Keki için;
3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı ıspanak püresiYarım su bardağı sıvı yağ1,5 su bardağı un2 paket vanilya1 paket kabartma tozu
Krema için;
2 su bardağı süt4 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı tereyağı1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket meyveli sos1 su bardağı suDamla çikolata (bitter)Karpuz Pasta Tarifi'nin YapılışıÖncelikle ıspanağımızı yıkayıp, robottan geçirip püre yapalım.Şeker ve yumurta 10 dakika çırpalım.İçine yağ ve ıspanak püresi ekleyip, çırpmaya devam edelim.Un vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.170 derecede 20 dakika pişirelimHemen kremamızı yapalım.Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi pişirme kabına koyup, pişirelim.Sürekli karıştıralım ki topaklanma olmasın.Fokurdamaya başlayınca altını kapatıp, tereyağı ve vanilya ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim.Fırından çıkan kekimiz biraz soğuduktan sonra kremamız da çok soğumadan üzerine dökelim.Pişirme kabımıza bu kez bir bardak su ve meyveli sosumuzu dökelim. Karıştırarak kaynamasını bekleyelim.Soğuyunca krema döktüğümüz kekimizin üzerine dökelim. Kenarlardan bir parmak krema gözükecek şekilde yayalım.En son karpuz çekirdeklerimiz olan bitter damla çikolatalarımızı da dizelim