0 oy
629 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar pirinç pilavı yapicam ya lapa oluyor ya kıtır kıtır 2 kişiyiz eşimle ben şöyle güzel yapan varsa bı tarif alıyım 

14 Cevaplar

0 oy
(4,854 puan) tarafından
Ben goz kararı yapıyorum cok fazla su ekleme
tarafından
Çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(47 puan) tarafından
Pilavin puf noktasi guzelcene kavrulmasi arti sicak suyun icinde biraz tuz atip bekletilmesi ve guzelce yikanmasi suyunu ayarlamak ta onemli goz karari yapiyorum bende tane tane oluyor pisince
tarafından
Çok teşekkür ederim
(47 puan) tarafından
Rica ederim canim :)
0 oy
(45 puan) tarafından

Canım Pirinç leri 20 dk öncesinden ılık suda beklet :) snra tavaya şehriye yi koy kavur snra Pirinç ini ekle onuda 2 3 dakika kavur snra koy suyunu pilavın yumuşayınca kapat altını snra bi peçete koy pilavın üstüne kapağını kapa 10 dk dinlendir snra afiyet le ye :P

(594 puan) tarafından
Ama suyunu ne kadar koyucak :))
(45 puan) tarafından
Onu göz kararı koyar kullandığı Pirince göre değişir
0 oy
(3,396 puan) tarafından
Ben 1 bardak pirince 1,25 su koyuyorum denk düşüyor. Tabi her pirinç ayni değil ama sabit ölçüm bu güzel oluyor
(594 puan) tarafından
Marketten aldım ama baldo da iyisi ne biliyim. Dediğin gibi galiba bayat. C0nki aynı aldığım önceden 1 bardaga bir bucuk bardak su koyardım cok ta güzel olurdu.
(3,396 puan) tarafından
Demek ki pirinç bayat
(594 puan) tarafından
Sanırım teşekkür ederm canım
(3,396 puan) tarafından
Rica ederim canım
tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(3,669 puan) tarafından
 ilk baslarda sehriyeli yap sade pilav elın alısınca yap

1 bucuk su bardagı pilav kullan sehriye den sonra kavur üstünü iki parmak gececek kadar kaynar su ekle tuz ekle

Pilav cok karıstırma

Kaynamaya baslayınca altını en kısıga al

Suyunu cekince kapat sofra bezine sar
tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(1,012 puan) tarafından
Pirinç pilavı yapacağın gün sabahtan pirinçleri güzelce yıkayıp suya Isla. En az üç saat dursun sonra onları güzelce süz. Suda bekletmenin amacı nişastadan arındırmak. Süzdükten sonra sehriyeni kavur üstüne süzdügyn pirinçleri ekle bir tatlı kaşığı tereyağı ekle kısık ateşte kavur en az on beş dakika. Ben bir ölçü pirince bir buçuk ölçü su koyarım tane tane olur kocam bayılır mümkünse kısık ateşte pissin afiyet olsun 
tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(912 puan) tarafından
1bardak pirince 1,5 su bardagi su koyuyorum bu sekilde tam oluyor. Onden pirinci 5-10 dk sicak suya koy iyice yika beyazligi gidene kadar. Sivi yag ile sehriyeyi kavurup pirinci ekliyorum icinede biraz tereyagiyla kavuruyorum suyunu da ekliyorum (sicak su). Kaynayana kadar alti yuksek ateste kaynayinca kisik ateste suyunu cekiyor sonrada ustunu kapatip 20 dk dinlendiriyorum. Hic lapa olmadi bugune kadar.
tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(4,034 puan) tarafından
Ben de göz kararı yapıyorum ilk önce pirinçleri suda bekletiyorum bekletmeden de olur ama ben pirinç unu sevmuyorum. Sonra yağı hafif kızdıriyorum Pirincleri atip.kavurmaya başlıyorum burası önemli iyice kavur renginin dönmesi lazım. Sonra kaynar suyu ekle ilk önce yüksek ateşe ver pirinçler biraz fokurdasin sonra ateşi kısık yap kapağını kapat demini ala ala pissin suyu bitince bı tanesini al kitirlik varsa azar azar ekleye ekleye tam halini bulana kadar pisir. Ölçü her zman tutmaz her pirincin cinsi değişik bı de kısık ates ve yüksek ateş fakindan da Su buharlaşır o yüzden ölçülü yapmiyorum
tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(114 puan) tarafından
Canım biz de iki kişiyiz hep bir bardak pirinç ten yaparım önce hafif sıcak tuzlu suya koyuyorum onbeş dakika falan duruyor sinra yıkayıp süzüyorum şehriye kavuruyorum normal çiçek yağ ile bir bardak pirince bir buçuk iki bardak arası soğuk su koyup pirinci de koyuyorum bir tatlı kaşığı tereyağ ve bir tatlı kaşığı tuz ekliyorum hafif kısık ateşte pişiyor altını kapatıp kağıt havlu koyarım on dakika sonra falan açıp karıştırıyorum hep tututyor 
tarafından
Çok teşekkür ederim
(114 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(45,023 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
1 su bardagi pirinc size tam gelir 2  3 saat onden tuzlu suya koy  beklet 

Yagda sehriyeyi guzelce kavur kizarsin biraz  azivikta tereyag koy cok guzel olur seviyosaniz tabi

Sonra suyuyla birlikte suzgece dok pirincelrini sonra sehriyelrin uzerine dok onuda bi 10 dk kavur kavururken 1 cay k.seker at lezzet katiyo iyice kavur 2 bardak kaynatilmis su koy tuzunu bakarak koy tadina kisimtada pisirme harlidada  pisirme orta ayarda kapat pissin suyunu cekin ce tamamdir pilavi ben hep 3   4 saat once yaparim iyice dinlenincede tane tane oluyo
tarafından
Çok teşekkür ederim ilginiz için
(45,023 puan) tarafından
Rica ederim canim benim
0 oy
(2,263 puan) tarafından
Pirincim  herzamantutar canim şehriyeyi biraz kavrulunca pirinci iyice yıkayıp üzerine ekliyorum 1 su bardağı pirinç  1 tatlı kaşığı kadar tuz iyice pirinci kavurup 2 bardak sıcak su ekliyorum ilk yüksek ateş biraz fokurdayinca kısıyorum kısık ateşte pişiyor  bi 10 dakika dinlendir tamamdir
tarafından
Çok teşekkür ederim canım
0 oy
tarafından
Canim olcum benım 1 e 2 ama pirinci guzelce yıkar 10 dakika iyice kavururmum ve sıcak su koyar kaybayınca kısık atese alırım suyunu ceket uzerını orter dınlendırırım
tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(128 puan) tarafından
İran pirinci var ondan kullan ne kadar su katsan da lapa olmuyor 
tarafından
Çok teşekkür ederim bakicam canım
0 oy
tarafından
1 bardak pirinç 1.5 su bardağı su genellikle. Eğer baldo ise 2 bardak su Osmancık ise suda bekletip yapman gerekir onada 1.5 su bardağı su ama en önemli püf nokta bana göre iyice kavrulmasında ve iyice yıkanmasında kavurması da tane tane olana dek kavurmalısın ✌️ Birde kağıt havlu koy araya piştikten sonra sonra sofra beziyle sar iyice dinlenir ✌️ 
tarafından
Cok teşekür ederim

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 736 göst.
+1 oy
7 cevap 271 göst.
+3 oy
7 cevap 379 göst.
0 oy
6 cevap 186 göst.
23 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (8,478 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,492,180 soru

24,381,897 cevap

348,782 kullanıcı

...