Ziynet eşyası bu maddi değeri yüksek birşey değil arada özel günlerde takarız. Bunun zekâtı gerçekten olsa bilirdim. Evin varsa durumun iyiyse zaten zekâtla değil insanlıkla ilgili sen yardımcı olursan bir ihtiyaç sahibine bunun sevabını Allah bilir. Ama sırf mecburum bu zekât vs diye bir koşulla veriliyorsa ne kadar kabul olacak ben bunu anlamıyorum. İçin temiz olsun önce iyilik içinde olsun, göstermelik zekâta karşıyım. Şahsen ben yaşlı bir teyze var senenin her günü çalışıyor az çok ona ne verirsem o beni mutlu eder. Rabbim için kapıma geleni boş yollamam. Bir elin verdiğini diğer el görmemeli, veriyorsan bunu merhamet ettiğin için ve içinden geldiği için vereceksin. İslam'da zorlama dini değil tam tersine seni teşvik ediyor. Durumun varsa verince bir sıkıntıya girmeyeceksen, eşinle vs kötü olmayacaksan rızayla olmalı yani. Miktarını çıkıp ekranlarda yok şu kadar verilir vs diyenlerde emin olun bir TL vermiyorlar zekât. Ben buna kızıyorum miktarı fitrenin belli. Zekât senin o anki durumunla ilgili. İyi evin var nakitin yok, durumun iyi değil Borç alıp mı vereceksin zekâtını. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.