0 oy
928 göst.
Diğer kategorisinde (13,517 puan) tarafından
Kızlar ben doğumdan önce bakımlı bir kadındım ojesiz gezmezdim farklı giyinmeyi kremler sürmeyi severdim. Neşeli bir kadındım en önemlisi keyif alırdım her şeyden. Doğum oldu lohusa depresyonu yaşadım öyle ağır gecti ki ilk 4 ay korona da malum patladı o ara. Eşimle aramıza mesafe girdi ve suçluyum bu konuda o çok alttan aldı çok uğraştı. Şimdi kızım 7 aylık. Her gün onunla ilgilen yemek yap ev topla ona ek gida hazırla online eğitim için hazırlık yap... Akşam olduğu zaman suyum çıkmış oluyor. Aynadaki ben değilim mor göz altları taraz taraz saçlar. En başta eş olmaktan feragat ettim anne olunca ve bu zoruma gidiyor. Eskisi gibi olmak en azından neşemi geri kazanmak istiyorum. Eşim çok yardımcı olan bir eş bunu niye yapmadın demez ama ben hissediyorum arada beklentisi oluyor ve hayal kırıklığı yaşıyor. Sabah sabah derdin bu mu demeyin gece uyuyamadım resmen:(

18 Cevaplar

0 oy
(13,517 puan) tarafından

En İyi Cevap
Kızlar hepinize çok teşekkür ederim. En azından keyfim yerine geldi güç oldunuz bana seviyorum sizi❤️
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Ne yazık anne olunca insanın hayatı baya değişiyor boşver kız tadını çıkar büyüse hepsini yaparsın 
(13,517 puan) tarafından
Tepetaklak oldu her şey sanki canım eskisi gibi zor değil bakmak kızıma ama benim enerjim kalmadı sanki inşallah düzelir dediğin gibi büyüyünce
tarafından
İnşallah canm Allah büyüktür
+1 oy
(1,307 puan) tarafından
Anlıyorum seni çünkü bnde yetmiyorm hiç bişeye kendime zor bakıyorum ama Bi şekilde yapmak zorundayız anne olmak kolay değil malsef en azından eşine ver 1 saat o arada hallet yorulsakta olması gereken bu naplm tadını çıkarmaya bakcaz evladmızn yüzüne bknca hepsi unutuluyor 
(13,517 puan) tarafından
O olmasa yaşayamam doğru diyorsun yüzüne bakınca gecıyor da eşimle aramdaki mesafeli hal beni çok üzüyor
(1,307 puan) tarafından
Eşinle aranda seni üzdüğü bir sorun yok sa sen yanaş eşine sen konş sarıl al çocğu git yanına çocuk la ilgili şeyler anlat çocukla herhangi bir şey yaparken onuda çağır hadi gel birlikte yapalım de ben ilk doğum ypnca eşimle ayrı yatmak zorunda kaldık bnm canm acır diye bide annesi var diye kalmak istemedi yüz vermedm yanıma gel deyip durdm geldi ondan ayrı yatmadım onu Bn öptm sarldm erkek ler kendilerini geri geri çeker anlamayız bz yanşcaz her şey zamanla düzelecek canm sabır bazen darlrsn al bebeğini onla ilgilen düşünme bişey
(13,517 puan) tarafından
Biz şimdi de kız yüzünden ayrıyız balım yani sürekli ilgim onda
(1,307 puan) tarafından
Tamm birlikte yapn o gelnce ver kucağına beraber sevin ver ona işini yap yanına git yapblrsn ona bırkrsan senn için iyi olur asla ayrı yatma yanına gt inadına kucağına ver
+1 oy
(7,856 puan) tarafından
Bence bunun farkına varıp değişmek istemekte büyük bir çaba göstergesi. İstersen yavaş yavaş yap . Hepsini bir anda değil  az az yapmaya başla. Önce saçlarını tara yüzüne en tatlı gulumsemini takın kapıyı öyle aç kocana . Güzelce sarıl iki tatlı söz söyle . Biraz böyle takip bir kaç gün sonra kremlerini sur kişisel bakımına yönel zaten onları yaptıkça kocana karşı özgüveninde gelecek zamanla eski halinize dönersiniz . Yeter ki iste.
(13,517 puan) tarafından
Hem nasıl istiyorum kuzum bilemezsin eşimi yanımda özlerim ben ama adama höt höt davranıyorum ve farkındayım bunun ben ne yaptım sana da bana karşı bu kadar dolusun deyip duruyo
+1 oy
(122 puan) tarafından
Bunun farkında olman çok güzel bende senin gibi sürekli makyaj yapıyorum bakımlı biriyim doğumdan sonrası için çok korkuyorum ama sürekli hızlı makyaj yapıyorum elim alışsın çocuk doğunca da yapayım diye 
+1 oy
(741 puan) tarafından
Kadin ne  isterse  yapar  sen yaparsın  fark ettiysen eminim gerisini cok guzel halledersin
+1 oy
(610 puan) tarafından
Bende öyleydim 1 senede düzeldimm :)
(13,517 puan) tarafından
Kız 5 ayım mı var daha:D
+1 oy
(6,120 puan) tarafından
Bnde şuan 10 gunluk lohusalyımm evlilk başları çok guzeldi hep dışarda eşimle gezerdık yerdık tozardık hep neşelı gunlerdi hamılelik te malum ağırlaşıyor insan çok yorulmuş tum bi an önce bebeğim gelsn dyordum 10 gun önce doğum yptm işte gerçektn çok zor ilk bebegın uykusuzum saat başı uyanıyorum bebeği emzdyrım ev yemek iş güç inankı tuvalete gtme fırsatım olmuyor kıyafet ble gymek istemıyorum artık rabbim sabır versin bıze inşşalah 
(13,517 puan) tarafından
Kuzum Allah yardım etsin ilk 40 gün mahvoluyor insan ama sonra gecıyor biraz daha alışıyorsun. Şimdi de harekete gecti bizimki yerinde durmuyo o derdimiz var
(6,120 puan) tarafından
Bnde hep dua edyorum 40  ı çıksaydu
+1 oy
(80 puan) tarafından
Kendine zaman ayir canım her fırsatta inan psikolojine cokniyi gelecek çocuk uyudu mu yap kahveni bı keyfine bak saçına başına bak ne bilim makyaj yap rahatlatıyor seni ben çok rahatlatır :) zamanla herşey yoluna girecek inan sadece senin kendinle kalmaya ihtiyacın var bence eşinle de bı sorun yoksa çabuk toparlarsin ;)
(13,517 puan) tarafından
Sorun yok kuzum ya adama ben salça oluyorum durup durup
+1 oy
(3,854 puan) tarafından
valla kızım 1 yaşına girecek daha evin toplu olduğunu görmedim ben. küçükken kolaydı ne zaman dönmeye başladı o zaman işler çığrından çıktı. bende 4 aydan sonra zorlandım bayaa. 7 aylıkken emeklemeye başladı alerji sorunumuzda çıktı daha 2 aylıktı. Allahın gücüne gitmesin ama bittim tükendim ben artık çok zorlaniyorum gerçekten. sadece bi gün bulasilalri toplamadım bir gün ya 3 gün çıkamadım mutfaktan. yetişen nasıl yetişiyor anlamıyorum bilmiyorum yani. kızım uyanıkken ben hiç bi iş yapamam mesela imkanı yok yaptırmaz istediği kadar kucağımda dursun sıkılır oyun oynarken bile sıkılıyor çok şımarık bi bebek. bazen günde bi kere uyur bazen iki arada hiç uyumaz. tam diyorum oturdu düzenimiz birşey oluyor bozuluyor. insanların her gün yediği besinler ben aylardır yemiyorum. yemek derdi ayrı zor. eşime ayrı bana ayrı yemek. hoş benim yediğim yemekten sayılmaz zaten. yani benim böyle dertlerin varken inan ki bakımmış kocaymış aklıma gelmiyor hiç. 
(13,517 puan) tarafından
Kuzum bizim ilişkimiz çok gıpta edilen bir ilişki idi ve ben arıyorum eski günlerimizi çok yorucu evet ama bir yolu olmalı
0 oy
(924 puan) tarafından

1dolap full makyaj ürünleri yenisiyle eskisiyle yolumu bekliyor 5aydır. Eski galimden eser yok şimdiii:ninja:

(13,517 puan) tarafından
Ben dün 2 kapatıcı attım tarihi geçmiş çöp. Benim de inan eser yok yaşlandım resmen
0 oy
tarafından
Canim bebegin uyudugunda az bakim yap bnmki 8 aylik herysyi halediyirm cok zor bir bebek olmasna ragmen bakim onemli bence hem senin icin hem esin icin  
(13,517 puan) tarafından
Kuzum uykusu kuş uykusu 1 saat uyur hup uyanır o ara da kendime ev işi uyduruyorum ben ve evet bakımsız adamın sanki kirvesi gibi hissediyorum kendimi
0 oy
(2,243 puan) tarafından
ilk baslarda yetemiyo insan canim ama bak masallah 7 aylik olmus bile artik bazi seyleri rayina oturtmak lazim birgun ev temizligini yap bir gun bakimini yap vakit buldukca zaten yemek ek gida rutin seyler fazla zamanini almaz . bende onceleri her isimi kizim uyurken yapmaya calisiyodum yetmiyodu sonra baktim olmuyo yanima yere oyuncalarini koydum konusa konusa yemegimi yaptim hangi odayi temizleyeceksem oraya kizimi goturdum gem izlemek hosuna gidiyodu sonra onunla oynama vakti falan sonra uyutup kendi bakimimi yaptim .aksamustu uyutup banyomu yaparim sacimi makyajimi yapip ojemi de surerim . kisisel temizligi de gece herkes uyurken yaparim oyle oyle  16 aylik olduk cok sukur
(13,517 puan) tarafından
Ben sürekli tedirginim kuzum ya ya bir şey olursa ona diye gözüm hep üzerinde ve fena kucağa alıştı zilloş. Dans eder spor yapardım hepsi yalan oldu şimdi. Sosyal yaşantı virüs dolayısı ile zaten yok
(2,243 puan) tarafından
oyy cani saolsun canim :) artik biraz daha yerde oyuncaklariyla oynatmaya calis alissin birde emekleyip yuruyunce daha iyi olur kucak istemez biraz daha sabret. bende sadece spor salonu tutkumdan vazgectim mecbur . ama evde herseyini yaparsin  virus var kapali mekana gitme ama al bebek arabasini acik alanda temiz hava alin kendi i soyutlama hicbirseyden yoksa anneliginin tadini cikaramazsin hep eski hayatini ozlersin
0 oy
tarafından
Valla çoğumuz lohusaliktan sonra öyleydik ama yavaş yavaş zamanla geri döndük :)) seni ne enerjik ediyorsa bebekle de yapabilirsin benim kızım da 7 aylık bazı şeyleri beraber yapıyoruz oyunlar oynuyoruz o mutlu ben mutlu doğal olarak eşim de mutlu 
(13,517 puan) tarafından
Ah inşallah toplarım ya benim annem ile gecti 6 ayım adaptasyon ondan da olamadı kuzum
0 oy
(4,958 puan) tarafından
Herşey senin elinde canım toparlan silkelen bı anne olan sen değilsin ilk bebeginse afallaman normal tâbi 
0 oy
(3,128 puan) tarafından

Bende ayniydim aynadaki beni taniyamiyorum. Göz altlarim uykusuzluktan morarmış saclarim tepede toplanmış. Birşeyler yapmak istiyorum ama halim yok falan sonra kendi kendime dedim ki bu ne hal silkelen kendine gel sen bir afetsin dedim gazladim kendimi :) çocukla bakım yapmaya alış bence hayat daha kolay oluyor. Ben benimkini pusete koyuyorum evde hep yanimda saçımı duzlestiriyorum bana bakiyor mutfakta yemek yapiyorum izliyor bazen ağlıyor uyuya kaliyor. Kremlerimi genelde gece sürüyorum cunku gunduz kucagima aldigimdan ona bulasmasin diye boyle boyle bende alıştım onunla iş yapip bakim yapmaya :)

(13,517 puan) tarafından
Ah kuzum kurtlu dursa yerinde emerken bile totosu havada durmuyo hiç ama ben de toplanmalıyım artık manikür ne zaman yaptım hatırlamıyorum bile ya
(3,128 puan) tarafından
Oy minnoş bunların hepsi aynı benimki de dönmeye başladı fıldır fıldır hic duracağı yok ama yapicak birsey yok artik anneyiz :))
0 oy
(3,854 puan) tarafından
bende yetemiyorum valla. bakım falan hak getire. anca kızla uğraşıyorum 24 saat uyumasam 24 saatte bitmez isim bitirenlere inanamıyorum benim normalde de isim bitmezdi kızım doğdu yine bitmiyor nasıl oluyor anlamadım bende. o yüzden süslenmek bakımlı olmak geçti benden anca ev işi bebek. bunlar bile yetişmiyor çoğu zaman gece yemek yiyorum genelde çocuk uyanıkken hiç bi iş yapamam sadece onunla ilgileniyorum uyuyunca ne yaparsam. onda da yetişmiyor zaten. umarım sen becerirsin
(13,517 puan) tarafından
Aynı durum canım benim de yemek yemeyi unuttum resmen ben eşim gelmese akşam yemeği yok sabah genelde ayak üstü gidiyor bir şeyler
(3,854 puan) tarafından
ben 1 yaşına gelsin kolay diyordun iki hafta sonra 1 yaşına girecek ama şimdi 2 yi beklicem o zamana kadar insan sırasına geçicem inşallah:D
(3,854 puan) tarafından
bazı şeyler bebeklerle de alakalı tabi her bebeğin huyu suyu başka öyle düşün şimdi altından kalkmıyorsan bikac ay sonra yandın
(3,854 puan) tarafından
gıpta edilen bi ilişkim yoktu açıkçası ama eşim benden daha ilgilidir genelde benden ondan sabirliyim tabi bu sabirli olma durumu son zamanlarda değişti biraz. eşin sana ilgiliyse daha kolay olur. ben bi ara asla telefonu elime almıyordum öyle kural koydum ki sosyal medyam yoktur anca haber okurum whatsappa girerim mesaj gelirse ordan ona bakarım bide buraya bakarım arada o kadar ona rağmen bile zaman harciyorum buralarda 10 15 dakika da olsa. sende ilk başta öyle dene ilk önce işlerini bitir ne varsa sonra ufak dokunuşlar yap kendine ne bileyim rimel sür nemlendirici sür ufak ufak başlasan arkası gelir. uyumlu giyinmeye çalış sevdiğin renkleri giy. eşinle zaman geçirmek istiyorsan kısa filmler oluyor severseniz onları izleyin birlikte biseyler yaptıkça motive olursun belki
0 oy
(7,930 puan) tarafından
Oğlum 14 aylık emin ol aynı durumdayım, beni görsen korkarsın.Ama fazla takma eğer evlat istiyorlarsa eşlerimiz bu duruma katlanmalılar.
(13,517 puan) tarafından
Kuzum adam demiyo zaten ama ben öyle hissediyorum maalesef analık zormuş ya

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 317 göst.
24 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Kimolsam (1,081 puan) tarafından soruldu
+2 oy
18 cevap 634 göst.
6 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde demet30 (28 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 518 göst.
13 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nare88 (254 puan) tarafından soruldu