0 oy
851 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından
2,5 yıldır evliyim 4 aylık olucak kızım. Eşimle 10 yıldır birlikteyiz. Ben öyle temizlik delisi ya danev kadını modunda biri değilim olmadım hiç 17 yaşımdan beri hep çalıştım. Hamileyken işten ayrıldım. 1 ay oldu yeniden başladım işe homeoffice yöneticilik yapıyorum özel bi çaşrı merkezinde ve vardiyalı çalışıyorum gece ya da gündüz full değişiyo haftalık. İş koliğimdir biraz kendimi işe veririm disiplinliyimdir. Eşimde 3 günde bir çalışır başta anlaşmamızı yaptık işe başlamadan önce. O evdeyken o bakıyo ben çalışırken o yokken kız kardeşi geliyo ama kardeşine de aylık bir ücret teklif ettik. Neyse 10 gündür yaptığı herşeyi yüzüme vurmaya başladı ben bebeğe annelik yapıyorum sen bişey yapmıyorsun yemek temizlik yok dayanamıyorum artık sen şöylesin de böylesinde bilmem ne de. Bazen çay suyu koyup başka bi yeri toplamaya çalışırım unuturum çayı bu onu delirtiyomuş. Orası dsğınıkmış burası böyleymiş kendini diğer erkekler le kıyaslamaya başladı. Bana saygısının kalmadığını söyledi. Boşanalım o zaman saygın kalmadıysa bi anlamıda kalmaz dedşm tartıştık bğtğn gece. Çocuğumu sana vermem bakamazsın kendine bakamıyosun diyor. Boşanma kısmı okey tamam arrık bağlasa durmam. Ama kızımı almasındsn korkuyorum. Böyle bir konuda ilk defa post açıyorum. Sizce napabilirim. Burda destek olabilicek kimsem yok annem başka şehirde kardeşimde. Burda ki akrabalarla samimi değilim bugün avukat ile konuşacağım ama böyle bir durumla karşılaşan var mı? Okuyan cevaplayan herkese teşekkür ederim 

13 Cevaplar

+1 oy
(2,099 puan) tarafından
İşin eşinden dahami önemli 

Bı orta yolunu bulun bence 

İş kolik olduğunu söylüyorsun 4 aylık bebeğe kim bakacak 

Bence yuvanı dağıtma derim
(2,099 puan) tarafından
Canim haklisin ama sinirle söylemiş olabilir bı sakinlesin bı daha konuşun bence çocuğunuz için
(3 puan) tarafından
Sinirle alakasınyok canım 10 gündür dönen konu bu. Dün patlama yaşadık ikimizde. Ben alttan aldım ses etmedim. O abarttı ben sustum o konuştu. Kaynana gibi oldu başıma.
tarafından
Orta yolu bulur musun bilmem ama kesinlikle işten çıkma mesele senin çalışman değil çalışmasan daha çok ugraşır senle
(3 puan) tarafından
Aynı fikirdeyim. Mevzu iş değil. Mevzu sorumluluk. Mevzu hizmet beklemesi. Ben 10 günlükten beri tek başıma baktım çocuğuma. Şimdi ona soruyorum naptın sen şimdiye kadar diyo. Nankör. Kim 2 3 aylık bebği varken bütğn evi çelip çevirebildi
tarafından
Hizmet derken canım her koca eşlerinden hizmet görmek ister evliligin kuralı hizmet derken ev işi yemek gibi vs bu hizmet değil bir annenin görevi hemen hemen bütün ev kadınları ve annelerin yaptığı bişey bence eşiniz haklı gibi
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Canım dost acı söyler kusura bakma ama çocuğun daha çok küçük anneye babadan daha çok ihtiyacı var senin ilgine daha çok ihtiyacı var bı baba tamam ilgilenir ama anne gibi asla olamaz o sabrida Allah anneye vermiş zaten kocan evdeyken ilgilenir bakar ama herşeyide o yapamaz sen ise erken başlamışsın biraz çocuğun buyuseydi yaşına gitseydi en azından yani birde hemen boşanmak nie adamda dolmuş bazı şeylere demekki kolay değil her erkek için çocuk bakmak yani ben ne kadar iş kolik te olsam calisiyoda olsam çocuğum benim herşeyden önce gelir onun psikolojisi ni düşünürüm en azından biraz büyüsün bence hemen boşanmaya çalışmayın evlilik okadar çabuk kurulmuyor 
(3 puan) tarafından
Canım bu dediğin şeyleri yine görebiliyorum. Evdeyim yanlarındayım. Sadece uyutma oyalama işlerini yapamıyorum. Gelip kızımla yşne oynuyorum mamasını yapıyorum vs. Evden çalışıyorum. Tekrar söylim. Tabii ki bu saydıkların çok özel önemli şeyler. Psra hayatımızın merkezinde değil ama maması bezi kirası mutfağı vs eşim tek başına yetişemiyodu. Ev alma hedefimiz vardı bu yüzden kabul ettik bu işi zaten. Yoksa ne pars ne babası ne babam kızımdan önemli değil.
tarafından
Yazdığın yazida gece gündüz çalışan düzeni bile belli olmayan cocguna ayıracak zamanı olmayan bütün zamanını işiyle geçiren hatta ev işi bile yapmayan bı kadın olarak yazmışsın ve öyle anlatmışsın evden çalışıyorum çocuğuma bakıyorum diye yazmamissin üstelik vardiyalı çalışıyorsun evden nasıl oluyor bilmiyorum yazdığın şeyler yorumlarında bir değil insanlar tepki gösterince değiştirdiğini düşünüyorum ama eğer ki durumun yoktuysa bı hedefin varsa bı düzene koyamiyosan işinde çok önemliyse bence çocuk için biraz daha beklemeliydin ama madem olmuş rabbim vermiş ozman ona sahip çıkarıp yanında her anne gibi çocuğuna bakacaksın çok seviyolarsa seni iş terin seni çağırıyor sa biraz daha bekleyebilirler
(3 puan) tarafından
Yazdığım şeyde eşime ve eve zaman ayırmadığımın detayı var çocuğuma değil. Vardiyaöı olması çocuğuma zaman ayırmamı kolaylaştıyo aksine. Şimdiye kadar ki söylemlerimde bi değişklik olduğu konusunda katılmıyorum ama saygı duyarım düşüncene. Hee sabip çıkma konusuna gelince olaylsrı çirkibleştirmeden söylim senin haddine deşil. Anlamadıpım konu şu ben çocuğum için değil eşimle yaşanılan durumda çocuğumu alabilme ihtimalini yaxdım demekki sahip çıkabilirim değil mi. Ayrıca çalışma doğurma bakma sürecinde fikir istmedim mahkeme durumu ne olur velayet vs bunu öğrenmek istedim. Diğer konuda yine saygı çerçevesinde fikşr beyan edenlere teşekkür ederim. Ama sen haddini de sınırını da aşıyorsun. Çocuğu yapmışım bakmışım etmişim bunlar seni ilgilendiren alanlar değil. Hiç bir yoruma ters bir şey yazmadım birdaha bak istersen. Sana tepki göstermiş olmamın nedeni ise hakettiğin için.
tarafından
Canım yanlış anlama doğu evlilik fedakarlık ister sakin boşanma çocuğun sefil olur bu dünyada maddiyat dan önemli çok şeyler var aile birliği işinize araverin biraz eşinizin maaşıyla yetinmeye çalışın benim eşim asgari ücret alıyor ve biz çok zor günler yaşadık yaşıyoruz ama mecbur çocuklarım için bu evliliğe katlanıyorum çünkü çocuğum babasız kalmasın ayrıca evlilik emek ister temizlik yemek ütü bulaşık çocuk bunlar kadının görevi acı gerçekler.... lütfen evine eşine çocuğuna sahip çık.....
tarafından
Hadsizlikmi ? Pardon da burda mantıksız bir yapıyorsun bı anne olarak vicdanım el vermez senin boşan dursuk yere demeye bende anne baba ayrı büyüdüm ve çok zor hayatı boyunca her zaman içinde bunun muhasebesini yapacak anne babası yanında olan arkadaşlarına ozenecek piskolojini bozacak okulda arkadaşları baban nerde dediğinde ezilip kalacak anlatabildim mi sen bunları işin yuzunden çocuğuna yapabilecek bı karaktere sahipsin kusura bakma her doğuran anne olamiyo laflarindan cümlelerinden belli bı ev herşeyi ister bı düzenin yok o çocuğa isteğin kadar ilgiyi vermeye çalış bı düzenin olmadığı sürece o sağlıklı bı birey olamaz bunun vebalini alabiliyormusun sana ne desek ne anlatsak boş senin kafanda olan belli esini evini önemsemeyen işini onemseyen birine ne olursa mustehak çocuk olmasa ama o yavruya acıdım gerçekten ilerde nasıl diyeceksin işimi bırakmadım babanı bıraktım seni babasız bıraktım diye nasıl bakacaksın yüzüne demeyecekmi sana büyüdüğünde anne işin benden kıymetli miydi diye yazık gerçekten onca insanın döktüğü dile
+1 oy
tarafından
Eşini haklı buluyorum baba da olsa bir bebege en iyi annesi bakar bence
(3 puan) tarafından
Aynı fikirdeyim kimse anne gibi bakamaz bunu bende kabul ediyorum. Oda bakmadığı için zorlandığı için bu tepkiyi veriyo ama sadece bebiş değil herşeye yetişmem gerektiğini düşünüyo olması sorun. Ve kullandığı cümleler
0 oy
tarafından
İnan aynı durumdayız ben çalışmıyorum ama ama çocuğum çok hareketli buna ragmen çoğu şeyi yaparım. Eşim temizlik yok yemek yok dio çocuk olduğundan beri burnumdan getirdi yemek yoksa b*k mu yiyon dedim tabi bu çok ciddi tartıştığımız için. İki gündür beni tüketti ve hep kendini haklı görüyo. Çocuk olunca kafayı yedi
(3 puan) tarafından
Bende bu durumun artık işle alakası olduğunu düşünmüyorum. Çalışmasam bile bu defa klasik akşama kadar evdesin napıyosun konusu başlıyacak. Bunun bi sonu olduğuna inanmıyorum. Erkekleri ya da insanlar tatmin edemiyoruz maalesef
0 oy
tarafından
Dört aylil bi bebegin varken nasıl calisabiliyosun nasıl başkalarına güvenebiliyorsun o şuan sana muhtaç iş mi daha önemli senin için gerçekten anlam veremiyorum madem iş koliktin niye çocuk yaptın niye evlendin eşin  sonuna kadar hakli
(3 puan) tarafından
Başkaları dediğiniz babası ve halası ayrıca hemen diplerindeyim. En ufak sesinde koşuyorum yanına. Merak ediyorum elinize ayda 3 4 bin vericez evden çalışıcaksınız deseler napardınız? Eşini haftanın 4 5 günü evdeyken özellikle.
(416 puan) tarafından
1 sene sonra post açıyorlar sonra çocuğum görümceme daha düşkün diye :D ben de hayatım boyunca hep çalıştım. Herkes dedi mama verirsin işine dönersin. Hayır dedim ben başkaları büyütsün diye doğurmadım kızımı. En azından 2-3 yaşına girmesi lazım bir annenin çalışabilmesi için. Şimdi eşime restoranta yardıma geliyorum ama kızım da yanımda. Namaz kılma odası vardı oraya çocuğuma oda yaptık beşik falan aldık burası için. Demem o ki aynen öyle madem iş koliktin yapmayacaktın o çocuğu.
0 oy
tarafından
Öncelikle bir kerede kestirip atmayın bu tartışmalar bence boşanma sebebi olmamalı bizlerde eşlerimizle tartışıyoruz her tartışmada sinirliyken ağızdan çıkan her sözle boşanma kararı almadık çocuğun çok küçük bence boşanma kararı almak yerine evlilik terapistine gidin ama yok kesin kararım diyorsan bebeğin küçük olduğu için velayet her türlü sana verilir maddi manevi bakım açısından uygun ise ben şuanda ikinci evliliğimi yaptım ilk eşimde velayet davası açmıştı çekişmeli boşanmaydı uzman psikologlar iki tarafında evine gidip çocuğun yaşam şartlarını kontrol etti ona göre karar verdi ve benim yaşam şartlarım oğluma daha uygun olduğu için velayet bana verildi 
tarafından
Post sahibi değilim ama eski eşinizden nafaka dışında tazminat aldınız mı
tarafından
Oğluma 350tl nafaka biçildi ama babası 500 yatırıyor daha doğrusu 2-3  aydır yatırmıyor bahanesi çok onun parası batsın banada biçilmişti çalışmıyorum diye ama ben istemedim şuanda birikmiş param var tazminat olarak ama ben onuda istemiyorum 2. Evliliğimi yaptım nafakam zaten kesildi tazminat istemedim ben sadece nafaka var canım
0 oy
tarafından
Öncelikle sakin kafayla tekrar konuşmanızı tavsiye ederim. Ona rağmen boşanıyorsanız kanunen çocuk anne sevgisine muhtaç olduğundan poposunuda yırtsa alamaz ama ne olursa olsun mahkemeye avukatsız çıkma her zaman avukat bi avantajdır. 

Kadında erkek gibi eşit haklara sahip calisirken senin icin ev ve cocuk yuku tabikide agir olacak bu yuzden tum sorumlulugu bolusmelisiniz ve sirf calisiyorsun yetisemiyorsun diye bu seni sorumsuz, pis yada kotu anne yapmaz. Insallah durum senin lehine olur.
(3 puan) tarafından
İnşallah çok teşekkür ederim
0 oy
(2,074 puan) tarafından
Bebeğini alamaz tabiki d ama sinirle ortaya çıkmış gbi duruyo. Avukat vs hemen öyle bı yola girme biraz daha sakinleş. Merak etme bebeğin koşulsuz şartsız snde kalir
(3 puan) tarafından
Sakinim aslında eşim bunları yüzğme vurmaya başladığından beri düşünüyorum. Yürütemediğiz bir şeyi süründürmek anlamsız geliyor sadece.
0 oy
(1,894 puan) tarafından
İşin eşinden önemli mi diyenler eşinin ev temizliğini senden önde tuttuğunu görmemiş. Boşanmak tabiki de senin alacağın bı karar çocuk küçük olduğu için anneye verilir her zaman. Seni çok tebrik ederim canm dik durduğun için kendi ayakların üstünde durabildigin için hemcinsin olarak gurur duydum. Eşlerin ikisi de çalışıyorsa ev işi de ortak olmalı eşin de keşke bunu anlayabilseymis zaten ortada sorun olmazmış. Hem para gelsin çift maaş hem de herşey kusursuz olsun beklentileri ne kadar da fazla.
(3 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım. İşin sorun olduğunu düşünmüyorum bende. Doğu bölgesindeyiz bunu bölgelere ayırmak dopru değil belki ama burdaki insanlarla karşılaştıyo kim bebek bakmış kim eve yardım etmiş ben yapıyorum. Sen napıyosun vs kendi yerden iğne kaldırsa. Dünyayı taşımış gibi anlatıyor. Ben bu kadar senedir bu adamla mı evliyim dedim dğn gece
(1,894 puan) tarafından
Bak işte ne guzel söylemişsin hangi erkek bebek bakmış eve yardm etmiş sorun zaten bu. Çalışırken iki eş de yoruluyor ama eve sıra gelince kadın yorulmaz herşey dört dörtlük olacak. Dogusu da böyle batısi da böyle maalesef. Kadın bile önce kadını eleştiriyor. erkek  çocuk bakınca eşine yardım etmiş olmaz Babalık gorevini yapmış olur bı bunu anlayamadik. Umarım hakkında hayırlısı olur canm
(449 puan) tarafından
Ayaklarının üzerinde durman çok güzel tebrik ediyorum seni evladın küçükken bile işe kalkışman muazzam güzel benimde 15 aylık kızım var işe başlayacam ama eşimde çalışıyor vardiyalı işleri bölüşecez dedim lakin yapamayacağını adım gibi biliyorum zaten çocuğa ben gibi 8 saat aralıksız bakamaz yaratılışı gereği sabır baba da değil annededir sinirle herşey söyleniyor şuanlık ayaklarının üstündesin diye bu özgüven var sende bemce yanlış düşünüyorsun bakıcıda bulabilirsin ben bakıcı buldum temizliğe yetişmezsem 2 ayda bir diplik için çağıracam mecbur ama şuan bile eşimden sadece sofrayı hazırlamasını bekliyecem ve biz batıdayız ailem ise doğudq eniştelerim işten gelir süpürge yaparlar ablam gece 2 çaçuğunada süt vermedi eniştem uyanırdı babam desen annem hiç kahvaltı hazırlamamış sülalemdeki erkekler desen kadınlar uyur erkekler her sabah markete gider kurar kahvaltıyı ki biz doğuluyuz babam hoca ve memur halı yıkar ama gel gör ki ben batıyq gelin geldim ve eşlerin yardımını bu sülalede görmedim
tarafından
Ortada tebrik edecek bi durum yok benimde kızım dört aylik Olacak ev işi yemek ona bakmak bizlerde çalışmasak bile bi şekilde ayakta durmaya çabalıyoruz ben dört aylik bebeğimi ne eşime nede görümceme asla guvenmem o şuan bana muhtaç kimse anne gibi olmaz değil 3 4 milyar milyonlarida verseler ben yinede işi bırakıp çocuğuma bakarım benim eşimde asgari ücretle çalışıyor biz geçinemiyor miyiz  geçinmek ıstenen herturlu geçinir
tarafından
Prenses annesi size katılıyorum boşanmak kolay olan çocuğa oluyor zaten işine gelmeyen kocayı bırakıyor kadın erkek görevleri var bazen insanlar unutuyor bunu
0 oy
tarafından
Boşanmak için çok saçma Bi sebep iş ailenden daha önemli değil canım iyi düşün eşinin aldığı para size yetiyorsa evine ve kızına bak derim 
0 oy
tarafından
Asıl sorun evdeki işleri senin değil eşinin yapmamasıysa eve günlük gelen birini çagrın
(3 puan) tarafından
Ben varken ne gerek varmış beyimiz öyle diyor
0 oy
(103 puan) tarafından
Ben üniversite mezunu bir bayanım işsizlik sorunu hiç yaşamadım mezun olduğumdan beri şu an basvursam yine alinirim bölümde uygun bir pozisyona ancak yavrum henüz çok küçük babam annem kardeşim evde çocuk fikrimi bir türlu hazmedemedi iş arkadaşlarım doguurr hemen dönersin dedi ama ben 3 liralık. Bluz giymem 1 liraya giyerim evladıma kendim bakacağım dedim gerçekten muhtac olan annelere Allah sabır versin.. ama sadece bu bir güç ispatlama cabasiysa yazık bebeginize yazık bir daha asla bebek olmayacak size öyle muhtaç ki bir ego bir gurur uğruna da babasız bırakmak bu kadar mı kolay? Daha buyumemissiniz siz kanımca

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 292 göst.
12 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Hilalkz (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 469 göst.
8 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Elham mirza (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 169 göst.
13 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Bala (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 154 göst.