0 oy
1,153 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde tarafından
Kızlar türkçe dilinizi güzel doğru bir şekilde kullanıyor musunuz ben yazarken kullanamıyor olabilirim belki ama konuşurken kelimeleri doğru düzgün şekilde  kullanmayı tercih ediyorum 

42 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sinirlenice degil sinirlenince kekelerim ne diyecegim birbirine girer toparlayamiyorum kelimeleri kiiii cümle olsunlar :)))
-Reklam-
0 oy
(979 puan) tarafından
Kullanıyorum canım. İşim gereği de ekstradan Metin Uca ve Tayfun Eraslan'dan düzgün türkçe konuşma ve diksiyon eğitimi almıştım. 
0 oy
tarafından

Yes canım kullanıyorum :D

0 oy
(1,260 puan) tarafından
Konuşurken evet fakat yazarken hayır ister istemez kısaltma yapıyorum veya noktalı harfler yada noktasız hangisi klavyede yoksa kullanmıyorum
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Konuşurken gayet düzgün akışkan anlaşılır konuşurum yazarken saldım çayıra mevlam kayıra :D 
tarafından
:D bak bu iyi
0 oy
(441 puan) tarafından
Dikkat ediyorum yazarken de konusurken  de.
0 oy
tarafından

Evt cnm  çk gzl kllnrm  msla nslsn  iymsn:ermm: burda bir çok insan böyle kullanıyor ve nefret ediyorum harf yutmalarından

0 oy
(1,794 puan) tarafından
Evet ikinci dilim olduğu için çok çok iyi kullanıyorum. ilk okula başlayana kadar sadce Kürtçe konuşurduk. Türkçeyi anlar ama konusmazdim. Sonra öğretmenim çok ilgilendi sessiz kalıyordum çünkü. Onun sayesinde çok çok iyi konuşmaya başladım siniftakilerden en iyi bendim her zaman. 

Yazmaya gelince bi evrak falan yazarken özenli yazarım ama telefonda o kadar olmuyor
0 oy
tarafından
Konuşurken hayır çünkü şivem var. Fakat yazarken kelimeleri düzgün yazmaya dikkat ederim.
0 oy
(3,794 puan) tarafından
Benim dilim bi karadeniz sivesine bi anadolu sivesine kayiyo ortaya karışık konuşuyom valla . Ne yalan soylim 
0 oy
(51,026 puan) tarafından
ben yanimda yabanci yoksa geliyom.gidiyom diye konusuyorum ☺️☺️☺️
0 oy
(3,902 puan) tarafından
Ben kullaniyorum cnm..özellikle de baglacinin bitisik veya ayri yazilmasina dikkat ederim:) cok sinir oluyorum yanlış kullananlara:) ya da cümle bile kuramayanlar var burda..ne nokta var ne virgül ne soru isareti..onlara da ayri bi uyuzum:)
0 oy
(245 puan) tarafından
Bırak isteyen istediği şekilde konuşsun ben napıyorsun a napıyon diyorum. Anlayan anlıyor nolcak ki
0 oy
(3,078 puan) tarafından
Arada kayıyor ama dikkat ederim konuşunca yazınca da nasıl denk gelirse :) 
0 oy
(7,783 puan) tarafından
Bununla ilgili bir anım olduğu için kesinlikle konuşurken de yazarken de doğru kullanmaya gayret ederim.
tarafından
Ne gibi bir anınız var:)
(7,783 puan) tarafından
Beşinci sınıfa giderken yanımda ki arkadaşım kağıda bir şey yazıp vermişti bende cevap yazıp geri verdim hoca bunu gördü kağıdı alıp yazışmamızı tek tek tahtaya yazıp sınıfın içinde yanlış yazdığımız kelimeleri göstermişti ve çok utanmıştım  bunu yapan onca kişi varken bir şey demeyip bizi böyle rezil etmesi gururuma dokunmuştu o günü hiç bir zaman unutmadım ve en sonunda da Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandım keşke o zaman dalga geçtiği beşinci sınıf çocuğunu şuan görebilse
0 oy
tarafından

Kitap çok okurum gerçekten çok faydası oluyor diksiyonum gayet iyidir:P

0 oy
(9,655 puan) tarafından
Yanı elimden geleni yapıyorum:) hafta diksiyon kursunu da düşünüyorum online güzel kurslar vardı fırsat buldugumda inşallah beni denicem :) ama bir e genelde bi derim:D
(9,655 puan) tarafından
Gözümde bi 5 10 level daha yükseldin ikbalim:) ışe yaradı mı;) varsa tiyo de bize :)
(51,026 puan) tarafından
yok yaramadi bizim buralilar kisaltarak konusur ben hala kisaltiyorum yanımda yabanci biri yoksa geliyom gidiyom diyorum onun haricinde zaten diksiniyonum konusmam guzeldir de iste aile ici oyle oluyo☺️☺️☺️
(9,655 puan) tarafından
Aile ici bozuluyo ya onda kaçış yok:D uj bej gün: D babamın adı ismail di.. kendı telefonuna başka ismail kayıt etmiş kurcaliyodum telefonu düşün kendı ismi onu bile ismahil diye kayıt etmiş trakyalılar şu h konusunda nereye koyulucagini hiç bilemiyo..
(51,026 puan) tarafından
haha cok tatli ya ☺️☺️☺️ rahmet istedi elham okudum canim benim
(9,655 puan) tarafından
Allah razı olsum canım benim onu hatırlaman dua etmen belki abartı gelicek ama gözümü yaşarttı çok hoşuma gitti Allah razı olsun.. gerçekten çok ince dusuncelisin❤
0 oy
(4,697 puan) tarafından
Burada çok önemsemiyorum normalde çok dikkat ederim konuşma ve yazmaya kıyafetimle falan hanım hanımcık durmayı severim beni genelde öğretmen sanıyorlar 
0 oy
tarafından
Dilimizi düzgün konuşmayı genel olarak pek bilemiyoruz sanırım birde telefonla yazmaktan, normal kalemle yazı yazmayı unutuyorum ben elim acıyor. Ders çalışırsam not alırken baştan yazmayı öğreniyorum sanki. O kısım zor oluyor  yazım çok güzeldi, şimdi bozulduğu için üzgünüm. Güzel konuşmayı en şık etkileyen husus kitap okumak. Baya oldu okumayalı kitap okumadan geçen vakit çok kötü oluyor. 
0 oy
(7,654 puan) tarafından
Evet türkçe dilinizi diye bisey yok mesela 

Ben karadenizliyim ve bu ağızla konuşmayı cok seviyorum :))))

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 138 göst.
0 oy
55 cevap 1,089 göst.
0 oy
61 cevap 740 göst.
18 Nisan 2022 Aile kategorisinde gulistaN18 (2,213 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 688 göst.
13 Mart 2021 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,896 puan) tarafından soruldu

406,074 soru