0 oy
1,393 göst.
Diğer kategorisinde (804 puan) tarafından

:D:'( doğum hikayesini anlatmak isteyen merak ettim okuya bildiğimi olucam okuyamadığımi sabah okicam pek meraklıyımdır

41 Cevaplar

+1 oy
(552 puan) tarafından
Kız yattttttttt :)
(804 puan) tarafından
Uyuyamiyorum bari sohbetvedelim
-Reklam-
+1 oy
tarafından

9 Eylül gecesi kananam geldi 10 Eylül'de doğum yaptım 37+6 haftalık, sonda takılırken de suyum geldi bu kadar :D tişikkirler

(804 puan) tarafından
Iyi gicilir cinsiyet ne ahahha
tarafından
Kız canım
+1 oy
tarafından
Ben anlatsam hamileler korkar anlatmam 
(186,860 puan) tarafından
Evet yaa banada anlatmadin
tarafından
O kadar uzun ki sevdoş nasıl yazayım ☺
0 oy
(250 puan) tarafından

Merakla bekleyiş,  ağrılı acılı bekleyiş ve tatlı ponçikk bir son <3

(804 puan) tarafından
Ahaha kaçıncı hafta cinsiyet ne
0 oy
tarafından
Ani oldu hemşirelerin gözü yaşlı :D SHaddjajrrjra
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Canım postlarima girip bakabilirsin bayağı uzun benimki
(2,071 puan) tarafından
Amin canım insalalh
(804 puan) tarafından
Eltimde anlatmıştı bunları en korktuğumda altıma yapmak utanırım ya
(2,071 puan) tarafından
Doğum anında yapmadım ama sancı geldikçe ikiniyordum o zaman yaptım annem uğraştı hep :(
(188 puan) tarafından
Hastaneye yatış yaptığımız da lavnam yapılıyor tuvaletini yapıyorsun zaten sonra dan olursa bile o anki sancıyla haberin bile olumuyor
(2,071 puan) tarafından
Evet lavman yaptılar ama o sanciyla illa tekrar oluyor
0 oy
(186,860 puan) tarafından
7 şubat tarihli postumu bul oku laa
(804 puan) tarafından
Tamam gı
0 oy
(15,126 puan) tarafından

İlk doğumum istediğim gibi geçmedi ama şükürler olsun sağlıkla doğdu meleğim <3

https://hamilesorucevap.annelertoplandik.com/1796031/ssvd-dogum-hikayem

İkinci doğumum :)

(804 puan) tarafından
Çok şükür
0 oy
tarafından
08/05/2020 de fakülteye sezeryan olarak yatışım yapıldı 39+2 haftalıkken. Bebegim kalp hastası olduğu için birden normal dogum olsun nasılsa ölecek yaşamaz sağlığın için normal olcak devlet izin vermiyor sezeryana dediler. Neyse normal için başka odaya geçtik.suni sancı için fitil verildi bar bağlandı bebek strese girdi diyip geri yıkadılar. Damar yolundan başka biridi inatla yeniden verdi bayağı sancı çektim nişan geldi felan ama acilmam asla olmadı 2 cm kaldı.  Daha sonra nst de bebegin kalp atışları yavaşladı apar topar spinal sezeryana aldılar  . Uyuşmadan  da bir güzel kestiler bir ara şurum gitti acıdan neyse biizm minik hanımefendi doğdu hemen iğne yaptılar kilosunu tarttılar ve hala kulağım duya duya yaşamaz ölür diye konuşuyorlardı bir kere gördüm öptüm hemen küveze koyup yenidogan servisine götürdüler. Şimdi çok şükür 7 aylik olduk .
(804 puan) tarafından
Çok şükür maşallah
0 oy
tarafından
11yil aradan sonra ikinci eşimden bı oğlum daha oldu .bebiş gelmek bilmiyordu 42.hafta oldu sabah gel yatisini yapalım suni sancı verelim doğumu başlatalım artık dediler o gece saat 12bucuk da suyum geldi hemen hastaneye gittik suyum temiz değildi zaten saat 4e kadar sancı çektim açılma başlamıştı bı anda hemşire ntsye bakıp doktoru çağırın diye kosarak çıktı ne oluyor demeye kalmadan doktor geldi sezeryana alalım seni bebeğin kalp atışları çok zayıf doğuma kadar dayanamaz dedi ve alelacele ameliyata aldılar beni .iki normal doğum sonrası sezeryan olacaktım .ama öyle bir koşturmaca ki anlatamam birbyandan da sancım geliyor hala .hemen aldılar beni doğuma sanırım acil olduğu için çok ama çok canım yandı hissettim resmen herşeyi .bebeği gözümün önünden bı geçirdiler bak annesi diye sonra ben uyusam ayıp olur mu dediğimi hatırlıyorum :))) o ara biraz uyumuşum galiba kendime geldiğimde sesleri duyuyordum kadir gecesiydi bebeğin adı kesin Kadir olur deyip falan guluyorlardi ...sonra yukarı çıkardılar oğlumu gördüm kucağıma aldım yıllar sonra sanki ilk kez kadar güzeldi o duygu 
(804 puan) tarafından
Ayyy kıyamam
0 oy
(515 puan) tarafından
21 kasim saat 21.15 gibi suyum geldi hemen hastaneye gittim 31 haftadan beri zaten takip altindaydim 37 haftadan beri 1 cm aciklik 39 da 3 cm aciklik vardi. Direk dogumhaneye ciktim muayene olmadan suyum geldi bi anda kanamam oldu nst baglandim bebegin kalp atislari 190 210 arasindaydi 50 dk boyunca takip edildm. Tansiyonum 80 30 falandi atesim 39.7 diydi bide  korkudan yari bayginlik gecirip acil sezeryana alindim. Erzurum uni arandi yogun bakimicin kars uni ayarlandi Benim icin direk sezeryana alindim atanamayan hemsireyim bu arada") 12 tane 1000 izotonik verildi kalp atimlarim icin atropin yapildi kan takildi ve 5 saat sonra odaya alindim 97 ile doguma girdim 12 serim sonrasi 100 kilo oldum:D bebegin kucuk lekesi var dediler bi geldiki bebek yuzunun yarisi lekeli suanda arastiriliyor Weber sendromu olma ihtimali yuksek deniliyor ama insallah olmaz. Sezeryanli halimle erzuruma gittim erzincan gittim dikislerim acildi tekrar dikis atildi cok sukur olmedim ama :D ikinci cocuk mu tobeeeee
(804 puan) tarafından
Baya zor olmuştur senin için
(515 puan) tarafından
Ikinci cocuk kolay olur diyenleri olduresim geliyor
(804 puan) tarafından
Benm eltimde öyle deyip durur kendi bildiğini yap
(515 puan) tarafından
Hamileligin sikintiliydi dogumun kolay olur dediler dogumum zor oldu bebek kolay huylanir dediler bebegim de huysuz millete inanmayin ;D
(804 puan) tarafından
Ahahah benim hamileliğim sıkıntısız geçiyor elhamdülillah inşallah herşey  öyle olur
0 oy
(12,988 puan) tarafından
Ben anlatayım benim ikinci doğumum riskliydi sevkti ben hamileyken şekerim çıktı. Yani gebelik şekeri ztn guatirimda vardı üstüne tansiyonum sürekli düşüyordu bayginlik geçiriyordum sürekli diyet yapıyordum bebeğime biswy olmasın diye bazen dolabı açıp ağlardım çünkü ev içindeyim bazen bişey olmazdı yesem onlara vardı ama benim için yoktu yani yetersiz beslenmeden kolestrolumde yükseldi sonra 7 inci ayında bı kaşıntı beni tutu deli gibi kaşınıyordum hafta 2 kere doktora giderdim bı sejer için bı guatir için suyum fazlaydı bebeğimin gelişimini öndeydi erken doğum riskim vardı bana bebeğinin kafası olmasından gerektiğinden daha büyük dediler doğuma kdr bide bacak boyu olması gerektiğinden daha uzun bobreginde genişlik var dogursa yaşamayabikir organları gelişmemiş olabilir dediler neyse seçkin yapıldı misafirlik için eşimi teyzesine gittik erken doğum riskim vardı ama 40 hatfa bti tık yok dua ediyorum dogurayim eve gideyim diye doktor bana bu haftada bekleyelim olmadı suni sancı yada sezaryene alırız dedi 40+3te gece yarısı sırtımdan bi ses geldi biraz ıslandım eşime dedm doguracam ambulans çağırdık gittim 4 santim acilmam vardı neyse 7 saat sancidan sonra normal doğurdum bebeğim iyidi sonra birden felasio kuveze alındı ay çok uzun oldu bu kdr yeter :)
(804 puan) tarafından
Hepsini okudun şuan bebek iyimi sağlıklı mi
(12,988 puan) tarafından
Benim bı kızım var 4 buçuk yaşında hep anne yanakınimı öp der yanagımi demeyi bilmiyo :))şimdi bende onun gibi diyim yanakından öper teyzesi oğlum şuan 14 aylık 3 gündür yürüyor çok zor şeyler atlatik oğlumla ama Maşallah oğlum savaşçıydi kazandı bin şükür
(804 puan) tarafından
Kaç haftalık dogdu
(12,988 puan) tarafından
40+4 te doğdu ama ben günde 1 saat yürüyüş yaptım 6 kat asansorsuz inip çıktım hemde 4.5 defa her gece gunduz yürüyüş akşam merdiven yoksa doğmuyordu
0 oy
(204 puan) tarafından
Kontrole gittim 38+1 de doktor bebek çok yukarda 2 hafta daha bekleyelim gelmezse sezeryanla alcaz mecburen dedi. Ertesi sabah sancıyla uyandım 38+2 de doğurdum :)
0 oy
(55 puan) tarafından
Ay bilmiyorum bebeğimi kucağıma alana kadar ne çektim bide sonrası vardı 41*3de doğum yaptım son bir hafta hastane hastane dolaştım sancım doğum başlasın diye her yöntemi evde denedim en son devlet Hastanesi'ne gittik günün geciyo sancı vermemiz lazım diyip yatış verdi dogumhaneye çıktım ebenin biri üzerime yürüdü yer yatak yok bu saatte ne diye doktor göndermiş seni diye bağırdı sonra dediği kelime yatak yok 3kisiyle aynı yatakta sancı çekmeye razıysan gel dedi şoka girdim 5dk müsade edin diyip dışarı çıktım annem eşim kapıda böyle böyle dedim eşim bı sinirle ebenin üzerine yürüdü bu ne saçmalık diye neyse ordan çıktık özele doktoruma gittim orada dogum yasaklanmış yapamıyorlar utrasyona attı bebeğin eşi çürümeye başlamış acil birşeyler yapmamız lazım isterseniz burda bir şekilde hallederiz ama bebeğe bişey olursa cihaz yok diyince döndük kaldık eve gel düşün düşün kafayı yiyeceğiz hemen başka doktor tanıdıklar vardı aradık yakın ilden hastaneden doktor ayarlayıp ertesi sabah direk gittik başka bir ile Allah'ım öyle bir çaresizlik ki coksukur orda hemen gün geçtiği için direk yatırdılar 4saat sancı verildi hiçbir açılma olmayınca doktorum geldi sezeryana aldılar 15dk sürmedi yarım uyusturuldugum için bebeğimi verdiler bı kokusunu içime çekip götürdüler odaya geldik ağrı sızı içindeyim 24saat kaldı bebeğim benimle ilk bebek annem yanımda herseyime yardımcı oluyo sonra emizdirieken bebeğim kolumda morardı hemen hemşireye haber verildi gelip baktı 5dk sonra tekrar aynı şekilde olunca kız kardeşim aldı bebeği götürdü yarım saat gelmedi içim içimi yiyo bı baktım kucağında battanyesiyle kıyafetleri geldi hani bebeğim yoğum bakıma aldılar dedi gözetim altında tutacaklar sonra getirecekler diye saatlerce bekledim gelmedi eşim yoğum bakim kapısında arıyorum cvp yok kalkamiyorum tansiyon düşmüş 2gun hiç görmedim göstermediler  açımı yaramı unuttum annem teselli ediyor eşim bı taraftan ama hepimiz perişan 3gun çağırdılar eşimle koşa koşa gittim kucağıma alamadan uzaktan gördüm 4gununden sonra gidip emizdirdim sezeryan süt yok o kadar üzüntüye olanda gitti döndük mamaya 6gun taburcu olduk çok şükür sağ salim geldik evimize rabbim hiç kimseyi evlat acısı göstermesin öyle birseyki anlatılmaz 
0 oy
(2,676 puan) tarafından
Kısa ve net hortumla doğurdum kız Bn oğlumu :)) 29 haftalık iken nefrostomi katater takıldı sol böbreğe 34 haftaya kadar dayandım gece hafif kasık ağrım vardı nişanım geldi 3 de sabaha kadar bekledim görümcemi uyandırdım Bi cüzdan alıp gittim sonra beni nts ye aldılar sancı çok ve doğum başlamış ama bnde tık yok ağrı falan alttan baktı sezeryan dedi :)) kocamı arıyorum saat 8 oldu oda telin sesini kısmış uyuyo enişteyi aradık uyandır çantayı getirin diye ve 3 tüm kan lazım diye anons geçildi eşim bulmuş hem doğum anında hemde çıktıktan sonra hep kan aldım..  :)) 40 ımız çıkınca hortumu aldılar benden :)) 
0 oy
(9,701 puan) tarafından
Hiç hatırlamak bile istemiyorum  sadece şükür Rabbime hamd olsun oğlumu büyütüyorum 
0 oy
(1,772 puan) tarafından
Tam 39 haftaya girdim bi kaşıntı vardı vücudumda nerdeyse 1 haftadir falan. devlet hastanesinde normal doğum planlıyordum kaşıntiyi bi türlü durduramadım gece uyku uyuyamıyordum kasinmaktan randevu da bulamadım arada özele gidip kızıma renkli ultrason la bakardık kaşıntı geçmeyince özele randevu aldık karaciğerde enzimler yükselmiş sen nasıl ihmal edersin dedi doktor kızdı ben nerden biliyim hamilelikle kasinmak tehlikeli :) ilk gebeliğim normal beklerken hemen ertesi günü sezeryanla doğum yaptım 5 tane iğne yaptılar uyusturmak için heyecanlıyım bebeğimi gorucem diye gözümü bi açtım doktor bebeği çıkarmış beni dikmiş bana bakıyor hani bebek dedim korkudan tansiyonun düştü bayıldın dedi zaten uyumazsam hissedersem diye aklım çıkıyordu doktor ameliyata başlar başlamaz ben bayılmışım odaya çıktım bebeğimi sonradan gördüm 
0 oy
(10,061 puan) tarafından
Amannn gerilim macera aksiyon ağrı lı suni sancuu:) eşim yoktu az bi şancim başladı annemi cagirdim kızımı aldım arabayla kendim gittim yatış verdiler vee finall bal oglus♡♡♡tabiii şuan uyumuyo gıcık oda ayrii
0 oy
tarafından
Oo em sevdiğim konu bak şimdi uzun olacak biraz ama neyse şimdi benim kız 42 +3 günlük doğum yaptım kız bebek erke. Doğar dediler benim kız gelesi yoktu suni sancı için salı günü 29 Eylül yatış yapıldı aka saat 6 da gittim sabah 8 buçuğa kadar suni sancı verdiler sonra açılma olmadı 3 cm oldu acil sezeryan a aldılar acil sezeryan sebebi de şu benim kız kakasını yapmış yutmuş 10 saat geçmiş üstünden neyse sezryanda gittim orda 15 kişi vardı spinal anestezi olacağım sırtımdan iğne yapacaklar tbai ben daha sancı çekiyorum orda bağırıyorum eism gelsin. Onsuz yapamam ben kizimi o alsın kucgaina diye neyse tabi bağıra çağıra yatırdılar uyuttular beni yarim uyuyorum kızımın karnımdan çıktığını hissettim neyse doğum bitti kızım nerde dedim babasinda yukarı çıktı dedi beni de çıkardılar yukarıya asansördem indim kendi babamı gördüm ve direk Babaaa dedim orda koştu sarıldı eşim ailemin yanında bana ismimle hitap eder sarılmaz elimi tutmaz ilk defa babamın yanında kurtuldun hatunum dedi ve alnımdan öptü babam dan utandım öyle böyle 3 ay geçti çok şükür 
0 oy
tarafından

Erken doğum riskim vardı 1 cm açılmam vardı. Bu arada düzenli spor plates yapıyordum doktorum hiç bir sey yapma artık bırak dedi. Neyse bıraktım yapmıyorm derken 40. Haftaya kadar geldik kontrole gittim açıklık 2 cm olmuş ve kese incelmis doktor yatış yapalım sabaha kalmaz doğurursun dedi. Yatmam eve gidicem sancımi evde cekicem dedim çıktım. Eve geldim geliş o geliş ne sancı var ne doğum 41+2de kontrole gittik doktor 4 gün daha beklerim sonra seni suni sancı ile doğuma alırım dedi. Ama suni sancıdan nasıl korkuyorum anlatamam. Annemi aradım anne 4 gün sonra böyle böyle dedim annem hemen o gün yola çıktı yanıma geliyor. Bu arada suni sancı almamak için ben sabahtan akşama kadar hurma yedim squat yaptım sıcak suya oturdum spor yaptım plates yaptım Meryem Ana süresi okudum bacak açtım derken gece saat 10 oldu annem geldi. Annem geldi. Beni görür görmez sen bu gece doğurursun dedi. Anne ne alaka yaa dedim. Karnıma sancı girdi. Meğer doğum sancisiymis duş aldık hazırlandik sancım artınca hastaneye gittik sabah 6 falandı. 10a kadar nst bağlı bekledim Suyumu doktor patlatti sonra duşa girdirdi plates yaptirdi. Bir kere ikindim bebek aşağı indi. Bir kez daha ikindim bebek hooop kucağımda. 1 saatte iki ikinmada kavuştuk yavrusumla. Şuan yanımda 32 günlük olduk bile :) ablası da 4 yaşında koca sipa oldu. Ama ablasının doğumu anlatmıyorm çok da uzun :D

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 516 göst.
0 oy
16 cevap 988 göst.
31 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Nurane (758 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,882 göst.
27 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Ravzaaa (588 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 2,197 göst.

Kategoriler