Şuan ki olayların gidişatın sorumlusu benim gözümde toplumsal cildirmisligin bir ürünü. Hiç kimse sorumluluğu üzerine almak istemez. Halk devlet yasak koymuyor diyor, devlet halk kendini korumuyor diyor. Ve bunun sonu yok olmayacakta. Biz ülke olarak sosyal ilişkileri ailevi , komşu ilişkileri olan bir ülkeyiz. Bireyselligi bilmiyoruz asırlardır belkide bu şekilde yaşamış bir toplumuz. Ve bu koşullarda bizim yaşantımıza aykırı. Başka koşullarda övünerek ne güzel toplum olarak yaşıyoruz derken şuanda toplum olarak çıldırmış vaziyetteyiz benim gözümde. Aman bilmem kimin bilmem kimi düğüne gitmiş bisey olmamış bize mi olucak.. aman gitmesem ayıp olur. Ay cagirmasam yanlış anlar ay öpmesem bisey var sanicak. Derken durum ortada. Durum açık net bir şekilde korkuyla ancak evimizde durabildigimiz. Sonucunda cezayla evimizde durabildigimiz. Hâlâ daha görüyorum komşum gelicek suna gittim buna gittim bisey olmaz dimi diyenleri. Oluyor işte o gittiğimde korusa kendini oluyor işte. Herkes başkası için değilde kendi için yaşarsa ancak birşeyler yoluna giricek. Başkası laf söylemesin, başkası yaptı bisey olmadı demeyi bırakıp kendimize bakıp gerektiğinde hayır dediğimizde bu korona da hal olur başka hastalıklarda. Başkalarının dediklerine değilde doğru olana odaklanirsak en azından kendimizi ve devrimlerimizi koruyabiliriz. Içimden geçenleri sadece yazmak istedim. Hâlâ daha komşu , akraba , düğün , nisan , avm diyenler birkere daha belki düşünürler diye umut ederek yazdım. Herkesin kendine duyduğu saygınında bir göstergesi benim gözümde. Herkese sağlıklı günler diliyorum. Inşallah daha fazla kimse üzülmez bu konuda. Hasta olanlara şifa diliyorum ❤