+1 oy
904 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Ne  zaman bebege biseyler  tattirdinz?

Tattirma derken sadece diline  mi surdunuz?

Neller tattirmak lazim diye dusunuyorsunuz?

6. Aya girdigi ilk gun mu ek gidaya gectinjz?

Ek gidaya  illa 6. Ayda mi gecilir. 

31 Cevaplar

+4 oy
(8,080 puan) tarafından

Döveydin8-):D......

tarafından
Niye doveyim
(765 puan) tarafından
Ahahhaha postu okuyunca aynısını dedim içimden :D
-Reklam-
0 oy
(702 puan) tarafından
Hayr ben 4 bucuk aylkken yogurt verdim 2 3 caý kasgi
tarafından
Sadece bir gun icinde o kada verdin Simi?
Her gun mu  veriyordun
(702 puan) tarafından
Evt hergun veriyodum şimdi 6 ay oldu kuruyems tabagi kadar yiyor kendm yapyorum yogurdu
tarafından
Peki tesekkur ederim
0 oy
(7,486 puan) tarafından

agiz burun dalaydin canim:D

tarafından
Neden ??
(7,486 puan) tarafından
yani basliktan dedim. sert sinirli bi başlık. icerigi farkli hayal etmistim:)))
tarafından
Yok nihanin annesi  ;)
0 oy
tarafından

Bu ne şiddet bu celal :D

tarafından
Siddet yok da cellal kim:)
0 oy
(28,830 puan) tarafından

Ben 5. ayinda yogurt verdim gunde 3 kasik fln oyle oyle basladim herseyden az az tattirdim 3 gün kuralına uymadım hic simdi 10 aylik neyden yersem onada veriyorum hic birseyi vermemezlik etmedim sukur herseye alisti severek yiyor

tarafından
Saol gece  kusu  :))
0 oy
(3,136 puan) tarafından
5.aydan itibaren yabaş yavaş tattırmaya başladım bir çay kaşığı kadar. 6.aya tam girmeden muz ve yoğurt vermeye başlamıştım. Afedersiniz kızım ishal olmuştu doktor da yoğurt ve muz verebilirsin ishale birebir demişti. O şekilde başladım
(3,136 puan) tarafından
Rica ederim canım ne demek. Ama doyuracak ladar yedirme ek gıdaya geçtiğinde alıştırmak amaçlı veriliyor onlara dikkat et
tarafından
Ha tamam  yani yine mqmaysa  mama sutse  sit verilecek  , doyuracak olsak sorun olur mu?
(3,136 puan) tarafından
Mama ve süt doyuracak kadarama diyelim yoğurt verdiysen az ver yavaş yavaş artırırsın miktarını
tarafından
Tamam oyle yapacagim  tesekkur ederim
(3,136 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
tarafından
4 aylık Ken başladım 6. Ayda normal bi çorba veriyordum erken başlama sebebim anne sütü yoktu bende başladım ama anne sütü alıyor sa 6. Aydan yogurt ile başlanmalı sıvı gıdalar almalı yavaş yavaş katıya geçilmeli 
tarafından
Ha once sivi  .
Peki bunun dozu her gun naisl Olmali
0 oy
(1,720 puan) tarafından
5 aylıkken meyve sularini skb çay kaşığyla tatirdim 3gun kuralı ile sonra yoğur sonra sebze şuan 6aylik  öğlenleri meyve püresi ya çorba akşama doğru da kaşık mama veriyorum
tarafından
Bunun dozu var miydi
(1,720 puan) tarafından
İlk çay kaşığı ile başla sonra tatlı kaşığı devam et
tarafından
Peki ilk zamanlar  gunde bir defa mi
(1,720 puan) tarafından
Evet canım günde bir defa çay kaşığı emzirdikden sonra ver 2ci gün tatlı kaşığı 3gun bir yemek kaşığı sonra 2gun ara ver başka şey dene aynı şekilde. Ama yoğurdu her gün vere bilirisn 1cay kaşığı ile başla her gün 1cay kaşığı arta arta ver 6 aya geldin zaman 2 yemek kaşığı vericeksin canm
0 oy
(4,857 puan) tarafından
Ben değilde kendi annem ufak ufak yoğurt falan vermişti 4 . Ayından itibaren beşinci ayda birazdaha cogalttik 6 . Ayda daha çok cogalttik ve herşeyi vermeye basladim
tarafından
Her gun bir defa mi verdiniz ilk zamanalr
(4,857 puan) tarafından
Yani aslında ne zaman sofraya oturduysak uyaniksa eger ne yiyorsam.azicik tattirdim
tarafından
Ha anladim  tesekkur ederim
0 oy
tarafından
4 aylık şuan az az yoğurt meyve püresi veriyom
tarafından
Mandalina verion mu
tarafından
Yok mandalina ne alaka canım muz ve armut bikere verdim
0 oy
(201 puan) tarafından
Günde bikaç defa çay kaşığıyla kaynatılıp soğutulmuş su içirdim

Meyveleri diline değidirip tattırdım. Ek gıdaya 6. Ayda başlanır ** 4 ayda bebeğin tat duyuları geliştiği için o zmanlar da hafif tattırmak gerekir diye düşünüyorum. 
tarafından
Suya seker koydunuzmu
(201 puan) tarafından
Hayır normal su içirdim. Niçin şeker katayım ki bebek için sağlıklı bir şey değil canım
tarafından
Evet dogru degil
0 oy
(3,575 puan) tarafından
Doktor 5 aylıkken tattır yoğurtla başla dedi. 2-3kere ağzına yoğurt sürdüm sadece. Sadece anne sütü alıyor o yüzden 6 ayı beklemeyi düşünüyorum ama 4 aydan tadım yaptıran da var. 
tarafından
Evet bnde duydum
0 oy
tarafından
Benim iki kizim da 4.5 5 aylık di ben yediğim yemeklerden tadına bakabilecegine inandigim rahatsız etmez dediğim ne varsa verdim desteksiz oturmaya başladığında sofraya oturuttum yiyebileceği ne varsa tuzsuz peynir yumurta sarısı meyve vs vs verdim çoğu zaman ellerine verdim kendileri keşfetsin yesin diye şimdi çok şükür ikiside herşeyden yer 

Önemli olan ayına göre doğru beşini vermek alerjik besinlerden uzak durmak bir gıdayı denedikten sonra başka birine geçmek için acele etmemek allerjen riskine karşı biraz bekleme bello başlı kurallara dikkat edersen bir sorun yaşamazsın 
tarafından
Tesekkur ederim yorumunun bilgilendiriciliginden õtùrù
tarafından
Rica ederim ")
0 oy
tarafından
Ben 4 aydan sonra dilinin ucuna sürdüm meyvelerden falan şimdi beni linçlerler ama neyse sonra 4.5 ayda yoğurt falan verdim ondan sonra meyve sebze verdim 
tarafından
Niye linclesinler
tarafından
Burdakileri göre ek gıda zehir 6 aydan önce asla veremezsin ya da kafana göre verirsen sen ne biçim anne olursun vs vs
0 oy
(7,133 puan) tarafından

Posta girerken korktum laa:D

tarafından
Sakin campion:)) relaxing
0 oy
(796 puan) tarafından
Valla canım biz biraz geç başladık ek gida işine zaten alerjik bebek önce sebze verdim sonra meyve tattirdim öyle iki üç kaşık oldu genelde sonra sonra verdiğini arttirdim 
tarafından
Tamam tesekkur ederim yorum icin
0 oy
(6,200 puan) tarafından
Doktoruna sormadan hiçbir şey tattirma ve ek gıdaya 6.ay bittikten sonra gecilir
tarafından
Tamam tesekkur ederim
0 oy
(18,716 puan) tarafından
5.ayda tattırdım ne yediysem 

Yoksa zor oluo bişiler yedirmek 
tarafından
Aa oyle mi .peki diline tek mi surdunuz
(18,716 puan) tarafından
Yoo verdım bildiğin cnm minnacık tutacağı şekilde
tarafından
Tamam  duru nun annesi tesekkur ederim:)
(18,716 puan) tarafından
Rıca ederim canım benım
0 oy
(4,697 puan) tarafından
Bebeğim 5 buçuk aylık ben yoğurt ve meyveleri diline sürüyorum havucu eline veriyorum damaklarini rahatlatmak için başladım Ufak ufak 
tarafından
Dis mi cikaryoo
(4,697 puan) tarafından
Evet canım damakları şişti 4. Ayında başladı bakalım ne zaman çıkacak
tarafından
Ayy tavsan olacak:)
(4,697 puan) tarafından
Ay canım diş dönemi zor gerçekten hem Bebek için hemde anne için devamlı salyasi akıyor üst yetirtiremiyorum herşeyi ağzına götürüyo
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Hayır illa 6.ayda geçilmez önörmöyörlörrrrr demesin şmdi kimse :D 5 ay 1 haftalıkken yogurtla başladım ben. Sonra patates havuç kabak yarın da balkabağına geçiyorum 3 er gün verdim balkabagından sonra 3 gün kuralına da uymıcam eskiden kural mı varmış amaan zamane anaları herşeyi abartır 
(3,212 puan) tarafından
Hiç alerji krizi geçiren birini gördünüz mü ömrünüzde çok merak ettim.
(25,224 puan) tarafından
Alerjik besinler temkinli verilir zaten. Yorumum sizi ilgilendirmez
(3,212 puan) tarafından
Sakin olun sadece sordum. Umarım ömrünüzde görmezsiniz de. Ben sizin gibi düşünmüyorum ve sizi önemsedim o yüzden ilgilendirmişti.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 48 göst.
26 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Nisan89 (1,035 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 192 göst.
5 Mart 2023 Diğer kategorisinde ZeynApp (727 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 274 göst.
15 Mart 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
46 cevap 693 göst.