Bir kere mükemmel eş diye bir şey yoktur bence. Hepimiz insanız ve her birimiz ayrı bir dunyayiz. Her birimizi büyüten ailelerin sosyo ekomomik ve kültürel farklılıkları var. Başkalarının eş böyle olmalıdır demesini kıstas alırsanız eşinizi hep eksik görürsünüz. Şahsen ben şöyle düşünüyorum. Ben ne kadar mükemmel ve tamim ki ben ne kadar harika bir bayanim kusursuz bir kadinim ki eşimden harika olmasını bekleyeyim. Psikolojik ve duygu farkliliklarimiz var. Başkasının eşi mutfakta yardım eder ama annesinin yaninda odun gibidir benim eşim ailemin yanında bana iyi davranır arkada da mutfakta hizmet etmeyebilir çünkü o kültürde yetişmemiştir.... Biri çok çok merhametlidir çünkü duygusuyla hareket eder benim eşim akliyla hareket eder hesaplamalar yapar katkısı farklı olur... Velhasıl rengarengiz hangi renk güzel diye sorulmaz bence. İlla bir kıstas arıyorsam ama İslamiyeti elinden geldiğince hakkiyla yasiyorsa allaha Allah'a teşekkür ediyorsa peygamber gibi yaşamaya calisiyorsa bence mükemmeldir. Hatalari başımızın üstüne çünkü bende insanim bende hata yapiyorum... Ben böyle düşünüyorum birbirimizin eşlerini örnek alıp benimko öyle değil demekki iyi değil demek haksizlik