0 oy
1,432 göst.
Diğer kategorisinde (41 puan) tarafından
Ben mi çok rahatım yoksa başkaları mi çok pinpirikli elestiri gibi olcak ama hamileliği hastalık gibi görüyo bazıları çok abartıyorlar... 8 aylık hamileyim şimdiye kadar cam da sildim kendi isimi kendim yaptim gezdim de tatile de gittim dağ taş yürüdüm yolculuk da yaptim.. 2. Hamileligim ilkinde de böyleydim. Sizinkiler nasıl geçiyor rahat misiniz yoksa çok mu sakınıyorsunuz?

35 Cevaplar

0 oy
tarafından

Benimde iki hamileligimde cok rahatti ama 3. Hamileligim beni benden aldi gunlerce yemek yapamadigimi yemek yiyemedigimi bilirim. Hamilelikten once 66 kgdim.ilk 4 ay 4-5 kio rahat verdim. Serumlarla rahatladim yazik eşim dogum yapan biri.olunca hemen tv kanallarini degistiriyodu. Halime aciyipta cok sukur bir haftadir iyiyim biraz her hamilelik bir degil iste 

17+6
-Reklam-
0 oy
(649 puan) tarafından
Temizlikte yaptim hunharca yürüdüm gezdim yolcukukta yaptim üstelik çalışıyordum hic bir zaman sakınmadım kendimi sonuç 35 haftalık dogrudum acılmam oldu suyum geldi iş yerimden doğuma gittim lakin bebegimin nabzı yavaşladığı icin acil ameliyathaneee maalesef suan 55 gun oldu yine sakınmıyorum kendimi arefe günü temizlik yaptım iki gündür kanamam var bugunde agri var dikişlerime birşey oldu diye aklim çıkıyor. Gerçekten arayi bulmak lazim ne kendini salacaksın  ne de çok sakınacaksın
0 oy
(1,093 puan) tarafından
Valla bu vucuddan vucuda yapıdan yapıya degişiyor demekki kan degerleriniz vs iyimis benim degil kan degerim düşük oyüzden cok halsizim ahlaya aglaya yemek hazırladım iftara eşime bir kere hazırlıcam diye zorladım birden basım uyustu vucudum bir titredi uzandım esin rengin sarı olmus ne oldu diye geldi sordu.. Bende hic istemiyorum bunları yasamak ama kokulardan yemeklerden tiksindim yiyemedigim icinde sürekli sekerim düşüyor mide bulantım oluyor.. Oyüzden herhalde annenin secimine degilde bünyesi ile alakalı bir durum yoksa hamileliği kimse hasta gibi yasamak istemez herhalde.. :) 
0 oy
(2,483 puan) tarafından
Hastalık degilde fazla naz yapanlar var 

Benim ilk 3 ay dusuk tehlikesi vardi ve surekli kusma her 2 gunde serum yerdim mutfaga hic bi sekilde giremezdim

Evde bayıldığım cok oldu aclıktan ve susuzluktan

O yuzden bazılarının hamilelik sureci zor bazıların çok rahat geçer 
0 oy
(18 puan) tarafından
düşük tehliken olsaydı şöyle bacaklarından aşağı süzülen kanamalarin olsaydı ya da parça parça kan gelseydi o zaman sen de bizim gibi pimpirikli olabilirdin tabi 
0 oy
(5,936 puan) tarafından
35 haftama kadar calistim tatilede gittim aracta kullandım yemeğimi de yaptim isten geldim 6 da evdeydim pazarimada uğradım hic kasmadim kendimi
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Ben ilk nasil baslanirsa oyle devam edilir anlayisindayim. Hamuleligi hastalik olarak gormuyorum bence cok ozel bir surec. Hamile kadin dogumdan sonra bir cocuk sorumlulugunu alacagi icin mumkunse kendi yormasin dinlesin hamileligin keyfini kendini simartarak cikartsin görüşündeyim. Ben tuo bebekle hamile kaldigim icin oldukca dikkat ediyorum :) ama bu korkudan ziyade benimki son şans olabilir tabi Alllah bilir, bu yuzden tedbirli olmak adina dikkat ediyorum kendimi resmen tatil moduna aldim gibi birsey :) cok sukur hamileyim ve halimden memnunum. Birde bedenimde ilaclardan mi surecten mi bilmiyorim alismista olabilirim 3 kg tasimak bile bana cok agir geliyor. 
0 oy
(290 puan) tarafından

Valla ne korkdum nede bisey yapdim oyle nerdiven inib cikiyodumki 8 aylimda benden baska herkes korkuyodu:D

0 oy
(65 puan) tarafından
Ah canımm ben de oyle fink fink geziyordum şimdi 4 cm açılmam var evde yatış verdi doktor ne zaman doğururum bilemem ama pişmanım keşke daha yavaş olsaydım
0 oy
(7,137 puan) tarafından
Bende senin gbiyik valla her isi yapiyorum surekli hareket halindeyim hic kendimi sakinmiyorum cok sukur hic bir skntimiz yok
0 oy
(41 puan) tarafından
Riskli gebelik yaşayanlar istisna olabilir ama bazıları gerçekten cokk abartıyor... hapsurdum bişey olur mu bardak kırıldı sesten bişey olur mu falan filan komik geliyo bana. Doktorlar bile sağlıksız bebek her türlü düşer ki düşmesi daha iyi diyor. Temkinli olup çok da kasmamaktan yanayım 9 ay işkence gibi geçer yoksa
0 oy
(1,231 puan) tarafından
Kimse pimpirikli degilcanim hamileleigim okadsr zor geçti kiilac da kullanamıyorum haliyle Allah hiçbir hamileye yaşarması.Kanamam vardı aynı zamanda grip oldum aynı anda sinüzitum tuttu tam 4ay aralıksız 24saat yaşadım ben bunu artık derim soyulmustu masaj yapmaya çalışmaktan .Sonra son ay kaburga batmasından ne oturabildim ne yatabaildim iç karnım dardı bebek de ayaklarını Kaburgama dayamıştı demem o ki her hamielleik bir değil ben hastalıktan beter gecirdim.insanlar halime acirddi
0 oy
(7,120 puan) tarafından
Bende rahatım. Dün 8 saate yakın gezdik yürüdük kocisimle kızımla. Evde temizliğimi her işimi kendim yaparım. Allah korusun birşey olacağı varsa yataktan çıkmasan bile olur.
0 oy
tarafından
benimkisi hastalikk gibi degilde.canimmm miyomlarim var cok yoruldugumda.asiri.agri yapiolar 20. haftaya kadar dusukk riski dediler.2pden snra erken dogumm.dediler dikkat ettimm ama her isimide yaptimmm
0 oy
(9,704 puan) tarafından
Bende rahatlardanım canım. En basından beri hic korkmadım endıselenmedım.bebegım içerde sevgiyle büyüdü sımdıye kadar.32+2 deyım doktor herseyı iyi diyosa tamam.dusunup kurup kurup da zehır etmıyorum kendıme. Insallah son haftalara kadar da saglık haberlerını alırım kuzumun. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 94 göst.
11 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ayferdnz16 (349 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 227 göst.
11 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Meleniko (883 puan) tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 580 göst.

409,034 soru

12,294,046 cevap

38,288 kullanıcı

Kategoriler

...