+1 oy
668 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Arkdaşım yeni yapmış görümce annesine demis ki bizim bebek  kucağa alışmış  anne o da  demis ki alışsın  ya sanki on  tane mi bi tanedir ne olacak  alıştıysa... Arkdaşım  iss kaynanasına sitemli alışmasın kimsenin kucağına  diyor...

Peki.kizlar siz ne düşünürsünüz  bebeğin kucağa alışması hakkında...

Evet benim okuduğum  gelişim  makalesinde diyor ki bebegi  kucağınıza alin sevin opun  sarılın  konuşun onunla gelişimi için iyi ancak cevremde çoğu insan kucağa alışmasını doğru bulmuyor... 

19 Cevaplar

+1 oy
tarafından
3. Bebegim üçünü de yürüyene kadar kucağımdan indirmedim şuan bebeğim 7 aylik koala gibiyiz evde tabi zor kolay değil ama benim bebeğim bu günlerine bir daha geri dönmeyecek o yüzden doya doya kucaklasiyoruz bebeğim mutlu ben mutluyum işler de bir şekilde halloluyor 
tarafından
Evet haklsın varsın aksasın  isler
-Reklam-
0 oy
tarafından
Herkesin kendi bebeği kendi bilir ben alıştırmadım kucağa yere 2 kat kalın yorgan serdim orada yuvarlandı oynadı gayette mutlu bebekti yani kucağa alışsa belki ben daralcam psikolojik olarak çocuğumu etkileyeceğim iyi ki de alıştırmamışım 
tarafından
Yok kız gurbette çoğunlukla tek büyüttüm çocuğumu annemler de sonra sen zorlanirsin diye almıyorlardı sağolsunlar
tarafından
Haa  o yüzden anladim
(278 puan) tarafından
Nasil alistirdiniz kac aylıkken
tarafından
2 aya kadar zaten sürekli emdi emmediginde yatağına yatırdım aglayacagi zaman oynadım bir şekilde dikkatini dağıttım 3 aylıktan itibaren zaten iyice etrafı keşfetti oyunlar oynadık kendi oyun halısında oynadı orada uyudu filan o sekilde geçti oyun halısında oynarken yemeğimi temizliğimi yapıyordum şimdi 20 aylık bana çok bağlı bir oğlum var çok şükür kucağıma fazla almadım diye öyle kopuk filan değiliz bir de gerçekten bunaldiginda ya da ihtiyacı olduğunda zaten kucağıma alıyordum
(278 puan) tarafından
Anladim benim ki de 1 aylik olmadi iste daha 5 yaşında kizim var bunu da kucaga alistirmak istemiyorum bi sürü isim kaliuo kizima vakit ayıramıyorum o zaman 3 aylik ken mi alistirayim
0 oy
tarafından
Ya yurumeye basliyinca zatn durmuyor anne kuacgi bebgin guven eksikligini tamamliyor bncede alişmali her istedginde alinmli 
tarafından
Insan kucağından indirmek istemiyor hiç;)
tarafından
Yavrumm bnm bir omur tasirm  onu bn
0 oy
(6,187 puan) tarafından
Sevmek farkli 7/24kucakta sevilmez ama kucaga alistirmak,sallayarak uyutmak iyi bir sey degil cunku alistiktan sonra hicbir isini yapamazsin 
tarafından
Ama işler aksasın  bi daha o hiç bu aylarında olmicak ki
(6,187 puan) tarafından
Olmayacak ama surekli kucakta kalmasi iyi bir sey degil ve oyle bebekler buyuduklerin de tek yatmaya alisamaz
0 oy
tarafından
İlk se insan heves ediyor alışsın diyor

İkincide tam tersi düşündüm çünkü ilgilenmem gereken başka çocuğum ve işlerim vardı o yüzden alistirmadim ikinciyi 
tarafından
Aralsrinda kaç yaş var
tarafından
Üç buçuk yaş cnm
tarafından
Haa anladım
0 oy
(151 puan) tarafından
Bebegin güven duygusunun gelişmesi için çok önemli kucağa almak sarılmak biz herzaman kucağınıza aldık hiç de öyle bir sorunla karşılaşmadık. Kendi başına çok güzel oyunlar kurabiliyor cani isterse kucağa geliyor isterse kendi kendine oynuyor 2 yaşında şu anda. Hem o vakitler birdaha gelmeyecek nekadar cok sevgi alırsa o kadar sakın huzurlu olur benim düşüncem. 
tarafından
Güzel düşünce teşekkür ederim
0 oy
(1,828 puan) tarafından
Bnde senin okuduğun makaleyi okudum anne sevgisinden mahrum etmeyin en az 2 yaşına kadar birlikte uyuyun diye yazıyodu şahsen bn çocuğumun herkesin kucağına gitmesini istemiyorum ama gidiyo kapıya biri gelse hemen kucağna gidip kendini sevdiriyo istemiyorum daha 16 aylık nasıl bu huyundan vazgeçiririm bilmiyorum
tarafından
Aaa evet  bende sanriim kıskanıyorum  galiba
(1,828 puan) tarafından
Kısknmiyorumda ne bilim gözümden ayrmak istemiyorum zamn çok kötü neler duyuyoruz kimseye güvnmiycksn bu zmnda
0 oy
tarafından
Ben deil ama eşim alıştırdı ama oda bi müddet snra doğru olmadığını anlayınca yerde oynadık öncelikle yere alıştırdım gayette mutlu bi bebek kendi kendine oynar gezer 
tarafından
Kaynana falan da mi kucağa almazdi
tarafından
Ben verirdim kucağına:)
0 oy
(7,435 puan) tarafından
Kucağa alışma diye birşey yok anne babaya bağlanma diye birşey var çok sacma kucağa alıştırma demek zaten yürümeye başlayınca gelmeyecek kucağa her sene bir çocuk dogurmadigima göre bir daha da almayacagima gore.gorumcelerim örnek vereyim çocuklarını kedi enigi gibi dogurdular ortaya bıraktılar çocukların babaları olmasa öyle büyüyüp gideceklerdi şimdi hiç anne ile bağları yok çocukların yaramazlık yaptıklarında anneleri söylese hiç jmursamiyorlar babaları yapmayın dediğinde hemen dinliyorlar çünkü hiç bağ yok aralarında kendi rahatliklari için öyle büyüttüler bize de bu çocuğu kucağa alistirmissiniz dediler bende siz alistiamdiniz ama sizinle bı alakası yok çocuğun dedim eşim de bı daha mı dünyaya gelecek istediğim hibi sevemedikten sonra kucağıma almadiktan sonra niye çocuk yapiyiriz o zaman dedi ben eşimin çocuk bakmasını parmakla gösteririm herkese dedi normalde gorumcelerim çok severim ama çocuk konusunda değişikler 
tarafından
Dediğin gibi bağ kurulmasi  şart
0 oy
(165 puan) tarafından
Kucağa alışmamasını istemenin sebebini söylim sana. Benım gıbı tek olan anneler kucağa alışmasın ki evde de sürekli benden kucak istemesin işimi gücümü rahatça yapabileyim derdinde yoksa kucağa almakta sıkıntı yok ama tabi doğru tutmak da lazım sürekli kucakta bebek yorulur da yani. 
0 oy
tarafından
Kesinlikle uzmanlara katılıyorum bebek kucak istiyorsa ona kucak açılmalı... Dünyaya alışmaya çalışıyorlar buna ihtiyaç duyuyorlar özellikle annelere.Birde çocuk yerde aglayıp ölse bile kucaga almayan bir zihniyet var kucaga alışmasın diye.Ne cahil bir zihniyet..Birtane çocugum var bir degil 10 da olsa ona bakmak kucak istiyorsa vermek boynumun borcu diye bilirim.
0 oy
(898 puan) tarafından
Tabikide kucağa alıştırmak iyi bişey değil çünkü ablamdan biliyorum tuvalete bile gidemiyordu resmen amaaa bu demek değil ki atayım yere çocuğu tek başına bende oturup tv karşısında keyif çatıyım, bebekle o anne bebek bağı mutlak kurulmalı ama bunu pekala çocuk yerde oyun minderinde yatarken onunla ilgilenerek onun yanına yatarak ona orda sevgi ilgi göstererek yapılabilir 
tarafından
Aynen canm ben yanına yatardım hep yatarak oynardık alıştırmadım çocuğum bana gayette bağlı
0 oy
tarafından
Kuzum bebeginiz istiyorsa her an alin kendini guvende hissediyor bebekler zaten yürümeye baslayinca istesenizde gelmezler
0 oy
(3,700 puan) tarafından
Hiç tavsiye etmem  daha iki aylık ve kucakci kızım var yemeğide onla yapıyom temizliğide çok zor 
0 oy
tarafından
Valla ben alıştırmadım hak veriyorum kaynananalar a k.bakmayin bende sevdim kucağıma da aldım yeri geldi ama alıştırcak şekilde değil normal davrandım iyikide yapmışım alistiranlarj görüyorum bi misafir gelsin bi bişy olsun rezillik içinde oluyorlar bnmki ni ben dedim kaynanam a alma alıştırma diyenin alışamadığı halde biri gelince kucağıma gelmek isterdi önce  çok zorlandım kaç kez kucağına alma derken sevme demiyorum sevmek ayrı alıştırmak ayrı bisey 
tarafından
Şimdi yorumlara baktım da sanki alıştırmayanlar doğurup atıyormuş gibi yazmışlar :D tabi ihtiyacı olunca alıyoruz sevgimizden ilgimizden mahrum etmiyoruz benim oğlum 20 aylık gelir sarılır öper cici diye sever alıştırmadım diye bağımız yok değil ya yorumlara şaştım kaldım resmen
tarafından
Aynen canm hiç sorma alıştırmadım ama kızım bana çok bağlı uyanır uyanmaz beni görmek ister mesla çünkü onunla gözünü acar açmaz çok hoşuna gidecek cümleler kurarak konuşurum herşey yerince güzl bence abartmamak lazım çocuğun için herşeyi yaparımkucagima almadım fazla yüz vermedim diye bu onu sevmedigim anlamına gelmiyo bak şuan 15 aylik bazen ağlar ağlar durur hiç takmam ama onun iyiliği için yapıyorum Her istediği olursa sonra ben dizimi döverim en iyisi biraz disiplin dr tanıdığım var o bile disiplin diyo
tarafından
Aynen öyle canım ben de böyle düşünüyorum
tarafından
Aynen cnm herkesin düşüncesi farklıdır ama bnde bu konuya sinirim sanki alıştırmayalar çocuğunu sevmiyormuş düşüncesi
0 oy
tarafından
Benim kaynanam çok çabaladı ben kendi haline bıraktım zaten 2,5 3 aylık olana kadar kızım devamlı uyuyordu sirti biraz dinlensin diye omzuna alır ovalardım severdim koklardım resim çeker video ceker emzirir koyardım oda uyurdu uykusu gelince sonra yere yorgan serdim oyunaclarini verdim kendi kendine oynadı gauet sakin bir bebekti 

Taşınmaya yakın kaynanam düzenini bozdu birde zaten huzursuzdu iyice huyunu değiştirdi
0 oy
(555 puan) tarafından
Eğer becerebiliyorsan alıştırma cnm kolik bebekler mecbur kucağa alışıyor emekledikten sonra biraz rahat olunuyor 
0 oy
tarafından
Bende alıştırmadım canım tabiki kucağıma aldım sevdim öptüm kokladım o ayrı ama sürekli kucağımda olsa ben nasıl iş güç yapıcam yattığı yerden beni izledi yavaş yavaş ayaklandı şimdi bir dakika oturmuyor zaten :))
0 oy
(3,210 puan) tarafından
Oysa kucağa alışmış diye tabir edilen bebekler genelde sürekli  yerde yalnız bırakılan bebekler oluyo. 7 sene sonra doğan oğlumu doya doya kucağıma aldım herkes binbir laf etti hiç duymadım bile. Şimdi emeklemek istediği için kucakta durmuyo. Bence her bebek doya doya kucaklanmalıdır. Psikiyatristin dediği gibi annesine doymayan dünyalara doyamaz. 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 158 göst.
31 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 416 göst.
26 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde Nigar Xelilova (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 679 göst.
19 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 364 göst.
22 Nisan 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

412,629 soru

12,422,697 cevap

45,302 kullanıcı

Kategoriler

...