250 gr ıspanak
1 su bardağı süt
3 yumurta
1. 5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
2. 5 su bardağı un
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Ispanakları ve sütü robotta çekiyoruz püre haline getiriyoruz (2 su bardağına yakın püre oluyo)
Ayrı bir kabın içerisinde yumurtaları ve şekeri çırpıyoruz.
Köpük köpük olunca sıvı yağ ve püreyi ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz .
Ardından kabartma tozu,şekerli vanilin ve unu eleyerek ilave ediyoruz iyice çırpıyoruz.
Yağladığımız kalıba döküyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişiriyoruz.
O süre içerisinde krem şantimizi hazırlayıp dolaba koyalım.
Pişen keki fırından çıkarıp sıcakken kenarlarını ve üstünde kabarık varsa bıçakla keselim robottan geçirelim.
Üzerini süslemek için kullanalım ve keki soğumaya bırakalım.
Kek soğuduktan sonra üzerini krem şanti ile kapatalım kekin kenarlarından hazırladığımız parçalar ile kekimizi süsleyelim
Bu tariften yapıyorum ben