0 oy
696 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

Bu konularda pek bilgili deilim arastirdimda baska bir konu var 30 haftalik ölü doğum sonrasi gebeligim son buldu biliyorsunuzdur normal dogum gibi yaptim kanamam falan oldu sonrasi lohusalik kanamasi işde. Ama kesildi kanamam 40 olmadan bu durumda ilişkiye girilirmi gebe kalma ihtimalide yok sanirim adet görmediğim için  :blush: 

16 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Canım bence sen bunu bir hocaya sor burda sorulunca bin türlü cevap geliyor bu konular çok hassas konular fetva vermek bize düşmez Allah korusun günaha gireriz 
tarafından
Yok dinimizce uygun olmadigini biliyorum 2. Gebeligimdi zatende biliyorum ilkinden ama ölü dogum olduya bide erken kesildi 2 hafta falan sürdü kafam ona takildi
tarafından
İşte orası ince detay oluyor kuzum en iyisi bir bilene hocaya danışmak Allah korusun yanlış yönlendirir sek güzaha gireriz
tarafından
Tamam tesekkurler :)
-Reklam-
0 oy
(649 puan) tarafından
Yok canım kırkıni bekle 
(4,694 puan) tarafından
Ben doktara sormuştum yaraların kendini iyileştirmesi ve vajinanın kendine gelmesi için 40 gün ilişkiye girmemek gerekiyormuş 40 gün geçmeden girilirse ilişkiye vajinada genişlik dikişlerin açılması gibi sorunlar yaşanabilirmiş 40 gün bu yüzden önemli canım
tarafından
Benim dikişimde olmadi 2 hafta sürdü kanamam vajinanin kendisini toparlamasi için oldugunu dinimizce uygun olmadigini biliyorum fakat benimki farkli bir durum oldugu icin kafama takildi
(4,694 puan) tarafından
Anlamadım dinimizde 40 gün tavsiyesi yok mu diyorsun
tarafından
Bende sorunu anlamadim ama hocaya danisacagim tesekkurler
tarafından
Dinimiz lohusaligin siniri 40 gun diyor hatunlar. 40 gun kesinlimle lohusasin demiyor. Yani 40 indan once de bitebilir. Kadin kendini iyi hissediyirsa iliskide de sorun olmaz ama doktorun tavsiyesi saglik icin nedir onu bilemem
0 oy
tarafından
Bn 39da yaptm cnm son gününe kadar bekle bnce
0 oy
(12,667 puan) tarafından
Bence kanamada kesilse beklenmeli bi vücut kendini tamamlasin tamamen
0 oy
(6,198 puan) tarafından
Kanaman tamamen bittiyse,lekelenme bile yoksa abdestini alıp ibadetini de yapabilirsin ilişkiye de girebili4sin
tarafından
40 cikmadan girilmez sanirim nihat hatipoglu ne demis ki linkini atarmisin
(6,198 puan) tarafından
tarafından
40 cikmadan saglik icin girilmez demistir. Ilmihalde yazan kirkiniz cikmadan 40 gun dolmadan lohusaliginiznkesilirse herseyiniz normale donebilir diyor. Ders calisirken de onume geldi o yazi dedim ki fotosunu cekeyim burda hep sirun oluyor yine unuttum keske cekseydim
(6,198 puan) tarafından
Dediğim gibi ben diyaneti arayıp,sordum aynı şekilde söyledi
tarafından
Tabi ki aynenn bende diyanetin kendi kitabindqn okuyorum zaten. Dogru olani da ortak gorulen goruste bu... ♡
0 oy
(1,287 puan) tarafından
Canım bence 40 bekle sonuçta 8 9 aylık bebek doğurdun ölü de olsa hem dinen hem de sağlık açısından 40 günde rahim toparlanıyor 
0 oy
(13,590 puan) tarafından
40 günü bekle rahimin kendini toparlaması için hem de dinen beklemem daha uygun olur canım 

Rabbim sabır versin
tarafından
Amin ...
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Nihat Hatipoğlu dinimiz de 40 olmadığını söylüyor youtube de vdeosu var 
0 oy
(2,873 puan) tarafından
Kanama tamamen bittikten sonra gusül abdesti ni al ibadetlrini yapabilirsin ilişkide olur ama yinede bekle sağlığın için en iyisi 
0 oy
(11,919 puan) tarafından
40 beklenmeli bunun nedeni sadece dini lohusa lık degildir rahim dogum dan veya bir operasyondan sonra kendini 40 günde toplar ve iyileştirir. 
0 oy
(5,374 puan) tarafından
Dr bana 40 gün sonra demişti sağlık açısından da bi önemi var zaten dinimizde de öyle 
0 oy
tarafından
Adet görmesen de gebe kalma ihtimalin var + ilişki yönünü bilmiyorum ama kendini toparlamak açısından beklesen daha iyi
tarafından
Yumurtladigimi sanmiyorum ki dogum sonrasi lohusalik kanamam kesildi adet daha gormedim
tarafından
40 ının içinde hamile kalanlar var. Sen bilirsin tabi ben sadece uyarıyorum
tarafından
rahim temizlendiği icin kanamayi attigi icin daha cabuk hamile kaliniyor hatta tam tersi yumurtlama daha cok oluyor bizim orda düşüğün bacağı icerde kalir derler eltim bu sekilde peş peşe hamile kaldi hemde eşi korunduğu  halde bu arada başin sagolsun kardesim Allah yardimcin olsun
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Kirk gunde rahim kednini anca topluyormus hatta benim.doktorum 60 gun bile bekleyebilirsin dedi enfeksiyon olasiligi cok yulsekmis zaten dinimizcede haramdir
0 oy
(228 puan) tarafından
Dinen nerde yazdgini felan bilmiyrm ama. Rahim toparlanmasi icin doktorlar dort ile alti hafta arasinda ilsiki yasak dior
0 oy
tarafından
Zaten 40 inin dolmasi sart degil kanaman bittigi anda lohusaligin bitmis demektir kuzum. Bitmiste yani. Eminsen tabi ki kanama bittiginden. Kendini de iyi hissediyorsan iliskiye girebilirsin. 
0 oy
(51,514 puan) tarafından
dinen bilmiyorum senin durumunu bişey diyemicemde bence kendini toparlayana kadar bekleyin canim

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 692 göst.
8 Eylül 2022 Diğer kategorisinde G.ll0 (1,572 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 217 göst.
0 oy
8 cevap 340 göst.
6 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Seda22 (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 331 göst.
19 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Zelis18 (327 puan) tarafından soruldu