0 oy
432 göst.
Diğer kategorisinde (1,077 puan) tarafından
Kizlar artık şu çok bilmişlerden gına geldi bana. Ya cidden biz anneleri üzdüklerini göremiyorlarmı? 4 buçuk aylık kızım var ve mama ile besleniyor. Bende isterdim anne sütü ile olması ama şartlar böyle gelişti maalesef. Sabah annemi arıyorum yanında komşusu da var görüntülü konuşuyoruz annem diyor ki artık ek gıdaya başla zaten çocuk mama yiyor sağlıksız oluyor yanındaki bayana soruyor telefonu o aliyor bana bir dünya akıl veriyor. Başlaman gerek peynir ver şunu ver bende dedim ben peynirini evde kendim yapmak istiyorum evde market peyniri var vermek istemiyorum şu an daha erken gibi şeyler söyledim ee senin çocuğun anne sütü mü alıyor sanki o mamalar nerde yapılıyor gibi cevap verdi bana. Ya diyorum ki benim kızımın bağırsakları sıkıntılı mama değişiminde bile kabız oldu 25 gün kaka yapamadı makatı çatladı ben şu an veremem, o diyor ki 1 buçuk ayın kaldı sonra napacaksın? Mecbur vereceksin o zaman. Anlamıyorum cidden herkes herşeye bu kadar karışmak zorunda mi. Ben asla başka bir anneye neden ek gıdayı erken verdin demiyorken bir başkası bana nasıl bunları söylüyor hiç düşünmeden? Kilosunu soruyor vs. Ciddi anlamda çok sinirlendim ve yüz yüze olsaydık verecek cevaplarım vardı. Sizde böyle şeyler yaşıyor musunuz? Ne tepki veriyorsunuz? Ben kimseyi kırmak istemezken kendim kırışıyorum artık daralıyorum. 

16 Cevaplar

0 oy
tarafından

Bence sıkıldığını belli et bi daha akil vermezler

(1,077 puan) tarafından
Aslında bence belli ettim cevap vermeyerek biraz sessiz kalarak resmen üzerime üzerime geldiler büyükler de anlamıyorlar ki laftan biz böyle yaptık deyip geçiyorlar Çok sinir bozucu geliyor bana
tarafından
Sende gülümse sizin zamaninizda oyleymis de
(1,077 puan) tarafından
Denerim canim..
-Reklam-
0 oy
tarafından
En güzeli pat diye vereceksin cevabını oturacak aşağıya canım tatlı dilden anlamıyorlar 
(1,077 puan) tarafından
Bende bir sorun var belkide çok fazla kırmamaya çalışıyorum:(
tarafından
Canim bana anne sayilmazsin bile dediler yüz verirsen daha ileri gidiyor insanlar
(1,077 puan) tarafından
Banada denildi biliyormusun. Çok acımasızca cidden..
0 oy
tarafından
Merhaba canım öncelikle bizdede aynısı oluyor en yakınlarım bile 6 aylik bebeğim var her şeyi yedirmemi söylüyorlar bende tamam deyip bırakıyorum bi anne evladının ne yiyip ne içmesini daha iyi bilir kısa kesmek gerkirse sende tamam de geç çok bilmişlerden hiç bir zaman kurtulamayiz canım 
(1,077 puan) tarafından
Gerçekten öyle güzel bir yöntem peki mesela anneme yemeğe gittim vermemem gereken şeyi verdiler o durumda ne yapıyorsunuz?
tarafından
Canım korkma versinler bisey olmaz benim 9 yaşında ve 6 aylik yavrularım var Bende kayınvalideme gittiğimde oda az az verir merak etme onlarda bebeğine zarar gelsin istemez canım az az vermelerinden bisey olmaz
(1,077 puan) tarafından
Anladım canim sağol
0 oy
(8,080 puan) tarafından
Tecrübelerini paylaşıyorlardır belki de. Herkes çocuğu konusunda hassastır ama bunu dünya sorunu haline de getirmemek gerek diye düşünüyorum 
(1,077 puan) tarafından
Ben kendi açımdan sorun ettiğimi düşünmüyorum sadece hassasiyetlerim var mesela doktorumuz var her ay gittiğimiz o söylemeden bir şeye başlamam. Ben herkesin kararına saygı duyuyorsam benimde kararlarıma saygı duyulmasını beklerim. Saygısızca bir konuşmaydı sabahki ve haliyle bende buna sinir oldum
0 oy
(195 puan) tarafından
Benim kaynanam da aşırı karışıyordu bana yok çocuğu eline alma yok öpme yok hergün yıkama mama verme kundaktan çıkarma falan en son kalbini kırdım artk karışmıyor kaybedecek hiçbir şeyin yok söyle gitsin 
(1,077 puan) tarafından
En son yapılacak olan o, cidden sürekli kırılmaktansa bir kere kırmak lazımmış.
0 oy
(306 puan) tarafından
Keşke annende o fırsatı vermese.. İnsanlar yanında annemde olsa evladım hakkında akıl vermesini insanlara hatalı oldğu halde destek vereck şeyler yapması bnimde sinirlerimi bozar canm.. Annene söyle sen o fırsat vermesin.. Bnm çevremde de çok var öyle kendine yetmediği aklıyla birde akıl vermeye kalkıyorlar insanın tepesi atıyor.. Hayr sanane dimi kilosundan ne yediğinden şmdi arrk herkes bilinçli okuyor araştırıyor körü körübe birşey yapmıyor.. Mamada anne sütüne yakın oldğu için veriliyor keyfiyeten değl bn hiç mama vermedim ama emmemiş olsaydı bende ek gıda yerine mama verirdim.. 
(1,077 puan) tarafından
Annem kendisi de o düşüncede ve maalesef izin veriyor en çokta buna kırılıyorum ve takıyor kafaya her konuşmada bunları söylüyor. Artı bebeği öpmeme kızıyor kucağımda taşıyorum bütün gün ama o yatakta rast geldiği zaman hemen kucağına al ne biçim anmasın vb şeyler söylüyor. Cidden çok acayip..
(306 puan) tarafından
Ayy çook üzüldüm canım.. En çokta bu bırar zaten insanı.. Sen kendi bildiğini yap en iyisini sen blrsin çnkü onun annesi onlar değl sensin canım..
(1,077 puan) tarafından
Evet canim gerçekten her şeyi en iyisiyle yapmaya çalışıyorum ama gel gör ki takdir edilmek bir yana ezilen ben oluyorum. Artık müsaade etmek istemiyorum yarin bebeğim büyüyüp çocuk olduğunda bu lafları anlayacak ve beni yetersiz görecek diye korkuyorum
(306 puan) tarafından
Sen hiç merak etme çocklar gerçkten hissettklerinde insanlar ne derse desn annelri her zaman onun için mükemmeldir oda anne olınca anlar :D insanlar taktir etmesede olur senn vicdanın rahat etsn yeter cnm
(1,077 puan) tarafından
Evet canim haklisin şükür vicdanım rahat tüm gün kucağımda evin işlerini bile aksatıyorum elimden geleni veriyorum inşallah her zaman yapabilirim.
0 oy
(979 puan) tarafından
Canım benim üstüne vazife olmayan şeylere karışmayı o kadar çok seviyorlar ki. İnsanların kalıplaşmış bir düşüncesi var ve bu düşünceden dışarı çıkamadıkları için sabit fikirli oldukları için herkese her şeye karışma hakları var zannediyorlar maalesef ailede de böyle tanımadıklarında da böyle. Ne yapsan ne etsen vazgeçmiyorlar değişmiyorlar maalesef.
(1,077 puan) tarafından
Evet değişmiyor bende değişmesinden umudu kestim belki de benim cevap vermem lazım artık
0 oy
(1,331 puan) tarafından
Ağzı olan konuşuyor Aslında sen kırmamak için biraz da saygıdan bir şey söylemiyorsun ama sen konuşmadık şu daha çok laf ediyor böyle de değişik yerini bilmeyen insanlar var maalesef Bence 4 aylık bebek için en iyisi anne sütü ve formül mama ek gıda değil doktorun önerisi ile Belki 5 aylıkken başlanır ama 4 aylık çok erken yani Ben küçükken o zamanlar kadınların doğum izni falan çok yokmuş Annem çalıştığı için kırkı çıktıktan sonra işe başlamak zorunda kalmış Tabi sağma durumu falan da yok Mama da akıllarına gelmemiş çorba yapıp içirmişler bağırsakların benim çok yavaş çalışır Ben ona bağlıyorum çok biliyorlar vallahi ya
(1,077 puan) tarafından
Evet muhtemelen sebebi budur. Eskiler maalesef biz öyle yaptık bir şey olmadi modunda takılıyor bende bazen diyorum o zaman eskiden çamaşır makinası da yoktu kullanmayalım. Bilgi çapındayız herşey değişiyor eskiden mama alan bebeklere pirinç unu yapıyorlardı mesela şimdi formül sütler var herkesin maddi durumuma göre. Ben inanır mısın 4 buçuk aydır evden çıkmıyorum kendim yeri geliyor eksil yiyorum ama en iyisini ona alıyorum elimden geleni yapıyorum...
(1,331 puan) tarafından
Maalesef canım hala da var öyle ben denedim bir şey olmadıcılar her seyi onlar bilir zaten anlatamıyorsun da en iyisi çok muhattap olmamak. Hala mamayı sağlıksız bulanlar var aslında bebeğin ihtiyacı o ek gıdayla veremeyeceğin seyleri veriyorsun ama anlatsanda anlamıyorlar venim kaynanam da daha bebel doğmadan basladı mama alın demeye bizde dedük köhne nir yerde değiliz ihtiyac olursa alırız diye kaldı ki hastanede verdiler ihtiyaç oldu sütüm yetmediğinden mamayla destekledim gelişimi de iyiydi maşallah ama kaynanam sütümü sağıp verdiğimde annenin sütü acı mı tadı mı kötü sevmedin mi derdi bir de böyleleri var millet akıllıya ben deliye hasretim valla bunlar akıllıysa benden uzakta olsunlar hiç sevmiyorum bilmişlik yapanları
0 oy
tarafından
Bence direk deseydiniz. Birakinda cocugumu ben buyuteyim diye. Ayrica mama yemesi yada meme emmesi ne farkeder cocuk saglikli olsukdan sonra... Bosverin gerilmeyin he hi deyip gevin kafaya takinca daha cok moral bozuluyor
(1,077 puan) tarafından
Sormayın benim kötü huyumda bu cevap vermiyorum ve vermeyince içimde patlıyor..
tarafından
Ahaha :)) size dedigime bakmayin bende boyleyim... bosverin kalp kirmayalim napalim bizde :)
(1,077 puan) tarafından
Aynen öyle işte kötü bir huy ama napalim:)
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Cnaım sen ağzının payını vermeyi becerememişsin hoşştt derim ona Bi senin haddin değil benim cocuguma ne yedireceğim. Bide açıklama yapmışsın. Seni daha cok pasif görmüş emin ol ardı arkası kesilmez 
(1,077 puan) tarafından
Evet pasif gibi davranıyorum aslında hata bende :(
0 oy
(657 puan) tarafından
Yaşamazmıyız canım herkes yaşıyor böylelerine laf anlatmaktan bıkıyor insan ben laf soka soka yoruldum onlar yorulmadı ben emziriyorum ona oğlum kilolu değil ona bile senin sütün yaramıyor çok yemek yedir sanki ben yedirmiyorum aç bırakıyorum bebemin yapısı bu kilosuna bile karışıyorlar böyle insanlarla muhattap olmuyacaksın kafan rahat olacak
(1,077 puan) tarafından
Aslında dağ başında 3 haneli köyde yaşıyorum kimseyle muhattap olmuyorum arada canim sıkılıyor aylardır insan görmüyorum diye annemi arıyorum sonuç bu oluyor :(
0 oy
tarafından
Bana kimse böyle karışmadı ya 
(1,077 puan) tarafından
Ne güzel :(
0 oy
tarafından
Ben bildigimi okurum kimse bosuna cenesini yormasin de çık.
(1,077 puan) tarafından
Tamam gerek ama neden bilmiyorum dilim gitmiyor :(
tarafından
Ilk cocuk mu canom?
(1,077 puan) tarafından
Evet canim ilk
0 oy
(6,200 puan) tarafından
Son postumdan bir önceki postu oku orda göreceksin ne tepki verdiğini :D
(1,077 puan) tarafından
Okuyacağım:D
0 oy
(1,909 puan) tarafından
Banada yıllardır zayıf diyolar oğlum için halbuki iştahı normal ve  sağlıklı çok şükür bende öyle diyenlere kilo iyi bişey olsaydı doktorlar zayıflayın diye söylemezdi her yerde sağlıklı olmak önemli deyip susturuyorum 
(1,077 puan) tarafından
Çok iyi yapıyorsunuz bende artık cevap vermem gerektiğini fark ediyorum napayım kırarken düşünmüyorlarsa bende kırarken düşünmem artık
(1,909 puan) tarafından
Aynen yoksa çok  ileri gidiyorlar
0 oy
tarafından
O tiplerin ağzına kürekle vurasım geliyor. Mamanın nerde nasıl ne şartlarda yapıldığını gitmiş görmüş gelmiş. 6 aydan önce başlama bacım bende mama ile büyütüyorum. Ne anne sütü alıp hastalıktan kurtulmayan bebeler var benimki hiç hasta olmadı çok şükür 1 kere oldu ondada hata bizdeydi acemilikle kökledik sobayı. Terden hasta oldu. Hiç de acele etme 1 yaşına kadar ana öğün zaten devam sütü. Oğlumlâ 6. Ayından beri yoğurt yesin sebze yesin diye uğraşıyorum her seferinde ortalık batıyordu pes ettim artık yemiyor dedim ağzını bile açmıyor arasından sokuyordum. Deliriyordum becerip yiyemiyor diye düşünüyordum. Bir sorun mu var acaba yemeyecek mi hiç diye bile düşündüm. Benim etrafımda kimse yok annem vardı o da bana karışmaz yemiyor uğraşma ben abini 1 yaşina kadar biberonla besledim ne oldu olmadi mi diyordu bende habire kaşıkla yesin diye uğraşıyordum. Sonra kendi evime geldim eşimden başka kimse yok ortalık batıyor ben bebek kizamıyorum kendimi yiyorum. Eşimde olsun ağzına bi lokma da gitse kâr dedikçe ona da ayrı sinirleniyordum. Vermedim bi süre hep mama verdim 2 aydır felan suan 11 ayına 1 hafta var. 1 haftadır öyle güzel sebze yemeği yiyor ki şaşırıyorum. Herşeyin zamanı var demek ki. Millete de ağzını açtırma. Annene bile.
(1,077 puan) tarafından
Ya gerçekten öyle çok güzel yazmışsınız her şeyin zamanı var ben kendimi de hazır hissetmiyorum henüz 4 aylık ve bağırsakları sorunlu bir bebek doğduğu dan beri. Daha 2 hafta evvel kanlı kaka yaptı alerji riski vardı ben şimdi nasil vereyim diyorum yine anlamıyorlar ben artık cevap vermek zorundayım yoksa susmayacak onlar:(
tarafından
Ver tabi cevabını anlamıyor bu millet her şeyi kendilerine hak görüyorlar. Ben bilirim de geç. Ben hep yemedikce kendinkendime de bu hep biberonlâ yiyecek değil elbet birgün bizim gibi yemeyi öğrenecek dedim. Dediğim gini o yüzden hiç acele etme. Yavaş yavaş bugün ver mesela yoğurt baktın yemiyor ver 1 hafta sonra baktın yine yemiyor ver 1 ay sonra. Bi zaman sonra yiyorlar. Bi blw olayıdır gidiyor. Yok ver eline kendi yesinmiş verdim daha bu aksam cubuk şeklinde kaşar peynir ortasından ısırdı oğürmeye başladı :)) takip ettiğim bir doktor var youtube da Osman Gönülal ay ay gelişim videoları var soru da sorunca bazen cevap veriyor. Diyor ki ilk 1 sene meyve suyu vermeyin yasak. Açıkladı onu da. Meyvenin kendisini verin yesin diyor. Bende oğluma meyve suyu vermiyorum. Kayınvalideme de bunu sabah anlattım hatta eltimin 2 aylik bebeğine de elmà suyu vermişler dedim yanlışmış ben vermiyorum vermeyecem. Aksama bir düğüne gitmem gerekti sadece 2 saat. Bebeğin suyunu mamasını hazırladım. Dedim bunu suya kat ver sonra da uyusun. Geldim bana diyor kavun suyu verdim ona bi içti ki bi de yoğurt verdim. Benim sigorta attı tabi ben sana mamadan başka bişey mi ver dedim. Daha sabah sana meyve suyu vermiyorum demedim mi dedim. Çocuk yaşına girecek neredeyse diyor ne olacak. Komşu da yanında bişey olmaz ki diyor he diyor o da bağırsakları için de iyi ben biliyorum dedi bende yanlış biliyorsun dedim girdim içeri. Eşime de dedim bişey demeseydin felan dedi ama anlamaz bu millet bişey demesen de desende yapıyor yapacağını ya sabahına anladı ama dahà vermezsin de çocuğu dedi. Diyeceğim o ki aç ağzını. Kimse çocuğundan değerli değil kimsenin anneliğini sorgulamak da haddine değil
(1,077 puan) tarafından
Ya ne güzel cevap verebilmişsiniz cidden hayran kaldım benimde vermem gerek dediğiniz gibi bu bebek benim kararları ben veriyorum millet karışıyor. Anneme bile gidesim gelmiyor şu an kesin ağzına bir şeyler tıkacak diye. Bi karışmasalar rahat bıraksalar annelik zaten yeterinde zor bunlar daha da zoelaştırıyorlar.

İlgili bir soru bulunamadı

403,472 soru

12,087,579 cevap

36,377 kullanıcı

...