Kızlar bu gün akdeniz anemisi taşıyıcılarında yumurtanın iğne ve ilaç dışında gelişemeyip hamile kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu öğrendim bende talasemi taşıyıcısıyım böyle bir şey başınıza geldi mi doğru mu bu ?????Gebelik düşündüğüm için Bilgi verirseniz sevinirim???
Taşıyıcıların eşleriyle ilişkilerinde sorun yoktur ve normal gebelik yaşarlar. Ancak temel sorun hastalığın bebeğe geçme riskidir. Bebek talasemi mi olacak? Talasemi hastalığı taşıyıcısı olanların genlerinin bebeğe aktarımında anne veya babadan sadece tekinde mi ya da her ikisinde de mi taşıyıcılık olduğu çok önemlidir. Eğer anne ve baba birlikte taşıyıcı ise şu olasılıklar vardır: Bebek 25 olasılıkla hasta doğacaktır. Yani taşıyıcı değil, çok ağır bir tablo olarak talasemi hastası olacaktır. Bebek 25 olasılıkla tamamen sağlıklı olacaktır. Bebek 50 olasılıkla taşıyıcı olacaktır. Eğer anne veya babadan sadece birisi taşıyıcı diğeri sağlıklı ise hasta bebek doğmaz. Ancak taşıyıcı bebek doğması olasılığı vardır
Ben Akdeniz anemisiyim. Yıllardır tedavi görüyorum taşıyıcı teşhisi konulmadi ama ben kendim hastayım yani. Şuan 3. Gebeligimi yaşıyorum. Diğer gebelere göre daha fazla B12 demir ve kan takviyesi yapılabiliyor ama doğal yolla hamilelik mümkün cnm. Stres yapma yeter. İnan stresten olmuyor
1,507,942 soru
24,613,001 cevap
364,173 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın