0 oy
126 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (269 puan) tarafından
Kizlar merhaba bayatlamayan poğaça tarifi verirmisiniz. Buzlugada atabilecegim

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Bayatlamadan olur mu kız hepsi bayatlar. :)

(269 puan) tarafından
En azından bı kaç gün dursun kız. Ne bilim nette bayatlamayan diye tarif veriolar bı kere yaptım nimet taş gibi oldu. Hamur işlerinide pek bilmem. Belki bilen vardır dedim ay napim
-Reklam-
+1 oy
(13,202 puan) tarafından
3-2-1 var bir de yemek. Com da var bir ikş tarif kabartma tozu ile olanlar senin aradıkların
(269 puan) tarafından
Bakicam canım teşekkür ederim
0 oy
(16,504 puan) tarafından
Beklim şurada bende 
0 oy
(456 puan) tarafından

 

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya (10 gram)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolusu şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üstüne)
  • 3-3, 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • Dilediğinizi kullanabilirsiniz ben zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğradım.

Hazırlanışı

Merhaba ☺️

Ben en çok kuru maya ile poğaça yapıyorum ve inanılmaz yumuşak oluyor. Kuru maya ile poğaça yaparken en önemli nokta un ayarınız. Hamuru ele yapışır kıvamda kalacak uzun uzun yoğuracaksınız ve yoğurdukça hamur kendini toplayacak. Şekerli olduğu için ele yapışmaya devam eder bu yüzden elinizi yağlaya bilirsiniz.

  1. Öncelikle sütünüzü ılıtın ve kuru maya ile güzelce çırpın, maya eriyince un hariç tüm malzemeyi ekleyin ve tekrar çırpın.
  2. Unu yavaş yavaş ilave edin ben üç su bardağı +1 dolu kaşık ilave ettim ama unun kalitesine göre değişir.
  3. Hamur kendini toplamaya başladığında hala elinize çok yapışıyor olacak kaşık ile az az ilave edin ve yoğurun yoğurdukça hamur toplanır.
  4. Elinizi yağlayın ve yoğurmaya devam edin. Hamur toplandığında üzerini kapatın.((Ben Fırını 40-50 de ısıtıp içinde mayaladım on dk sonra çıkarttım. Zaten fırında çok kabarıyor. ))
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine zeytin koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180-200 derece fırında pişirin.
  6. Hamur az oluyor. Ben 12 tane poğaça çıkarttım çünkü ceviz büyüklüğünde koparttım. Ceviz büyüklüğünde kopartmama rağmen kabarıp kocaman oldular.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 130 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Aytencelik (4,276 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 526 göst.
18 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Dobby (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
27 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Sertuğ (345 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 212 göst.
26 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Berf (6,364 puan) tarafından soruldu

380,158 soru

11,380,603 cevap

34,871 kullanıcı

...