0 oy
638 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,793 puan) tarafından
Kaynanam verdi az önce hemde çörekotu yağı 1 çay kaşığı,şekerli suyu 4 5 çay kaşığı verdi anne yeter verme dememe rağmen yok yok bişey olmaz iyi olur bağırsaklarına iyi gelir diyerek verdi de verdi. Doktoruma sormuştum ben vermeyin bağırsaklara iyi gelmez daha çok küçük demişti,doktordan iyi mi bilecek ya. İlk torunu olduğunda hemşirenin biri demiş de ver iyi olur diye O torununa çok vermiş öyle diyor Şimdi oda yaşına göre kilolu bi çocuk. 

Almamyadakiler de çok verirmiş onlar o yüzden öyle iri yarı diyor kilolular diyor. Eee obez mi olsun çocuk ilerde şekerli su nedir ya,ne kadar şeker koyduğunu da bilmiyorum bu arada.

Bana da her gün sabah akşam ver diyor ben verir miyim hiç vermem ama ona verdim derim napim

20 Cevaplar

0 oy
(3,078 puan) tarafından
Şekerli su çok zararlı canım ama yag için Bi bilgim yok 
(2,793 puan) tarafından
Anlasa anlamıyor hemşire demiş de yağı çocuk doktorumuz verme demişti
(3,078 puan) tarafından
İlerde şekeri çıkar de canım aşıya götürdügün zaman orda hemşireye söyle kayanana anlatsın ben öyle yapmıştım şimdi daha da karışmıyor
(2,793 puan) tarafından
Aşıya bizimle gelmez canım birlikte oturmuyoruz 1 haftalığına yanıma geldi
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ya çocuğunu alsaydın ya elinden. Benim kaynanam da dut suyu ver diyordu vermedim. Senin çocuğun o. Ne kadar çok karışıyorlar. 
(2,793 puan) tarafından
Karışıyor işte bişey diyemiyorum da
tarafından
Eşine söylesene o uyarsın.
0 oy
(865 puan) tarafından
Canım çörek otu yağı ben bir kaşık içiyordum doğum yaptığımda oğlumun da diline değiriyorduk gazı olmuyordu hiç şekerli suyuda çok azıcık doğduğunda verdik verilir bizde ama hergün değil tabi 
(2,793 puan) tarafından
Çörek otu yağını çocuk doktorumuz verme dedi,şekerli suyu fa her gün sabah akşam ver diyor tek seferde 4 5 kaşıktan bir sürü su yapar
(865 puan) tarafından
Sen boşver verdim de verme
(2,793 puan) tarafından
Öyle yapcam zaten vermem ki
0 oy
(4,931 puan) tarafından
Camim sen bu çocuğu yolda mı buldun. Niye izin veriyorsun bpyle bisey yapmasına.
(2,793 puan) tarafından
Verme dememe rağmen dinlemiyor canım
(4,931 puan) tarafından
Gerekirse elinden al dok o yağı da şekerli suyu da. Boyle giderse herseye müdahale ederler
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Yaaa abartmayın bu kadar sinirlenecek ne var bunda. Annen büyümedi mi seni canım zararlı olacak şeyi niye versin. Artık doktorlar ve hemşireler çok kitaba göre hareket ediyor. Ninem dedi 20 günlük tarhana verdim teyzene. Emin ol o senden daha çok biliyor. 
(2,793 puan) tarafından
Annem bizlere vermemiş canım bunu veren kaynanam,şekerin büyüklere bile ne kadar zararı var küçücük çocuk ger gün sabah akşam 10 çay kaşığı şekerli su işce o çocuk nolur ilerde obez olur
(13,316 puan) tarafından
Fazlası zarar tabi. Annen verseydi asla kızmadın bile. Şeker hastalığının obezitenin yenidoğana şekerli su vermekle alakası yok bir kere. Biz de verdik yenidoğduğu gün zemzem suyuyla hurma eritti ağzına glikoz yerine meyve şekeri girdi. Sonra da birkaç kez bir çay kaşığı bile yoktu şeker yarım çay bardağına erittik verdik. Bazı şeyleri fazla takıyorsunuz kafaya. Ha seni büyütmemiş eşini büyütmüş. Bazen kızmak için kızıyorsunuz. Bazı şeyler yapılmaz tamam da bu da saçma. Bana göre
(2,793 puan) tarafından
Annem verse karşı çıkarım canım ben verme anne derim alırım elinden çocuğu ama kaynanam olunca saygımdan bişey demedim laf etmedim. Yenidoğan verilir bir iki kere tamam ama her gün her gün sabah akşam ne zamana kadar vereceksin şeker zararlı bişey faydalı olsa neyse
(13,316 puan) tarafından
Ben şeye karşıyım sadece. Bizi büyüten annelerimize bebek büyütürken saygı duymuyoruz kayınvalide olsun anne olsun. Al bakalım annenin elinden geliyor mu bi daha eve o da anne benim çıkardığım diye laf var kusura bakma ben demiyorum da annen der demese bile içimden geçer. Yazık yapmayın insanların da torunu onlar da bizi büyüttü
0 oy
(1,806 puan) tarafından
Çocuk senin çocuğun verdirme lütfen çok zararlı şeker bizlere bile bi faydasi yok
(2,793 puan) tarafından
Anlamıyor ki
(1,806 puan) tarafından
Yanlis anlama lütfen  benim cocuguna kimse zorla bisey veremez bana da neler dediler de istemiyorsan verdirme lütfen  ki faydalı bisey olsa bu kadar ısrarcı olmazlar
(2,793 puan) tarafından
Aynen öyle maaleseff ama işte kaynana olunca bişey desen kötü olan sen oluyorsun
0 oy
tarafından
Tanidikta yapti sekerli su verdi doğduğu  gun cocuk bir anda morardı  soluk borusu  yapismis dedi doktor duzeldi sonra  vermesin birdaha
(2,793 puan) tarafından
Ona hemşire demiş ver iyi olur diye O yüzden anlamıyor ki iyi bişey diyor
tarafından
O hemsirenin aklinda zoru var sanirim
(2,793 puan) tarafından
Sanırım bana da öyle geldi
0 oy
tarafından
Yağı duymuştum ama okadar küçük bebekte bilmiyorum şekerli su oğlum 1 haftalıkken annemde benden habersiz vermiş çok kızmıştım ama bı sorun olmadı çok şükür ama şeker sağlıksız ordan düşünmek gerekiyor
(2,793 puan) tarafından
Tek seferlik bişey olmaz belki ama her gün sabah akşam 4 5 çay kaşığı ciddi soruna yol açabiir
tarafından
Evet aynen öyle hergun sağlıklı değil hatta sadece bikere yeterli diye düşünüyorum
0 oy
(324 puan) tarafından
Çörek otu yağından bnde kullanıyorum canım ilk oğluma da kullandım şimdi de kullanıyorum ama bı çay kaşığı değil 4 damla falan veriyorum şekerli suyu benim gayinna da yapacaktı izin vermedim şekerli suyu yaptırma bence 
(2,793 puan) tarafından
Verme dememe rağmen verdi
(324 puan) tarafından
Ah dinleseler işte dik başlılık yapiyolar siz zamanininizda buyutmussunuz işte bırakın da bizde kendi çocuğumuzu kendimiz büyütelim
0 oy
(122,627 puan) tarafından
Kov artik sen şu kadini 
(2,793 puan) tarafından
Ay nasıl kovayım sevdoş bişey diyemiyorum ki saygımdan
0 oy
(979 puan) tarafından
Bu kayınvalidelerin çok bilmişlikleri bir şey olmaz demeleri her şeye burunlarını sokmaları yokmu. Sakın verdirme canım. Doktora sordum çok tehlikeliyimiş falan de kandır en azından. Eğer seni dinlemiyorsa eşine söylettir

Benim kayınvalidem de bir şey olmaz diye bir iki kere bir şey verecek oldu da engelledim eşime söyledim O da doktor tavsiye etmedi zararlı anne yapma deyince onun sayesinde sonrasında pek karışmadı artık
(2,793 puan) tarafından
Dedim dr anlamıyor kii
(979 puan) tarafından
Eşinle konuşsan ona söyletirsen anlar mı peki.
(2,793 puan) tarafından
Bilmiyorum akşam geldiğince bi söylicem
(979 puan) tarafından
Tamam canım bir de öyle dene bakalım.
0 oy
(28,793 puan) tarafından

En sonunda gelip ben kovacam o karıyı haaa:angry:

(2,793 puan) tarafından
Ay gel ben yapamıyorum sen yap
(28,793 puan) tarafından
Sende iyi sabır var be
(2,793 puan) tarafından
Peygamber sabri sorma
0 oy
(7,121 puan) tarafından
Vermesine neden izin veriyorsun canım ya .cek al bebeğini elinden. Annesi sensin kimse senin yerine karar veremez .esimin annesi kızım icin tuzlayalım dedi. Ben de "olur anne sonra da fırına veririz bir güzel "dedim lafını dahi etmedi. Annesi benim evladımla ilgili herseye ben karar veririm.
(2,793 puan) tarafından
Dedim verme diye anlamadı canım fazlasını da yapamdım saygıdan sonra ben kötü olurum diye
0 oy
(528 puan) tarafından
Verme cnim oyle seylr. Dinleme geri kafalılari hic. Emzir sen onun senin sütüne ihtiyaci var. Sekerli suyu duydum da çörekotu yagi nedr yaa. 
(2,793 puan) tarafından
Doktoruma sordum bide verme dedi ona rağmen verdi
0 oy
tarafından
Çörek otu her derde devadır inşallah tüketmek peygamber sünnetidir ama 24 günlük bebeğe yararmı yaramaz mı bir şey diyemeyeceğim şekerli suda sarılık olmasın şekeri düşmesin diye eskiden mama bilmeyen alamayanlar verir mis ki çocuk işte hasta olmasın diye ama ne kadar faydalı orası tartışılır her zaman her zaman vermemek lazım tabikide sen verdim de geç sonuçta bebeğini en iyi tanıyan bilen sensin senden daha iyi kimse ilgilenip de bakamaz dilinden anlayamaz 
(2,793 puan) tarafından
Ay evet keşke oda anlasa bunu çocuğuma hükmetmeye çalışıuo
tarafından
Kaynanaların genel tavrı o zaten canım yaptığının yanlış olduğunu anlasa dahi geri adım atmıyorlar oteritem sarsılır diye O yüzden fazla inatlaşma canına yazık ") he de geç
0 oy
tarafından
Şekerli suyu eski insanlar hep verirmiş yeni doğan bebeklere ama zararlı bence 
(2,793 puan) tarafından
Bence de zararlı tek sefer olsa neyse de her gün her gün
0 oy
(4,697 puan) tarafından
Canım o gidince vermezsin kötü olsun oda istemez onunda kuzusunun kuzusu
(2,793 puan) tarafından
Vermicem zaten ya,istemez de cahillik bu başa bela işte. Kızım onları verdikten bi saat sonra kustu ağız dolusu belki dr omdam
0 oy
tarafından
Su millet bi anlayamadı insanlar yıllarca okuyorlar binlerce araştırma yapıyorlar ama bu koca karılar hepsinden iyi biliyor ILK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ!
(2,793 puan) tarafından
Anlamıyorlar anlamıyorlar
0 oy
tarafından
Ya al cocugunu önünden doktor hayir dedi doktor ne derse o de benim canimi benden fazla koruyamazsın dusunemezsin de gec karsiya onceden setini cek benmki de maden suyu sekerli su hepsini denemek istedi zamaninda simdi ben verme dedigim seyi annen kiziuo oglum veremem diyo doktor muayenesinde onu da aldim yanima doktoea onun yaninda sordum kim diyo deyince de soyledim kayinvalidem diye mors oldu 
(2,793 puan) tarafından
Keşke benimde öyle imkanım olsa doktorum dese duysa
tarafından
Sen kendin soyle canim senin cocugun sonucta bisi olsa senden fazls kimse uzulmez emin ol sen bakamadi olursun onun yaptığı şeyden bile sen mesul olursun o yuzden çocuğuna mudahale ettirme

İlgili sorular

+1 oy
30 cevap 800 göst.
22 Ocak 2022 Aile kategorisinde Yenianneadayi1 (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 581 göst.
6 Mayıs 2021 Aile kategorisinde Melek annesi 71 (1,752 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 79 göst.
12 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Prenses 67 (679 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 102 göst.