Kızlar 15+6 haftalık hamileyim bebeğimin cinsiyeti bile belli değil ama kaynanam eşime baskı yapıyor benim adim olacak Fatma geliyor Fatma gelecek diyor sürekli canımı sıkıyor esimde annesi böyle diyince koyalım diyo bnde kesinlikle istemiyorum. Ama esim aramızda kalıyor bnde ona üzülüyorum ne yapacam bilmiyorum :( sizinde böyle kaynananiz var mı
Valla benim kaynanam da yapmaya çalıştı canım sanırım yapmayan çok nadir :D Ben hiç eşimi karıştırmadan birtane daha doğur da istediğin ismi koy anne biz de severiz dedim bidaha ağzını açamadı:D
Kaynanam birara oglunuz olursa kayınpederinin ismini koyalım dedi ben de dedim senin 3 cocugun var hangisinin adı kayinvalidenin ya da kayinpererinin ismi ki, sen koydunmu ki ben koyayim dedim. Bir daha demedi bisey, dese de kusura bakmasın.
K.validen oyle dedigi anda senin dilin yokmu asla birakmam de bnm ki istese bile diyemedi dese bile asla derdim yani hatta bazen kensi isim buluyodu hayir igrenc diyodum cok sukur esiminde annemin babamin ismini koyacam takintisi yok karsi bnde karsiyim bi sorunumuz olmadi yani
Var malesef kızimin olacagını ögrenince demeye başlamış hemen Şerife geliyor falan. Eşim bir iki dillendirdi yok dedim ben o şekilde seslenmek istemiyorum kızıma kızımda begenmez ismini dedim ama hala kaynanam agzıyla koyun demeye devam etti. Neyse benimkinden umudu kesti artık eltim de hamile doktor ona da kıza benziyor demiş o da eşinin lafından çıkmaz kesin koyacak yani Şerife yi kızsa tabi. Bir tane yetmiyormuş gibi geçenlerde seninki ilk diye karışmiyorum sen de başka kızın olursa koyacaksın dedi. Ben de artık dayanamadım büyük konuşmayim ama 10 tane olsa koymam dedim. Artık kapanmıştır konu yani
Öyle bir kayınpederim var bir isim tutturmuş onu koymazsanz çocuğun yüzüne bakmam hediyesini takmam die eşimde ne derse desin kendi bildiğimi yapcm diyr hayrlsyla bi kucağıma alsaydm şuan için aklımı takmıyrm söylenenlere Allah yardımcımız olsun..
Hiçbir yorumda bile bulunmadı ben kızım olsaydi ek isim olarak annemin ismini koycaktım eşim önerdi bana da anneme çok düşkün olduğum için normalde tek isim olacaktı oğlum oluyor eşim öneri isimler söyledi birlikte seçtik kaynanam sordu sadece şu olsaydı demedi kaynanamın 3 oğlu var üçünü de kayınpederimle ortak karar verip koymuşlar kayınpederinin ismini koymamış karışmak istese de eşim de ben de karıştırmayız zaten o yüzden bi sıkıntı yaşamadım allaha şükür
Bizimkiler hic karismiyo ne isterseniz o koyun diyolar esimle ortak bi isim bulduk onu koycz kizimiz öykü olcak insallah yani illa benim adim olcak diye bisey yok bizde
Benm kaynanamda benmle babanzjn adni koymayin diyo annemde istemiyo. Bi ikj kwre gormcme annannenzin adni koyun diyodu oda hamile bnde dedm.iki kizn var kimn adi sevim dedm 4 kardessjnz hanginjz de var sevim dedm sustu. Snra jsmj sordu esim soyledi sevindi ama sasrdm tabiij.esim kasicikiyo istemiyo hic.
Böyle insanlara sınır olurum ya herkezin ismi kendine özel kalsın ic sevmem oyle buyuklerin isimlerini koymayi çok şükür kaynanam hiç bnm ismimi koyun gibi bisey demedi sadece sevdiği isim vardi onu söyledi bizimde eşimle sevdiğimiz başka isim var onu koycaz dedik hiç bisey demedi hayırlısı olsun dedi
Yok valla. Ben kız olunca kaynanamin ismini koymak istedim Gülhan diye. Kaynanam istemedi düşün yani:)) biz karar verdik esimle kendi ismini koymak isterse ısrar ederse bnde istemem
Ama isim önerirse koyarım bsy demem.
INŞALLAH erkek olur da kaynananın dırdırından kurtulursun :))))
Bizimki de sürekli ismi Muhammed olcak diyip duruyodu şimdi biz berk koyucaz eşimde berk istiyo şimdi de diyo ki ben ona Muhammed dicem :)) yani yapcandan geri kalmıyo :D
Kaynanamda kayinpederimde hic isim konusunda bisey demediler demiyolarda diger torunlarina kendi isimlerini koymadilar esimide annesinin babasinin ismini koyabilmesi icin beni cignemesi lazim cunku kaynanamida kayinpederimide hic sevmiyrm yaptiklarini zaten unutamiyrm bide cocuguma onlarin ismiyle seslenemem
hic karismadi bile biz ela dedik dogmadan ela diye sevmeye basladi
Bizde bunun şakası oldu ama bn şakasına bile çok sinirlendim istemediğin ismi kesinlikle koyma sen çekceksin eziyetini doğumu bakımı hastalığı vs. Onlar iki dk sevip egolarını ttmin etcekler bnim adım diye asla koyma eşinede asla koymayacağını söyle oda ona göre tavır takınsın. Bizim erkek olursa kayınbabamın adı olsun diye eşim sevgililik dönemimşzden beri onu diyordu bnde o zamanlar kabul etmiştim kayınbabamıda çok çok severim o yüzden oğluma onun adını koycaz ama eşim hala soruyor istemezsen babam kırılmaz koymayız diye bn çok şstiyorum koymayı ilk erkek torun onun adını taşısın diye. İnşallahta koycaz :)
İnşallah oğlun olur canim valla hem güldüm hem sinir oldum bu insanları anlamıyorum niye kendi ismi cogalsin ister mesela benim adim funda banel bir isim değil ama ilerde oğlum cocuguna koysun istemem gülünç geliyor bu durum bana :)
Ben doğmadan anlaştım koymayacağım diye gerçi benimki erkek,kız olsa bile koymazdım
1,490,508 soru
24,359,587 cevap
346,964 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın