Kizlar aylik mutfak masrafiniz ne kadar
Benim 600 lira :( bebek olunca hep yiyorum süt yapsın diye. Ama zorlamiyor bizi bazen 800 liryaa kadar çıkıyor.
A'dan Z'ye almaya kalkarsak 500-600 lira ...
hersey o ladar pahali olduki artik aylik degil iki aylik yapiyoruz elektr su dogalgaz kira birtakim borclar derkn inanin mutfak icin elde avucda kelmiyor bir ay aliyoruz iki ay idare etmeye calisiyoruz. 250 tl tutuyor. genel ihtiyaci aliyoruz bu miktar tutuyo keyfi alsak 300 350 olacak onada guc yetmiyo. et. tavuk vs alamiyoruz. bu pahalilik ne olacak acaba
Biz aylık alışverişimizi a101 den yapıyoruz canım a dan z ye aldıgımız ay 250 yi geçmiyor
Ayirdigimiz 300 tl smdi bebek var bezde eklendi 400-450 oluyo
300 kadar kiyma ve ekmek parasi haric
Sadece kahvaltilik aldik 200 tl verdik bugun :(
600 tl falandir hatta daha fazla olduguda oluyor pazarda 100 tl harciyrm haftalik mutfak harcligimda 100 tl haftada 200 tl sadece mutfak masrafim hemde evde iki kisiyiz
rahat 600-700 ü buluyor her şey o kadar pahalı oldu ki daha az olmasının imkani yok resmen 4 tl ye aldığımız salça bile 10 tl olmuş bi de ben her yerde uyguları seçmeye çalışıyorum tek marketten yapmıyorum alışverişi nerede ne uygunsa 3-4 market gezdiğim halde böyle
Aylık alıverişimiz deterjan gıda bakliyat kahvaltılık vs 250 tutuyor. Ama ben eti alıp dondurmayı çözdürmeyi sevmediğim için taze taze az az alıyorum rahat 150 de ona gidiyordur. Bide haftalık pazara giderim 40 liradan aşağı tutmaz aylık 160 yapar. Sanki kış sebzeleri çok pahalı geliyor bana karnabahar brokoli vs. Daha bebeksiz böyle. İlerde nasıl olur bilmiyorum Allah alamayana yardım etsin inşallah yine biz bi şekilde alıyoruz her market çıkışı eşime söylerim alabikdiğimden utanır hale geldim diye
Aylık market 250-300 tutuyor içinde et abur cubur fln yok bunun dışında ay içinde peynir yumurta fln bitiyor tekrar alıyoruz ve her hafta veya 2 haftada bir pazara gidiyoruz. Önceden bu kadar değildi ama benim gebeliğimde bu dereceye geldi şimdi de sütüm azalmasın diye yemeye çalışıyorum bişeyler. Burada a101 yazmışlar gerçekten çok fark oluyor mu acaba oradan deneyim bi ay marketi ama istediğimiz markalar olmaz heralde . Her marka da yenilip içilmiyor maalesef.
Eşimin sodexosu var aylık 580 tl yatıyor her ay ihtiyaçlar değişiyor yetiyor bize çok şükür
En fazla 300 tl oluyo aylik
Ayda 4 kere pazara cikiyorum aylik pazar parasi 350 -400 arasi kahvaltilik yag et kiyma falan bunlarda aylik 400 e yakim tutuyor 750 tl aylik rahat gidiyor samouan deterjan dusjeli yumusatici bunlarada 150-200 aradi rahat gidiyor.valla ev kredisi mutfak banyo faturalar kredi karti derken 5 bin gidiyor net
Her şey dahil 400'ü geçmiyor ama yetiyor da .
Valla gimsaya giriyom 300 - 400 arası tutuyor hafta bi a101 şok günlük ekmek filan derken aylık 600 e filan patlıyor
Aylik 300lira market masrafimiz emek haric biay gidiyorum markete bi ay gitmedigim oluyo yetiyo 3kisiyiz evde esim ben oglum yetiyo bize ekmegi cik tuketemiyoruz sadece tost yaptigimda 2etmek yiyoruzz
410,668 soru
12,355,405 cevap
40,898 kullanıcı