çocuğumu oğlum akşamına kusmaya başladı hastaneye o halimle tek başıma götürdüm geleyim dahi demedi. Öğrendim ki oğlum rota olmuş. Doktor hazırlıkli ol ishal ve ateş de gelecek dedi. O acılı halimle öldüm. Bir kere aramadı noldu diye. Kivrana Kıvrana oğluma bakmaya çalıştım ama oğlum o kadar kötü oldu ateşten tırnakları mosmor vücudu bembeyaz oldu ölecek sandım doktorun ayaklarına kapandım kurtarın diye doktor en yüksek doz ilaçları kullandık beklicez dedi. Sabrettim dua ettim oğlum bir hafta sonunda kendine geldi ve kaynanam öyle geldi. Düşen bebeğimi unuttum oğlumun savaşını verirken ama Allah'a çok dua ettim. Neyse hastaneden çıktığım gün bütün evi temizletti bana ya sabır dedim hep. Aradan 15 20 gün geçti rüyamda hamile olduğumu gördüm eşime test al dedim aldı ve hamile olduğumu öğrendim doktorlar bile inanamadi imkansız diyen bile oldu kızımı öğrendim o yüzden onun adı mucizem. Kaynanam asla istemedi onu. O karnimla bana her iki haftada bir cam sildirir halı taşıtırdı yine sustum 40. Haftamda bile camlara çıkardı beni. Kızım doğdu beni iki çocukla evde bırakıp bırakıp annesine gitti bir kere yıkamama dahi yardım etmedi. Kızıma gelen parayı her şeyi o aldı. Hatta aldığı bir paradan gitti kendine oturma simidi aldı bı de bunu bana söyledi hep sabır dedim eşim artık askerlik falan beklemicem çıkalım dedi o sıra benim ailem eşime bedelli askerlik parası verdi bı 5000 eksikti annesine sorduk valla billa yok demeye başladı dedim hepsi olmasada olur bir kurusum.bile yok dedi ama şükür o vermese de bulduk. Oğluma bir kere süt aldığını bez aldığını bilmem. Çıktım.kendi evime ve koca evi iki çocukla yaptım gelmedi yardıma kendisi 42 yaşında evi bitirdim.oturmaya geldi. Bu arada evden çıkarken o bana ağlaya ağlaya aldirdigi yatak odasını sat bana dedi sattım çok ucuza hemde 8 ay oldu bu ay son kalan paramı istedim daha doğrusu 3 aydır istiyordum ama bu son oldu ve yine yok dedi bende artık konuşmuyorum. Annesiyle geldiğinde apartmanımdan çiçek calmalari tuzu oldu o ayrı konu. Artık gelin parayı vereyim dese de yok. Eşim askere gidecek ben seni arada yoklamaya gelirim kalamam ama dedi sen kal da demedi bende istemedim zaten. Oğluna da sana iki atlet alırım dedi. Sizce konuşmamak da haksız mıyım ben hep ılımlı sakin oldum ama.kaybettim.
Uzun oldu kusura bakmayın
1,502,601 soru
24,534,187 cevap
360,109 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın