0 oy
555 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (992 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kızlar 15 haftalık hamileyim ve vitamin alamıyorum  öğürüyorum herşeyden yiyorum peynirimi zeytinimi yoğurdumu malesef vitamin içine dert oldu.  Ilk çocuğuma içmiş miydim hatırlamıyorum ama içmeyen sağlıklı bebeği olan varmi  cidden öğürüyorum:(follik asit felan hiç bisey alamadim
notu ile kapatıldı: Konu başlığı konuyu özetleyecek şekilde olmalıdır

14 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap

Ben folik asıt kullanamadım midem rahatsız ilaç fazla kullanamıyorum tiksinti geldi bir de hamileyken hiç kullanamadım kötü oldum.

Ilk 3 ay kadar da istifra oldu sabahları falan.

Son 7. Aydan sonra çok yemiştim ama ramazanda oruç da tuttum şükür.

Çocuğum 3.260 doğmuştu.

Süt kilo aldırıyormuş sanırım bebise ondan dolayı fazla kilo almasını istemediği için bi konsum süt içmeyi son haftalar bırakmış. Senin daha başları şimdilik sendeki vitaminleri emer ilerde düzelirsin.

Bir kaç defa sıvı kaybına uğradığımda serum vermişlerdi.

Yumurta,ceviz,hurma,ıncir vs besin değeri yüksek şeyler yemeye çalış.

(992 puan) tarafından
40binkere maasallah berakellah. Aynı sizin durumdayım zaten midem çok hassas. Allah razı  olsun
tarafından
Amin canım cümlemizden:).
-Reklam-
0 oy
tarafından
Pekmez tahin gibi demir oranı yüksek şeyler tuket
(992 puan) tarafından
Çok teşekkür  ederim
0 oy
tarafından
Ben folik asit hiç kullanmadım vitamini de arada attım arada atmadım son zaman hiç kullanmadım midemi bulandırıyordu ama ceviz bal falan hiç eksik etmeden yedim gayet sağlıkliydik ikimizde 3600 doğdu çok şükür bı sorun yaşamadık korkma bisey olmaz dikkat et beslenmene
(992 puan) tarafından
Maasallah  inan sakatatta dahil herşeyi ama herşeyi yiyorum düşünüyorum  durumu olmayan insanların bebekleri nasıl doğuyor  belki benimde  durumum olmayabilirdi  ilgisiz olabilirdim vs :(
tarafından
Korkma hiç bişey olmaz
(992 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim  Allah razı olsun benim ilk çocuğum da 3440 doğdu ve maasallah onda 27 kg almistim bunda da açlığa dayanamıyorum  yiyorum abartmamak icin
0 oy
(4,041 puan) tarafından
Hamileyken hiçbir ilacı kullanmadım dana gibi bir oğlan dogdu :D ama bende demir eksikliği tavan yaptı o yüzden çok bel ağrısı cektim
(992 puan) tarafından
Oyyy Allh bagislasin kuzumu maasallah ozaman yedin ictin çok kilo aldinmi
(4,041 puan) tarafından
Kendim.degil ama bebeğim aldı benim kaynanam da kızlarında çok yemiş kapıdan gecemicek kadar olmuş ama kızlar 2 kilo dogmuslar ben de 18 kilo aldım doğumdan sonra 10 kilo fazlam vardı 5i gitti kaldı 5
0 oy
(579 puan) tarafından
Gece yatarken almayi deneyin 
(992 puan) tarafından
Sabah zaten mide bulantisindna ölüyorum  gece hiç uyuyamiyorum öyle olunca devit3u içiyorum  onunda tadı yok ondan
(579 puan) tarafından
Dr unuza sorun mide bulantisi icinde ilac verir rahatlarsiniz biraz
0 oy
tarafından
Bende cok yemezdim zaten sadece 6 kilo almistim ama bebeğim 3.230 doğdu ilk 4 ay hic bisey yiyemedim hep çıkarırdım ondan sonra sabahları bal kaymak yerdim geceleri de mutlaka ballı süt icerdim bunlar kilo yapıyor bebeğe 
(992 puan) tarafından
maasallah ALLAH bağışlasın muzlu süt felan duymuştum sagol canim balı yiyemem  tatliyla aram yok ama deneyecegim
0 oy
tarafından
Ilk kızımda hiç içemedim içsem de çıkardım. O zamanlar decavit vermişti doktor kokusu hala burnumda . Asla içemedim.  Bebeğimde bi sıkıntı yoktu ama kan ilacını icemeyince ben kansız kaldım.  

Ikinci kızımda doktor elenatal1 verdi gayet iyi içtim.  Hicbir sorun yaşamadım  
(992 puan) tarafından
Bana kan ilaci felan başlamadı doktor bende anlamadim
tarafından
Son haftalarda başlar daha erken
0 oy
tarafından
Doktorunla konusup ilaclarini degistirebilirsin ben de hap ictigim gibi kusuyorum d vitamini ve demir ilacini icemiyodm ama degerlerim dusuktu doktorum demir ilacini surup seklinde d vitaminini de damla seklinde verdi şükür onlari icebiliyorum
(992 puan) tarafından
Inan ne degistirdiysem icemedim  d vitamini içiyorum zaten demir vermedi
tarafından
Demek ki degerlerin normal bunun icin tahlil yapmistir benim cok dusuk oldugu icin doguma kadar mutlaka kullanmalisin dedi
(992 puan) tarafından
Evet benim herşeyim normal elhamdulillah
tarafından
O zaman sıkıntı olmaz insallah yine doktorunla konus icmedigini bilsin
0 oy
(352 puan) tarafından
Hiçbi vitamin kullanmadım gayet sağlıklı bebeğim elhamdülillah.folik asit vs aklına ne gelirse. Sağlıklı beslendim sadece. 20 kilo aldım bebeğim iri bebek doğdu MaşaAllah. Tek sorun sezeryan oldum sonra bayılmıştım kan değerlerim düşmüş. Dogumdan sonra 17 kilom da gitti. Şuan tekrar sağlıklı beslenip kan değerlerimi toparlamaya çalısıyorum 
0 oy
tarafından
4 ay kustum hiç bir şekilde ne kahvaltı ne öğle yemeği ne akşam yemeği eşim gelir hazırladı kızardı artık ye diye çünkü kilo veriyodum habire kusmaktan zorla yerdim onuda gider kusardim hiç bişey yemedim öyle diyim balık yağı folit asit c vitmani suda eritme onlarla hamileliğim geçti diyebilirim elhamdülillah sağlıklı bir bebeğim oldu. Ama tabiki yeme demiyorum ye yemek zorundasın direncin düşer ben hep uyurdum kalkmazdim bir daha hamile kalırsam zorda olsa ogure ogure yerim diyorum sevebilcen tatları karıştır mesela yoğur da bal gibi yada yumurta salatası gibi bol yeşillkli..
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Şimdi bşy dicem linç yicem :D eskiden folik asit mi içiliyordu sanki :)) doğal vitaminli şeyler yemeye calış bari cnm 
tarafından
Ya aslında çok haklısın canım ama eskiden anne bebek ölümleri yada yenidoğan sakatlıkları çok oluyormuş. Bunlar da bir ülkenin gelişmiş, gelişmekte olan yada az gelişmiş statüsünü belirleyen çok önemli bir kriter. Mesela türkiye avrupa ya göre hamilelik tetkiklerini daha sıkı yürütüyor. Çünkü ülkemizde ekonomik durumu iyi olmayan çok fazla gebe kadn var. Bunları  beslenmesi çok yetersiz olduğu için bebeklerinde hastalıklar da meydana geliyor. Ben kırsalda çalıştığım için biliyorum bir kadının bebeğinde normal tüp defekti  sorunu olmuş hatta bizden ekonomik destek beklemişti. Ama ben 7 haftalıkken gebeligimi öğrenmeme rağmen folik asit seviyem sınırın biraz üstünde çıkmıştı. Yani ülkedeki herkesin ekonomik seviyesi birbirine daha yakın olsa bence folik asite hiç gerek yok.
0 oy
(86 puan) tarafından
Tek bir ilaç bile kullanmadm hiçbşy kullanmadım ama cok şükür bebeğim sağlıklı doğdu. Bende cok korkuyordum senin gibi
0 oy
tarafından
Bende hiçbir ilaç kullanmadım midemi bulandırıyordu ne vitamin ne folik asit hiçbir şey herşey yedim vitamin aldım Bi sorun da yaşamadım 
0 oy
(3,902 puan) tarafından
Vitaminini degstrmeyi denedin mi cnm..bn de ilk bas doktorumun verdigi vitamini hep istifra ettim sonra doktoru. Degstrdi o iyi geldi bna..olmazsa da yapcak bisey yok..

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 374 göst.
9 Ocak 2022 Aile kategorisinde El1997 (2,004 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 143 göst.
10 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 326 göst.
10 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 208 göst.