Gecenin bir köründe o şekilde post acanlar bana gore iyi niyetli deildir.Şahsa doktorun ismini ver bende gorusecem doktorumla gorusturecem dedim ses etmedi çünkü biyerlerinden uydurdu.Araştırmalarım neticesinde Aşağıdaki yazı herseyi özetliyor:
Aşıların otizme yol açtığına dair hiçbir bilimsel dayanak bulunmaması bir yana, aşılar ile otizmin ilişkisizliğini ispatlayan onlarca da yayın yapıldı bilim dünyasında. Üstelik bu çalışmalar öyle birkaç çocuk üzerinde yapılmış şaibeli çalışmalar da değil. 500 bin, 28 bin, 1.8 milyon, 95 bin gibi rakamlardan bahsediyorum. Bilimsel yönteme uygun, yani Wakefield’ın çalışmasındaki gibi kontrol grubu olmayan ya da belli bir gruba mensup çocuklar arasından seçilmiş vakalarla çalışılmış yayınlar değil bunlar. Dünyanın en saygın tıp dergilerinde yayınlanan otizm ve aşı arasında ilişkisizliği raporlayan onlarca makale var. Bir yanda yüzlerce bilim insanının onlarca senelik eğitimi ve emeği sonucu elde edilen bilimsel bulgular, bir yanda evinde TV izleyerek ya da facebook başında sayfa ilerleterek bunları sözümona sorgulayan kimseler var. Gericiliğin zaferi tam da bu olsa gerek. Bizi bilimsel sonuçları sorgulamaya ve ama komplo teorilerine kulak vermeye davet eden bir ebeveyn ordusu var karşımızda. Bilimsel bilgiyi güya sorguluyor, yani aslında “yok, öyle değil galiba” diyor, ama internette ve TV’de duyduğu “aşılar otizm yapıyor-muş”, “çocuk felci aşısı çocuk felci yapıyor-muş”, “aşılar haram içerik içeriyor-muş”, “aşılar neslimizi kurutmak için İsrailliler tarafından yapılıyor-muş” iddialarına inanıyor. Ve diyelim ki etrafında, çocuğu aşıya alerjik reaksiyon göstermiş bir komşusu da varsa tamam, sorgulama orada son buluyor. Aşı yaptırmıyor.