0 oy
498 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (979 puan) tarafından

Kızım şu anda 123 günlük oldu.Yaklaşık olarak 12 ekimden bu yana kanlı ve mukuslu kaka sorunumuz var ve devam ediyor maalesef. Çocuk doktorumuz alerji olabilir diye düşünüyor ve beni süt diyetine soktu 3 haftadır diyetteyim fakat hâlâ düzelmiş değil. Yarın randevumuz vardı fakat doktorun işi çıkmış salı gününe aldılar randevuyu. Ne yapmam gerekiyor inanın bilmiyorum ve çok üzülüyorum ayrıca 6 aylık olmadan önce alerji testi yapılabiliyor mu. Bilgisi olan varsa lütfen nasıl bir yol izlemem gerekiyor  acaba :(

8 Cevaplar

+1 oy
(796 puan) tarafından
Canım benim kızda var süt alerjisi sıkı diyet yaptıysan ve gecmediyse başka gıda alerjisi de olabilir mesela kuruyemiş domates falan bunları çok tüketiyor musun bı de paketli ürünlerin içeriğini mutlaka oku en ufak süt tozu peynir altı suyu falan olmayacak yediklerinde 
(979 puan) tarafından
Hazır paketli gıdalardan hiç yemedim içmedim canım. Doktorun verdiği listeye uydum
(796 puan) tarafından
Başka gıda alerjisi de olabilir canım alerjik bebek zor oluyor alerji doktoruna goturebilirsin ama küçük bebeklerde tam doğru teşhis olmayabiliyor bizimde çıkmamıştı ama şu an süt ürünleri ve yumurtaya alerjimiz var
(979 puan) tarafından
Hımm arkadaşımın bebeği ile aramızda 4 gün var onlarda da alerji var fakat onun kızında deride döküntü kızarıklık var. Bizde öyle bir şey olmadı
-Reklam-
0 oy
tarafından
Öncelikle merhaba canım benim kızımda 4.5 aylık süt alerjisi var mukuslu kakasi hep vardı ve sürekli kusuyordu vücudunda döküntü de oldu en sonunda ve doktora götürdük süt alerjisi yumurta ve sütü kes dedi 6 aylık olunca getir deri testi yapip başka neye alerjisi var onu öğrenicez dedi bakalım şimdi 2 aydır diyetteyim 
(979 puan) tarafından
Mukus harici kan varmıydı peki. Alerji doktoruna mı gittin yoksa çocuk doktoru mu
tarafından
Kan yoktu hic olmadı çocuk doktoruna gittim ama devlete değil özele devlet önemsemedi bile
(979 puan) tarafından
Bende özele gidiyorum bakalım olmazsa test yaptıracağım. Bu arada size de geçmiş olsun canım
0 oy
(1,085 puan) tarafından
Canım benim kizim da 5 aylık kakasi mukuslu bir kez de kan gelmişti doktora götürdük süt alerjisi için test yaptı tahlileri temiz geldi bir buçuk aydır diyet yapıyorum hala düzelmedi yarın içinde araştırma hastanesinden randevu aldık hastaneye goturecez oraya gitmeye de korkuyorum ya hastalıktan virüsten
(979 puan) tarafından
Ben özele gidiyorum doktor kontrolüne. Fakat çocuk doktoru pek anlamıyor  o yüzden Alerji doktoruna gitmeyi düşünüyorum. Çünkü önce makatta çatlak var dediler krem kullandım. Sonra gaita testi yapıldı rotavirüs adenovirüs pozitif çıktı. Sonra rotavirüs aşısı yeni yapıldığı için pozitif çıktı dediler inan artık bende şaşırdım. Sonra tekrar gaita testi yapıldı kakada gizli kan çıktı diyete başladım işte.
(1,085 puan) tarafından
Bende özele gidiyorum doktor sonuçları iyi dedi ama niye devam ediyor araştırmaya götürün defi canım acaba nu da mı birşey anlamıyor
(979 puan) tarafından
Alerjiyi çocuk doktoru anlamıyor maalesef o yüzden çocuk alerji İmmünoloji doktoru arıyorum özel ona gideceğim
(1,085 puan) tarafından
Bizde araştırmada gastroentolojiye gidin dedin
(1,085 puan) tarafından
Sadece lakasin mukus var ve birkez de kan geldi
(1,085 puan) tarafından
Peki siz nereye götürmeliyim çocuk doktoruna sordum alerji doktoruna görürsem olur mu diye önce oraya gidin gerekli goyrrlerse onlar yönlendirir dedi
tarafından
Canım gastroenteroloji doktoruna git bazı bebeklerde laktoz intoleransı oluyor ama süt alerjisi sanıp pek ilgilenmiyorlar gastroenteroloji kaka tahlili yapıp buluyor bizde gastroenteroloji doktoru sayesinde öğrendik ondan önce bezmialem Vakıf Üniversitesine gidip doçente bile muayene olduk sadece süt diyeti verdi geçmedi sonra araştırmaya götürüp araştırdık laktoz intoleransı çıktı sonra şikayetlerimiz bitti gastroenterolojiye mutlaka git Zehracım Allah şifa versin inşallah tüm bebeklere.
(1,085 puan) tarafından
2 gündür diyetimi açtım eşim bir doktorla tanışmış diyetini açsın ek gıdaya başlamayan bebeklerde çok grounuyor demiş b3nde açtım diyetimi kaka tahlili bizim çocuk doktoru yapmıştı kan tahılı felan hepsi negatif gelmişti gastroentroloji ye gitmeye korkuyorum hala devam ediyor ama virüsten çocuğa birşey olur diye ben olursam cocuguma da bakacakvkimse yok yakınım da korkuyorum ne yapacam bilmiyorum randevu almıştık geri iptal ettim eşim doktorla tanışıp böyle söyleyince o da çocuk doktoruymuş bu arada çok kararsizim ya
tarafından
Anladım canım inşallah düzelir düzelmezse mutlaka götür ihmal et. Ve normal kaka tahlili de değil kaka da redüktan maddeye bakılması gerek inşallah bakmışlardır geçmiş olsun.
(1,085 puan) tarafından
Teşekkür ederim Allah razı olsun tamam inşallah ya bir zararı varmıdır mukusun internetten baktım ama yine de sorayim dedim
tarafından
Yok canım her mukus alerji değildir ama takip etmen gerek bazen bebek göğüsteki afedersin balgamı bile temizleyerek abdestiyle atıyor. Ama dediğim gibi takip et ve devam ederse mutlaka götür bi hastalıktan korumak için başka bir hastalığı çekmesin çocuk. Rabbim şifa versin inşallah canım.
(1,085 puan) tarafından
Amin inşallah teşekkür ederim Allah razı olsun canım
(979 puan) tarafından
Sibel1811 biz alerji doktoruna gidene kadar 2 farklı çocuk doktoruna gittik. İkiside gaita testi yaptırdı. Dediğiniz gibi redüktan maddeye bakmamışlar. Alerji doktorumuz ne diye test yapmışlar ki bariz belli kan olduğu diye kızdı. Yeniden gaita testi istedi redüktan maddeye bakıldı. Birde kan alındı alerji testi yapıldı. Gaita sonucu redüktan madde pozitif çıktı. Yani Laktoz intoleransımız var. Kan sonucumuz henüz çıkmadı. Post açtım hatta dün Laktoz intoleransını bilen var mı diye
(1,085 puan) tarafından
Acaba bizimkine de bakilmamis mıdır
(979 puan) tarafından
Bence sorun çünkü bizimkine bakılmamış tekrar yapılıp redüktan maddeye bakıldı.
(1,085 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim sağol canım
tarafından
Evet canım bizde 1 üniversite 2 özel 2 devlet hastanesine gittik hiçbiri kakada redüktan maddeye bakmamışlar kalkıp süt alerjisi olabilir bilmem ne diyorlar diyet yapıyorum ama çocuk aynı çünkü arada mama veriyorum mamada da süt şekeri var yani laktoz  bilmiyoruz çocuk gece gündüz sancıdan ağlıyor kanama devam ediyor kalkıp kaka tahlili de gizli kan var mı fln diye bakmışlar. Dediğin gibi zaten kan olduğu belli ama ben peşini bırakmadım internetten araştırıp çocuk cerrahisine gittim önce makat muayenesi yaptırdım acaba darlık varsa kanama mı yapıyor diye orda bişey çıkmayınca kendim dedim rica etsem çocuk gastroenteroloji ye kayıt açar mısınız diye. Sonra gastroenterolojiye gittik doktora kendim anlattım süt ürünleri diyeti yaptım geçmiyor ama tüm doktorlar kaka da kan olunca süt alerjisi ne bağlıyorlar fln dedim rica etsem laktoz intoleransı olup olmadığına bakar mısınız dedim kadın önce oralı olmadı kalkıp bi sürü kan istedi sonra eşim kalkıp dediki hocam laktoz intoleransı var diye bakmadı lar buraya yönlendirdi ler dedi mahsus sonra baktı. Redüktan madde pozitif çıktı. Yani bi çok doktor bakmıyor ve genellikle kan gelmesini süt alerjisi diye söylüyorlar halbuki çocuğun bağırsakları süt şekerini yani laktozu tolere edemediği için kanama yapıyormuş çok şükür düzeldi sonra şimdi laktozsuz mama kullanıyoruz raporlu.
(1,085 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim anlatımınız için ben bu ay kontrole gittiğimiz de çocuk doktorumuza söylesem laktoz intoleransa bakar mısın diye
tarafından
Aynen söyle canım inşallah bakar pek bakmıyorlar o bakmazsa çocuk gastroenteroloji ye kayıt açmasını rica et.
(1,085 puan) tarafından
Özele gidiyoruz özelden açabilir mı
tarafından
Özelse çok iyi laktoz intoleransı olabilir mi diye tetkik yapar mısınız desen yapar hemen, ama devlet hastanesi olunca öyle bir lüksün yok kendi gerek görecek illa o yüzden söylerseniz yapar zaten büyük ihtimalle.
(1,085 puan) tarafından
Tamam çok sağolun
(979 puan) tarafından
Özelde alerji bölümüne gidin varsa. Dediğim gibi çocuk doktoru anlamıyor maalesef
(1,085 puan) tarafından
Teşekkür ederim ikinizde bilgi verdiğiniz için Allah razı olsun
0 oy
(5,371 puan) tarafından
Post yukarı çıksın 
(979 puan) tarafından
Tşk ederim ☺️
0 oy
(1,054 puan) tarafından
Benm yeğenimde öyleydi çikolata falan icin e sut giren birşey yemiceksin 
(979 puan) tarafından
Ne çikolata ne de hazır paketli gıdalardan hiç yemiyorum ama yine de devam ediyor maalesef
0 oy
(449 puan) tarafından
Ben alerji tesrini 4 aylıkken özelde yaptım 450 di devlet yapmıyormuş mecbur kaldım dayanamadım o haline
(979 puan) tarafından
Yani 6 aydan önce alerji testi yapılabiliyor o zaman yaptırayım en azından bilinir ona göre ne gerekiyorsa yaparız. Tşk ederim
(449 puan) tarafından
Medicalpark hastanesi yaptı birçok özelde kabul etmedi yapmayı bilginiz olsun tlf hastaneyi arayıp bilgi alabilirsiniz
(979 puan) tarafından
Allah'tan burada Medical Park Hastanesi var. Çok teşekkür ederim sağolun. ❤ ✿
0 oy
(1,468 puan) tarafından
Benim oğlumda 3 aylıkken çıktı ve 7 aylık hala diyeti tam açmadık 3 aylıkken deri testi yapıldı süt ve süt ürünleri dana eti yumurta kuruyemiş susam kesinlikle yasak şimdilik sadece doktor gözetiminde yoğurt verildi bir sorun olmadı süt ve süt ürünleri yiyebiliyoruz artık ama diğerlerini hala yemiyoruz 
(1,468 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım
(979 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım. O zaman en kısa zamanda testi yaptırayım çok sağol ✿ ❥
(1,468 puan) tarafından
Sağol canım sizede çok geçmiş olsun :)
(979 puan) tarafından
Teşekkür ederim iyi günler dilerim ✿
(1,468 puan) tarafından
Rica ederim iyi günler :)

İlgili sorular

0 oy