0 oy
192 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (255 puan) tarafından

Bebeğimle yemek yapmak çok zot oluyor durmuyor sıkılıyor beni istiyor sürekli durudğu 5 dk en fazla, sütüm az geliyor artması için düzenli beslenmem lazim bana pratik sağlıklı yemek tarifleri varsa bildiğiniz yardımcı olur musunuz :) 

3 Cevaplar

0 oy
(2,350 puan) tarafından
Canım süt olsun diyorsan teryagli bulgur pilavı yap ye pekmez ye helva ye uyitunca yapiver yemeğini yada akşam o uyunca yap köy yemeklerini 
(255 puan) tarafından
Uyuyunca süt sağıyorum sürekli piş piş istiyor uyanıyor aksamalari yapıyorum da hep aynı yemek yemeği sevmiyorum farkli seyler olsun istedim :) gün içinde
(2,350 puan) tarafından
Mücver yapabilirsin patates köftesi buzlugunda kışlık varsa onalr hemen oluyor ztn
(255 puan) tarafından
Kışlık yiyeceğim yok ya sadece biber ve börülcce var yaptıklarim bitti :))
-Reklam-
0 oy
tarafından

Pratik türlü 

2 adet orta boy patates 1 adet patlıcan 2 adet tavuk budu 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet orta boy soğan 4 diş sarımsak 2 adet domates 3 adet yeşil biber

Sosu İçin;

• 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

1. Tavuk butlarını kuşbaşı olarak doğrayın (tavuk göğsü kullanabilirsiniz fakat yağsız olduğu için but daha lezzetli oluyor.)
  2. Tencerenin en altına tavukları, üzerine küp küp doğradığınız patatesleri, patateslerin üzerine halkalar halinde doğradığınız soğanları ve ikiye böldüğünüz sarımsakları ekleyin.
  3. Hepsinin üzerine soyup, doğramış olduğunuz patlıcanları yayın.
  4. Biberleri serperek en üste soyulmuş domatesleri dilimleyin.
  5. Ayrı bir kapta sos için sıvı yağ, salça, tuz, karabiber, pul biber ve sıcak suyu karıştırarak tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Sebzeler ve etler piştikten sonra türlümüzü ocaktan alabilirsiniz

Ben bundan yapıyorum pratik ve lezzetli 
(255 puan) tarafından
Tesekkur ederim bende deneyeceğim
0 oy
(7,930 puan) tarafından
Kek ve bulgur pilavı veya zor demezsen kısır sütü arttırıyor canım

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 261 göst.
21 Aralık 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Fatma1112 (537 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 243 göst.
12 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (1,600 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 137 göst.
23 Haziran 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Birkucukbebis (551 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 343 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,746 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,498,108 soru

24,471,991 cevap

355,223 kullanıcı

...